ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΞΙΜΟ

ΟΙΚΟΣ ΘΕΟΥ Ή ΟΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ;

Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Ποιμενάρχη μας Επίσκοπε Μάξιμε

Θεώρησα χρέος μου ως μέλος της Εκκλησίας της οποίας ασκείται την διαποίμανση, να σας εκθέσω τις σκέψεις μου, που μου γεννήθηκαν διαβάζοντας

σε εφημερίδα της πόλης μας αλλά και σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, σχετικά δημοσιεύματα για την οικονομική σας δραστηριότητα στην περιοχή της Μονής Βελλάς.

Βεβαίως οι προθέσεις σας είναι αγαθές και πιστεύω πως αποβλέπουν στην συλλογή οικονομικών πόρων για το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Ο πρώτος προβληματισμός μου είναι σχετικά με το πόσο η δραστηριότητά σας αυτή, που ασκείται στο πλαίσιο των υφισταμένων από την Πολιτεία ρυθμίσεων (νόμων , διαταγμάτων, κανονισμών εκδοθέντων με την φιλοσοφία του υλιστικού Καπιταλισμού) είναι επιτρεπτή να ασκείται από Επίσκοπο της Εκκλησίας του Χριστού.

Προσωπικά έχω αντίθετη γνώμη και με όλον τον σεβασμό προς το πρόσωπο Σας, οφείλω να θέσω υπό την κρίση Σας, το πως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι το έργο του Επισκόπου στην εποχή μας.

Όταν η πρώτη Εκκλησία των Ιεροσολύμων είχε αποκτήσει περισσότερους από 7.000 πιστούς, τότε οι Απόστολοι αντελήφθησαν ότι ήταν αναγκαίο για την διοίκησή της να δημιουργηθεί και άλλο ένα συλλογικό όργανο πέρα από αυτούς. 

Έκριναν ότι όφειλαν οι ίδιοι να κρατήσουν “την προσευχή και την διακονία του λόγου” και για την “διακονία των τραπεζών” κάλεσαν τους πιστούς να εκλέξουν επτά από το σύνολο των πιστών, οι οποίοι να αναλάβουν αυτήν την διακονία, δηλαδή να επιστατούν στις κοινές τράπεζες των αδελφών, ώστε να μη γίνονται λάθη. (Πραξ.Αποστόλων, Κεφ. ΣΤ 8-15, Ζ 1-60).

   

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...