Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω … ΑΠΌ ΤΟΝ ΆΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΕΎΡΗ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΔΙΑΛΈΞΩ ;

Το τραγουδάκι του Αττίκ μου έγινε εμμονή: «Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ’ την Κική και την Κοκό ποια θα διαλέξω». Βέβαια η Κική και η Κοκό είχαν αποκτήσει άλλες ψυχικές και σωματικές διαστάσεις αφού ανήκαν στο άλλο σεξ και αναφέρονταν στα δυο (πιο) ακροδεξιά πρωτοπαλίκαρα της κυβέρνησης του Κυριάκου. Και σαφώς, οι επίμονα επαναλαμβανόμενοι στοίχοι σταματούσαν εκεί και για κανένα λόγο δεν συνέχιζαν όπως στο τραγουδάκι: «Την Κική την αγαπώ, μα μ’ αρέσει και η Κοκό».

Γιατί, πώς να αγαπώ τον Άδωνη και να μου αρέσει ο Πλεύρης;

Ήμουν αναποφάσιστος και μπερδεμένος. Για ποιον να γράψω στο άρθρο μου ; Για την ιδεολογία του Άδωνη, έτσι όπως φαίνεται από τις πράξεις του και τη φρασεολογία του, ή για τον ουρανοκατέβατο, τον αλεξιπτωτιστή υπουργό Υγείας;

Ο Άδωνης, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, είναι Έλληνας πολιτικός, εκδότης και … μην το ξεχνάμε … τηλεπωλητής. Παιδί θρέμμα του Καρατζαφέρη, σαν τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τον Βερόπουλο, με τους οποίους μοιράζεται τις ακροδεξιές του ιδέες. Τον πρωτογνωρίσαμε όταν, με φόντο την Ακρόπολη, πουλούσε στην τηλεόραση βιβλία με το κιλό και έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΛΑΟΣ.

Μας εντυπωσίασε με την υβριστική του “ευφράδεια” όταν κατηγορούσε τη ΝΔ και περισσότερο τα μέλη της δυναστείας Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια των τηλεπωλήσεών του. Το τερπνό μετά του “ωφελίμου”.

Και ξάφνου, με την ευκαιρία της υπουργοποίησής του στην μεταβατική κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, μετεπήδησε σ’ αυτούς που τόσο έβριζε.

Από τότε δε σταμάτησε να μας εκπλήσσει. Πότε σαν φανατικός υποστηρικτής του κλεισίματος των νοσοκομείων του ΕΣΥ, πότε σαν θιασώτης της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, πότε σαν Μακεδονομάχος εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, μα πάντοτε αντιφατικός, πολύ αντιφατικός. Γιατί οι διαταγές στις οποίες υπακούει δε συμφωνούν με την ιδεολογία του.

Στην περίπτωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κάλυψε τους ανασφαλίστους, αλλά έκλεισε πέντε νοσοκομεία και άφησε το ΕΣΥ χωρίς προσωπικό. 

Για τον Ελληνικό Χρυσό, εμφανίστηκε στις διαδηλώσεις στο πλευρό των εργαζομένων, σαν προστάτης τους, αλλά έκλεισε τη συμφωνία “επένδυσης” προς όφελος της Καναδέζικης Εταιρείας. Ενδεικτικό το μήνυμα του Πρεσβευτή της Αμερικής που δήλωσε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θεωρεί πολύ σημαντική … τη συνεργασία και τη συμμαχία με την Ελλάδα (sic). Δήλωσε επίσης πως η Eldorado Gold είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πως οι ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ από τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχουν πολύ αυστηρές προβλέψεις για την προστασία του περιβάλλοντος (sic). Δε μας μένει λοιπόν παρά να ελπίζουμε πως η Eldorado Gold και η θυγατρική της, ο Ελληνικός Χρυσός, είναι από αυτές τις περισσότερες “εισηγμένες εταιρείες” με τις αυστηρές προβλέψεις.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, όλοι γνωρίζουμε την αλλαγή της στάσης του. Χωρίς καθόλου ντροπή έγινε υπερασπιστής της, λέγοντας μάλιστα πως «όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια. Όποιος υπόσχεται ότι δύναται να το πράξει είναι ψεύτης και απατεώνας». Μόνο πριν από την κύρωσή της δηλαδή, πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αντιγράφουμε πάντα από την Βικιπαίδεια, θέλοντας να πιστεύουμε πως ο Άδωνις, που μηνύει τους πάντες και τα πάντα, θα είχε ήδη αντιδράσει νομικά αν το περιεχόμενό της δεν ήταν αληθινό: «Όντας πολιτευτής του ΛΑΟΣ [ο Άδωνις] είχε αναφερθεί στα γεγονότα του πολυτεχνείου, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν ποτέ θύματα στο Πολυτεχνείο, ενώ όσα συνέβησαν αποτέλεσαν “τον ιδρυτικό πολιτικό μύθο της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα”. Λίγα χρόνια αργότερα εμφανίστηκε σε βίντεο να φωνάζει σύνθημα που αποδίδεται στον Γιόζεφ Γκαίμπελς σε συνάντηση του κόμματος. Αρχικά, ο ίδιος απάντησε ότι το υλικό είναι πλαστό, αλλά αργότερα ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αληθινό και πως το τραγούδι είναι Βορειοηπειρώτικο». 

Ναι! Ακούσατε καλά. Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς έπαιρνε τα συνθήματά του από τα Βορειοηπειρώτικα τραγούδια. Ίσως ήταν Βορειοηπειρώτης.

Όμως το άρθρο μου αρχίζει να λιμνάζει. Μάλλον ήταν καλύτερα να γράψω για τον Πλεύρη. Η μήπως για τα υπόλοιπα πρωτοπαλήκαρα της Νεοδημοκρατικής ακροδεξιάς: τον Βορίδη, τον Μπογδάνο, τον Πορτοσάλτε, τον Μουμτζή, τον Πρετεντέρη …

Μα έτσι και αλλιώς, όποια πέτρα και αν σηκώσεις …

Η κυβέρνηση του Κυριάκου δείχνει μόνο το εμφανές και ειδυλλιακό μέρος του “παγόβουνού” της. Καλύτερα να μη δείτε τι κρύβει στο μεγαλύτερο μέρος. Aυτό που είναι κάτω από το νερό.

Libre – Libero – Ελεύθερος

loading...