ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

 Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί και αδερφές, την ευχή του Χριστού και της Παναγίας να έχετε εσείς και οι οικογένειές σας.

Το καυτό θέμα που έχει συγκλονίσει στις μέρες μας το πανελλήνιο και το παγκόσμιο γίγνεσθαι δεν είναι άλλο από τη λεγόμενη Πανδημία και τα εμβόλια. ΄Εχω παρακολουθήσει πολλές ομιλίες γιατρών στο διαδίκτυο και αναντίρρητα είμαι κατά του εμβολίου για πολλούς ιατρικούς αλλά και θρησκευτικούς λόγους.

Τα εμβόλια αυτά είναι ένας προθάλαμος του τελικού σφραγίσματος του Αντιχρίστου.

Ο τρόπος που διαφημίζεται από όλα τα μαζικά μέσα ενημερώσεως και επιβάλλεται υποχρεωτικά και όποιος δεν το κάνει έχει κυρώσεις έως να μην μπορεί να επιβιώσει πλέον -και τούτο σε παγκόσμια κλίμακα- όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σηματοδοτούν το τελικό χάραγμα.

Εύχομαι και προσεύχομαι για όλους τους αδερφούς και τις αδερφές μας.

Δυστυχώς ο καιρός που τρέχει μπροστά μας – οι επόμενοι μήνες ίσως- θα είναι ταραγμένοι.

΄Εχει σηκωθεί η Ειρήνη από τη γη.

Αυτό το στημένο κακό οικοδόμημα της επιδημίας του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει και να αλλάξει τα δεδομένα στην ανθρωπότητα. Και πρέπει ο καθένας μας αυτό να το συνειδητοποιήσει. Και πρέπει όλοι μας για να επιβιώσουμε πνευματικά, όσο μπορούμε να είμαστε κοντά στο Χριστό και σωματικά, να μεριμνήσουμε να πάμε σε μέρος που να έχει γη για καλλιέργεια.

Ένα πρωταρχικό καθήκον των χριστιανών είναι η προσευχή, η επικοινωνία με τον αληθινό Τριαδικό Θεό μας, με την Κυρία Θεοτόκο και Αειπαρθένο Μαρία Την Βασίλισσα του κόσμου. Με τον Τίμιο Πρόδρομο και με όλους τους Αγίους. Όλα τα άγχη και όλες τις ανασφάλειες και τις παντός είδους αρρώστιες και ταλαιπωρίες που υποφέρει ο κόσμος τις αντιμετωπίζουμε και τις υπερνικούμε με την προσευχή.

Τα πλέον απαραίτητα καθήκοντα του Χριστιανού είναι η πρωινή προσευχή από το προσευχητάριο έστω 10 λεπτά κι αν είναι δυνατόν να διαβάζεται ο εξάψαλμος. Και πριν κοιμηθούμε το βράδυ να διαβάζουμε οι Χριστιανοί το Απόδειπνο μαζί με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας. Αυτά είναι τα πλέον απαραίτητα. Φεύγοντας για την εργασία σας να λέτε συνεχώς την ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με.” Η προσευχή καθαρίζει το νου και τον κάνει να έχει καθαρές αγνές σκέψεις έτσι με τον τρόπο αυτό δεν αμαρτάνει.

Υπάρχει στους χριστιανούς μία τάση να βοηθήσουν και το συνάνθρωπο. Αυτό είναι καλό, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας, να είμαστε απέναντι στα μάτια του Θεού όσο το δυνατόν φίλοι καθαροί, για αυτό ξεκινούμε πρώτα από τον εαυτό μας και μετά εάν μας το ζητήσουν να πούμε και δυο καλές κουβέντες στο συνάνθρωπό μας και πάντα να έχουμε ως μέλημα να διδάσκουμε τον συνάνθρωπό μας περισσότερο με τα έργα και πολύ λιγότερο με τα λόγια.

Την ευχή και την ευλογία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού να έχετε όλοι.

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ.

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ.

loading...