«Καζάνι» που «βράζει» η Βόρεια Ελλάδα: Περιμένουν με στεφάνια κηδείας και μαύρες σημαίες τον Κ.Μητσοτάκη στην Κοζάνη

Ο Κ.Μητσοτάκης πάει στην Κοζάνη, στην οποία έκλεισε τα εργοστάσια λιγνίτη

Εκατοντάδες κάτοικοι της Κοζάνης έχασαν τη δουλειά τους λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο των εργοστασίων λιγνίτη, κάτι που εκτός των άλλων έχει οδηγήσει και στην ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικούς ρεύματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει σε λίγη ώρα στην Κοζάνη, εκεί που θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για την πορεία της απολιγνιτοποίησης. Ήδη εκατοντάδες πολίτες τον περιμένουν για να τον «υποδεχθούν», κάτι που έχει οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ στο να δημιουργήσει μεγάλο μπλόκο.

Πριν από λίγη ώρα υπήρξε ένταση, ανάμεσα στους πολίτες και στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίοι «βράζουν» με τον πρωθυπουργό.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται πλέον στο ύψος του εργοστασίου της Alfa Pastry Κουκουτάρη, στο μεγάλο μπλόκο της αστυνομίας, 1,5χλμ περίπoυ μακριά από το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι διαπραγματεύσεις με την αστυνομία συνεχίζονται ώστε να προσεγγίσουν περισσότερο το κτήριο της Περιφέρειας και να διαδηλώσουν όπως λένε ειρηνικά, ωστόσο μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο αίτημα δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Οι πολίτες κρατούν μαύρες σημαίες και στεφάνια κηδείας στα χέρια τους και περιμένουν τον Κ.Μητσοτάκη.

loading...