Ικανοποιημένος για το πειραματικό ενδορινικό εμβόλιο που δοκίμασε ο Β.Πούτιν – «Δεν ένιωσα τίποτα»

Έλαβε επίσης μια ενισχυτική δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik Light την Κυριακή, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του Sputnik V

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το πειραματικό ενδορινικό εμβόλιο κατά της Covid-19 που δοκίμασε.

Το εμβόλιο δεν βρίσκεται ακόμη σε φάση κλινικής δοκιμής. Πρόκειται για τον τέταρτο συνολικά εμβολιασμό του Πούτιν, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη. 

Ο Πούτιν έλαβε επίσης μια ενισχυτική δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik Light την Κυριακή, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του Sputnik V.

​​​​​​​Αφού έλαβε το αναμνηστικό εμβόλιο, ο Πούτιν προσφέρθηκε εθελοντικά να λάβει μέρος και στη δοκιμή του ενδορινικού εμβολίου που αναπτύσσεται από το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, τον παρασκευαστή του Sputnik V και την επακόλουθη εφάπαξ δόση Sputnik Light, είπε σε τηλεοπτική συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης. 

Μετά τον ενδορινικό εμβολιασμό ο Πούτιν είπε ότι «δεν ένιωσε τίποτα».

​​​​​​​«Σήμερα, μετά από αυτές τις δύο διαδικασίες πήγα ήδη για άθληση το πρωί. Έτσι μπορώ να καταθέσω ότι όλα εξελίσσονται όπως τα λένε οι επιστήμονές μας», είπε στους υπουργούς.

Δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες μετά τη χρήση του ενδορινικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, δήλωσε από πλευράς του στο TASS την Πέμπτη ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Gamaleya, ο κατασκευαστής του εμβολίου. «Μέχρι στιγμής, δεν παρατηρούμε παρενέργειες μετά τη χρήση του ενδορινικού εμβολίου. Η αποτελεσματικότητά του δεν έχει ακόμη επαληθευτεί» είπε. 

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτό το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, είπε, «Όπως κάθε άλλο φάρμακο – μόνο στο στάδιο της επιδείνωσης. Διαφορετικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε – δεν υπάρχουν αντενδείξεις». 

loading...