Ξυπνάει ένα νέο υπερ-ηφαίστειο στον Ατλαντικό;

france24.com: Σχεδόν 4.000 άνθρωποι στις ακτές της Γκάνας παραμένουν εκτοπισμένοι μετά το παλιρροϊκό κύμα που σάρωσε περισσότερα από 500 σπίτια στην περιοχή Βόλτα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία στη Δυτική Αφρική και στη Γκάνα πολλοί έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα μέσα διαβίωσής τους.

“Είχαμε ισχυρά παλιρροϊκά κύματα τα ξημερώματα της Κυριακής”, δήλωσε την Τετάρτη στο AFP ο George Ayisi, εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Διαχείρισης Καταστροφών της Γκάνας.

“Στην περιοχή Κέτα έχουμε 1.557 εκτοπισμένους ανθρώπους και 239 κτίρια που έχουν πληγεί. Στην περιοχή Anloga έχουμε 1.394 εκτοπισμένους και 134 κτίρια που έχουν πληγεί και στο South Ketu έχουμε 1.027 εκτοπισμένους και 149 κτίρια που έχουν πλημμυρίσει.”

Πρόσθεσε ότι ορισμένα κτίρια είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ τουλάχιστον ένα σχολείο και ένα νεκροταφείο είχαν πληγεί.

“Αυτό είναι το τρίτο παλιρροϊκό κύμα φέτος, αλλά είναι το χειρότερο… είναι ανησυχητικό, δείτε τους αριθμούς, έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους”, δήλωσε ο Ayisi.

Είπε: “Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, οπότε σίγουρα σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή”.

Σχόλιο της σύνταξης του The Big The One: Το ενδιαφέρον του France24 για τη μεγάλη αφρικανική χώρα της Γκάνας οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι τις παλιές καλές εποχές οι διάφορες Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα κ.ο.κ. ονομάζονταν Ακτή Ελεφαντοστού, όρος για τον οποίο οι Γάλλοι πήγαιναν εκεί σε εκστρατείες. Κάποτε Ευρωπαίοι ναυτικοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν οικισμούς στις ακτές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν θλιβερό: οι ιθαγενείς τους έφαγαν όλους, όπως ο Κουκ. Μόνο με την ανάπτυξη του πολεμικού ναυτικού εμφανίστηκαν εκεί κανονικές αποικίες, όπου αν κάποιος τρώγονταν, αυτό γινόταν αποκλειστικά στη ζούγκλα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον μας για τη Γκάνα πηγάζει από μια άλλη περίσταση – ένα ασυνήθιστο κύμα, που συνήθως αποκαλείται τσουνάμι:

Οι Γάλλοι προσπαθούν να αποφύγουν τη λέξη τσουνάμι στο φυλλάδιό τους, χρησιμοποιώντας τις λέξεις “κύμα καταιγίδας”, “παλίρροια”, “κλιματική αλλαγή” και ούτω καθεξής, αλλά ποια παλίρροια μπορεί να υπάρξει αν ένα νεκροταφείο όπου οι ιθαγενείς έθαβαν τους μεγάλους ηγέτες τους για διακόσια χρόνια (πριν από αυτό τους έτρωγαν) πλημμυρίσει. Έτσι, εκτός αν μιλάμε για προσπάθεια να καλέσουμε το θυμωμένο πνεύμα του Ναπολέοντα από την Αγία Ελένη, μιλάμε για τσουνάμι. Αλλά τι είδους τσουνάμι μπορεί να υπάρξει αν το USGS δεν αναφέρει σεισμό;

Στην πραγματικότητα, το USGS, όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, δεν αναφέρει σεισμούς ούτε στα Κανάρια νησιά, σαν να μην υπάρχουν στο χάρτη. Έτσι, μπορεί να είναι ότι η Αγία Ελένη, η οποία είναι πιθανότερο να χτυπηθεί, είναι μια περιοχή ταμπού, επειδή μόνο μερικές εκατοντάδες ψαράδες, απόγονοι των πρώτων αποίκων και προσωπικό από τις κοινές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας ζουν εκεί. Οι βάσεις εκεί είναι τόσο μυστικές που η Google δεν τις εμφανίζει καν στο χάρτη, σχεδιάζοντας κάτι ακατανόητο αντί για κτίρια:

Αν το τσουνάμι χτύπησε την Ακτή Ελεφαντοστού, θα μπορούσε να έχει χτυπήσει πολλά μέρη, αλλά η Αγία Ελένη είναι το πιο πιθανό μέρος, πρώτα απ’ όλα επειδή υπάρχει μια αλυσίδα από κορυφές που διατρέχουν τον πυθμένα του Ατλαντικού, γεγονός που υποδηλώνει ένα μανδύα κάτω από το μέρος:

Δεύτερον, υπάρχει η άκρη της Βραζιλιάνικης Μαγνητικής Ανωμαλίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ήδη μετατραπεί σε δύο ανωμαλίες, με το ένα κέντρο στη Βραζιλία και το άλλο ακριβώς κάτω από τον Κόλπο της Γουινέας:

Τέλος, η μεσοατλαντική ράχη κοντά στην Αγία Ελένη κάνει έναν κύκλο κάτω από την Αφρική και ο μανδύας είναι πολύ κοντά εκεί:

Με βάση τα παραπάνω πιστεύουμε ότι κάπου στη γραμμή μεταξύ της Αγίας Ελένης και του Κόλπου της Γουινέας έχουν αρχίσει κάποιες απότομες ανυψώσεις στον πυθμένα του ωκεανού που προκαλούν αυτά τα παλιρροϊκά κύματα. Ίσως δεν υπάρχουν καν συγκεκριμένοι σεισμοί, ίσως υπάρχουν, αλλά δεν αναφέρονται στο κοινό.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό έχει να κάνει με την επικείμενη μετατόπιση των πόλων ή με τη δραστηριότητα του μανδύα κάτω από τον Ατλαντικό που βλέπουμε στα Κανάρια νησιά. Ωστόσο, και πιθανότατα σύντομα θα υπάρξουν και άλλα νέα από τον ένδοξο και χαρούμενο λαό της Ακτής Ελεφαντοστού. Ίσως θα είναι ειδήσεις για ένα τσουνάμι που θα σαρώσει την Αφρική και θα φτάσει στην Ερυθρά Θάλασσα, ίσως θα αφορά τη ρύπανση των παραλιών με κιλοτόνους μαγειρεμένων ψαριών για να ξεκινήσει – αλλά θα υπάρξουν ειδήσεις, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

thebigtheone.com

loading...