Μήπως το ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ δεν κάνει προπαγάνδα;

Ο “κακός” ξαναχτυπά….

Αν κάποιος ανατρέξει στο σχετικό στρατιωτικό εγχειρίδιο περί προπαγάνδας, θα δει ότι ένα είδος κατηγοριοποίησης αυτής, είναι με βάση την πηγή από την οποία προέρχεται.

Έτσι λοιπόν, υπάρχει η:

Λευκή Προπαγάνδα, που είναι ενυπόγραφη, δηλαδή η πηγή δεν αποκρύπτεται και δείχνει καθαρά και που απευθύνεται. Επηρεάζει όμως, ένα πολύ συγκεκριμένο ακροατήριο καθώς με το να φαίνεται καθαρά η πηγή, δημιουργεί άμυνες στους αποδέκτες που δεν συμμερίζονται τις απόψεις αυτής.

Γκρίζα Προπαγάνδα,  η οποία αποκρύπτει την προέλευσή και τους πραγματικούς της σκοπούς και λόγω αυτού μέσω των «ψιθύρων» που δημιουργεί επηρεάζει περισσότερους αποδέκτες σε σχέση με την λευκή.

Μαύρη Προπαγάνδα, η οποία είναι η πιο ύπουλη μορφή από τις τρείς, διότι συνήθως χρησιμοποιεί ψευδείς θέσεις μέσω αξιόπιστων μέσων ή ακόμη και μέσω του εχθρού, προκαλώντας σύγχυση στους αποδέκτες και κατά συνέπεια κάνοντάς τους και πιο ευάλωτους.

Υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι κατηγοριοποίησης της προπαγάνδας ένα εκ των οποίων είναι με βάση των μεθόδων που χρησιμοποιούνται. Έτσι λοιπόν ομιλούμε για Προπαγάνδα δια της μεθόδου:

Της τρομοκράτησης των αποδεκτών

Της κολακείας αυτών,

Της διάδοσης φημών,

Του εξαγορασμού των αποδεκτών,

Της αποδόμησης συμβόλων του ακροατηρίου κ.α.

Η περίπτωση του ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ, όσο κι αν φαίνεται περίεργο δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί με βάση τα πιο πάνω.

Διότι, ενώ οι «μελέτες» και τα πονήματά που προέρχονται από το συγκεκριμένο think tank είναι ενυπόγραφα, δηλαδή εντάσσονται στη λευκή προπαγάνδα, προωθούν θέσεις ψευδείς και άκυρες που παραπέμπουν στη γκρίζα και τη μαύρη.

Και μάλιστα η μεθοδολογία αυτή, έχει οδηγήσει στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα από την προπαγάνδα αποτελέσματα. Διότι ο σκοπός της προπαγάνδας είναι να πείθει το ακροατήριο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στην περίπτωση του ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ, παρατηρείται το φαινόμενο της λήψης αμυντικής στάσης από το ακροατήριο απέναντι σε οτιδήποτε προέρχεται από αυτό.  

Με απλά λόγια, οι του ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ ενυπογράφως βομβαρδίζουν το ακροατήριο με μπαρούφες και δείχνουν ότι δεν κόπτονται για την αποδοχή των απόψεων τους από αυτό. Επιπροσθέτως, κάθε φορά που κάποιος από το ακροατήριο εκφέρει αντίθετη άποψη, αποτελεί κοινή πρακτική η αποχώρηση από την ομήγυρη ή ακόμη και η χρήση υβριστικών εκφράσεων από τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου think tank.

Τα γεγονότα αυτά, οδηγούν τον γράφοντα στο συμπέρασμα  ότι πολύ απλά, το ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ δεν κάνει προπαγάνδα.

Ο γράφων είναι πεπεισμένος ότι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός (ΑΝΣΚ) του ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ δεν είναι να πείσει τον Ελληνισμό για τα όσα πρεσβεύει. Αυτός είναι ο δευτερεύον.

Κύριος ΑΝΣΚ του ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ είναι μέσω των δημοσιεύσεων και των ομιλιών να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα από «μελέτες», άρθρα και δημόσιο λόγο, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι ως reference (που λέμε και στα Αρχαία Ελληνικά) σε περίπτωση που οι δυο χώρες οδηγηθούν σε επιδιαιτησία.….

« Πλήθος επιστημόνων της Ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας πιστεύουν όσα κι εμείς», θα πουν οι αγαπητοί γείτονες μόλις σταθούν στο βήμα του Διεθνούς Δικαστηρίου και θα προσκομίσουν τόμους με τα γραφόμενα και τα λεγόμενα του ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ.

https://amynageostratigiki.eu

loading...