Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των υγειονομικών που βγήκαν αδίκως σε αναστολή εργασίας και ζητούμε τη δικαίωσή τους!





Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος  *  

Tο Σάββατο στις 20 του παρόντος έτους πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κατερίνης (πλατεία Ελευθερίας) συλλαλητήριο και εν συνεχεία πορεία στον πεζόδρομο της πόλης των υγειονομικών που, αδίκως, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας από την ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ! Είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, γι’ αυτό διοργανώθηκε έρανος γι΄αυτούς, διότι δε δέχθηκαν να εμβολιαστούν λόγω σοβαρών επιφυλάξεών τους με εμβόλια που είναι σε πειραματικό στάδιο και αναμένετε να λάβουν τελική έγκριση, όταν ολοκληρωθούν τα πειράματα στο τέλος του 2023!!

Επιπλέον, είναι άτομα υγιή σκεπτόμενα που, κάποια από αυτά, ήταν μάρτυρες περιστατικών σοβαρών παρενεργειών σε εμβολιαζόμενα άτομα και διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία!

Είναι πολίτες που είναι υπέρ όλων των εμβολίων που είναι δοκιμασμένα και έχουν ολοκληρωθεί τα πειραματικά στάδια και αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να έχουν λάβει προσωρινή έστω άδεια τα εμβόλια αυτά τη στιγμή κατά την οποία μια βασική παράμετρος για να δοθεί άδεια μέχρι τώρα σε κάποιο εμβόλιο ήταν η παρατήρηση μακροχρόνιων επιδράσεων από αυτό και στην περίπτωση των συγκεκριμένων εμβολίων δεν τηρήθηκε!

Επίσης, πρόκειται για τα ίδια άτομα που με αυταπάρνηση περιέθαλψαν συνανθρώπους τους με COVID-19 και δέχτηκαν συγχαρητήρια από τον Μητσοτάκη και τους ακόλουθούς τους υπουργούς, καθώς και μέλη της ΝΔ! Ακόμη, είναι οι επιστήμονες ιατροί (περίπου 500) και νοσηλευτές που η παρουσία τους στα νοσοκομεία της χώρας θα μπορούσε να σώσει πολλούς συνανθρώπους μας από το θάνατο, καθότι λόγω έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχουν ΜΕΘ και αρκετοί συμπατριώτες μας πεθαίνουν, στην ουσία, αβοήθητοι!

Για λόγους λοιπόν κυρίως ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και αποφυγής και άλλων αδόκητων θανάτων, καθώς και αποκατάστασης της δικαιοσύνης και διασφάλισης της δημοκρατίας πρέπει να ταχθούμε, ανεπιφύλακτα, στο πλευρό τους ζητώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ να διορθώσει το τεράστιο λάθος της και να τους επαναφέρει στις θέσεις τους για να αποφευχθεί εκατόμβη θανάτων και να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα!

Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει οι βουλευτές, καθώς και τα αυτοδιοικητικά και μη στελέχη της ΝΔ, στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να άρει την άδικη, χωρίς προηγούμενο και επιβλαβή για το κοινωνικό σύνολο απόφαση αναστολή εργασίας των υγειονομικών!

Ειδικά για την περιφερειακή ενότητα Πιερίας πρέπει να λάβουν δημόσια θέση αν συμφωνούν ή διαφωνούν, άσχετα αν είναι υπέρ ή κατά των εμβολιασμών, με την απόφαση αυτή και να πράξουν ανάλογα οι βουλευτές της ΝΔ κ. Ξενοφώντας Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης και Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, οι πολιτευτές του κόμματος κ. Έφη Μπάσδρα, κ. Σπυρίδων Κουλκουδίνας και κ. Θεόδωρος Τόνας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μαρία Μαλιάρα (ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης) και Απόστολος Τζόβας, οι δήμαρχοι Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος (πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ) και Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα’ και πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνης επί σειρά ετών κ. Αθανάσιος Λιακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης κύριοι Αστέριος Μπουσνάκης (πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΚ και πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑΚ), Δημήτριος Μορφακίδης (πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών), Νίκος Μακρίδης, Θωμάς Μπαρμπαγεωργόπουλος, Ιωάννης Συμεωνίδης (πρόεδρος ΔΕΥΑΚ και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών) και Ευάγγελος Κήπου (πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας).

Ακόμη, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, το μέλος του συμβουλίου Κοινότητας Κατερίνης κ. Ναούμ Ευαγγελόπουλος, ο πρώην υφυπουργός υγείας επί σειρά ετών της ΝΔ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ κ. Αντώνιος Καρπούζας και κ. Νίκος Κάκκαλος, ο πρώην και μακροβιότερος Νομάρχης Πιερίας επί 12 συναπτά έτη, καθώς και πρώην πολιτευτής της ΝΔ κ. Γεώργιος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος ΔΕΕΠ Πιερίας κ. Μπάμπης Μπρουσκέλης, οι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ Κατερίνης κ. Έλλη Νανίτσου, Δίου- Ολύμπου κ. Γιώργος Ζκάγιας και Πύδνας –Κολίνδρου κ. Φώτης Χνούδας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας κ. Γιώργος Δουλδούρας, καθώς και τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη της ΔΕΕΠ Πιερίας!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας

Εmail: [email protected]

https://www.facebook.com/theofanis.gkatzhs

Ethnikosagwn.blogspot.com

Κατερίνη, 24-11-2021

loading...