Σήμερα μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε δεν αντιτίθεται στο νόμο. Αύριο θα κάνουμε ότι μας πούνε αυτοί. Ότι σε αφήσουν να κάνεις αυτοί.

 Πολύ καλή δουλειά, δυνατό ντοκυμαντέρ. Περνάει το σωστό μήνυμα στο τέλος. Τα κύρια σημεία που θίγει είναι τα εξής:

1)  Σήμερα μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε δεν αντιτίθεται στο νόμο.

Αύριο θα κάνουμε ότι μας πούνε αυτοί. Ότι σε αφήσουν να κάνεις αυτοί. Ήδη ‘υπακούμε’ στα κελεύσματα τους, σαν μολυβένια στρατιωτάκια.

Μπορώ να πάω σε αυτό το εστιατόριο; Μπορώ να βγω μετά τις 10; Μπορώ να πάω μια βόλτα στο δάσος;

2) Τα πράσινα διαβατήρια θα εξελιχθούν ως μηχανισμός ελέγχου, για όλες τις πτυχές της ζωής μας. Και θα βαθμολογούμαστε. Μια δημοσίευση εναντίον της κυβερνητικής θέσης, ή η μη τήρηση της σωστής απόστασης από το συνάνθρωπο ή τέλος να βρεθείς σε ζώνη που δεν θα έπρεπε να είσαι.

Όλα τα παραπάνω θα σου αφαιρούν πόντους και συνεπώς και ‘προνόμια’

3) Τα πράσινα διαβατήρια είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Σκεφτείτε το. Όπου υπάρχουν κάμερες συμμορφώνεσαι ή είσαι πιο προσεκτικός. Πχ. μια κάμερα στο δρόμο ή μέσα σε μια τράπεζα. Αλλά αυτό που έρχεται είναι:

αυτόματη τιμωρία, με απόδειξη μέσω κάμερας και ενός συστήματος εκμάθησης μηχανών που διαρκώς κρίνει με βάση τη παράβαση που έχει οριστεί από..

Από ποιον;

Ποιός ορίζει σήμερα Παγκόσμια;

Αυτός θα ορίζει και αύριο.

4) Κοιτάξτε γύρω σας. Τα ΜΜΕ δεν σας λένε τίποτα για το κόσμο που διαμαρτύρεται ή προσπαθούν να μειώσουν τη παρουσία του κόσμου ως αριθμό ή ως ποιότητα ανθρώπων.

Δεν βγαίνει η αντίθετη γνώμη στον αέρα.

Η Αστυνομία για την υγεία μας, ρίχνει ξύλο αβέρτα ενώ οι προκλητικοί, ‘μεγάλοι’ πολιτικοί, τρώνε λουκούλεια γεύματα χωρίς μάσκες.

Σκεφτείτε λίγο τους παππούδες σας, τους προπαππούδες και τους προγόνους μας. Μπορείτε να τους κοιτάξετε στα μάτια γνωρίζοντας πως αφήσατε την Ελευθερία να ξεφύγει τόσο εύκολα από τα χέρια σας;

Τα παιδιά σας;

Μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια όταν στο μέλλον θα σας ρωτήσουν:

“Τι έκανες εσύ μαμά; Μπαμπά;”

Δεν χρειάζεται ούτε όπλα να πάρουμε, ούτε κτίρια να κάψουμε.

Απλά, όλοι μαζί ενωμένοι, αδερφωμένοι να πούμε ένα μεγάλο:

ΟΧΙ

έως εδώ..

loading...