Ολλανδή δημοσιογράφος: «Ο Κ.Μητσοτάκης τα έχασε τελείως - Τον κοίταξα στα μάτια και είπε ψέματα»


 Ολλανδή δημοσιογράφος: «Η Ολλανδία ζητά μετανάστες από την Ελλάδα αλλά ο Κ.Μητσοτάκης δεν τους δίνει»!

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε έθεσε ερώτηση «φωτιά».


«Κύριε Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε για τις επαναπροωθήσεις, να ψεύδεστε για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τη δική μου και όλων των δημοσιογράφων του κόσμου γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις. Και εσείς συνεχίζετε να το αρνείστε και να λέτε ψέματα. Αυτό είναι κατάχρηση ναρκισσισμού. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους μας, περιμέναμε 6 χρόνια και δεν έγινε τίποτα και τώρα κάνω παράνομα, σκληρά και βάρβαρα pushbacks (επαναπροωθήσεις)”» προφανώς εννοώντας ότι γίνονται επιστροφές παράνομων μεταναστών με τις ίδιες βάρκες που μπαίνουν στην Ελλάδα.


Ενοχλημένος ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως «η Τουρκία είναι αυτή που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό». 


Ο διάλογος συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους: 


- Κ.Μητσοτάκης: Αντί λοιπόν να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση εδώ και καιρό συστηματικά, ωθώντας απελπισμένους ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα -γιατί θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που είναι σε τουρκικό έδαφος δεν διατρέχουν κίνδυνο, η ζωή τους δεν είναι σε κίνδυνο- θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους και όχι σε εμάς.


Έχουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση. Έχουμε εξετάσει και έχουμε προσφέρει προστασία σε 50.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, που έλαβαν άσυλο. Έχετε πάει στην Σάμο;


- Ολλανδή δημοσιογράφος: Ναι, ήμουν από τους πρώτους


- Κ.Μητσοτάκης: Δεν έχετε πάει, δεν θα έρχεστε εδώ να με προσβάλλετε και να προσβάλλετε τον ελληνικό λαό (σ.σ.: τον ελληνικό λαό γιατί τον προσέβαλε;). Όχι δεν έχετε πάει στη Σάμο. Σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό;


Δίνω μια απάντηση. Μη με διακόπτετε. Όπως σας άκουσα κι εγώ προσεκτικά. Αν πάτε στη Σάμο, θα δείτε μια άψογη δομή, άψογες συνθήκες με τη χρηματοδότηση της ΕΕ με καθαρές εγκαταστάσεις, με παιδικές χαρές για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την κατάσταση στο παρελθόν.


Αυτή είναι η πολιτική μας. Θα την υπερασπιστούμε και δεν θα δεχτώ από κανένα να κουνά το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά».


Κρίμα που η «φαρμακερή» ερώτηση της Ολλανδέζας αφορούσε τα (υπαρκτά αλλά αναγκαία...) pushbacks.


Tόσες «μη αλήθειες» λέει ο Κ.Μητσοτάκης, τα pushbacks ενόχλησαν την Ολλανδέζα;


Πάντως η Ολλανδή δημοσιογράφος είπε και κάτι άλλο: «Η Ολλανδία ζητάει να έρθουν μετανάστες από την Ελλάδα αλλά αυτός ο πρωθυπουργός δεν αφήνει» (η ακριβής φράση της μετά την καθαρογραφή των πρακτικών της συνέντευξης: «Πολλοί δήμοι στην Ολλανδία θέλουν να δεχτούν πολλούς πρόσφυγες από την Ελλάδα, καθώς και πολλά ασυνόδευτα παιδιά. Είναι έτοιμοι να τα δεχτούν, αλλά αυτός ο Πρωθυπουργός αντιστέκεται σε αυτό. Επομένως, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε μια συνεννοήση και έτσι, οι δήμοι της Ολλανδίας, οι οποίοι είναι τόσο έτοιμοι να πάρουν κάποιο βάρος από την Ελλάδα, να μπορέσουν να υποδεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα. Γιατί η δική του κυβέρνηση αντιστέκεται σε αυτό.»)!


Το μόνο βέβαιο! Αφού έχει δηλώσει ευθαρσώς ο Κ.Μητσοτάκης ότι έτσι θα λύσει το δημογραφικό της Ελλάδας!

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε σε μια σειρά αναρτήσεων στα social media. 


«Ήταν σουρεαλιστικό. Ο Μητσοτάκης τα έχασε τελείως. Η πιο φρικτή εμπειρία ήταν: Τον κοίταξα ευθεία στα μάτια, βαθιά και είπε ψέματα, ψέματα. Φοβερό! Αποκαλώντας την αλήθεια προσβολή», ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια που έκανε στο Facebook η 61χρονη δημοσιογράφος και σε άλλο post της ανέφερε πως περισσότερα για το περιστατικό θα ανέφερε σήμερα (10.11.2021) και πως «όταν βγήκα έξω φαινόταν να με ακολουθεί και να με παρατηρεί ένας “κατάσκοπος”».

Στην τελευταία της (χρονικά) ανάρτηση, έριχνε… σκιά. Είχε ανεβάσει μια φωτογραφία της που τράβηξε ο Μάριος Λόλος και τη δείχνει ως σκιά μέσα στο Μαξίμου με το καπέλο της και έγραψε: «Όποια κακεντρεχή σχόλια κι αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή η φωτογραφία είναι τέχνη».


Δεν υπάρχουν σχόλια :