Πράσινο σαπούνι – Πως να φτιάξετε το δικό σας!

Το πράσινο σαπούνι, φτιάχνεται από καθαρό ελαιόλαδο, του οποίου οι εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές και αξιοποιήσιμες από την αρχαιότητα


Πράσινο σαπούνι | Οι ευεργετικές του ιδιότητες και πως να φτιάξετε το δικό σας!

Το πράσινο σαπούνι θεωρείται ξεπερασμένο από πολλούς καθώς το έχουν συνδυάσει με παππούδες και γιαγιάδες στο χωριό και προτιμούν τα πιο αρωματικά κρεμοσάπουνα με τις πολύχρωμες μοντέρνες συσκευασίες.

Ωστόσο, κάνουμε όλοι λάθος καθώς έχει πολλαπλά οφέλη και θα έπρεπε να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Η μπάρα του πράσινου σαπουνιού είναι σκληρή και δεν κάνει πολύ σαπουνάδα, με συνέπεια να κρατάει πολύ περισσότερο από αντίστοιχα προϊόντα.

Το σαπούνι είναι πράσινο, κυρίως λόγω του χρώματος της ελιάς. Το ελαιόλαδο, έχει εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια. Ωστόσο, πράσινο σαπούνι παράγεται και από άλλα φυτά, πέρα της ελιάς, διατηρώντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των πλεονεκτημάτων ενός φυσικά παρασκευασμένου προϊόντος.

Οι ιδιότητές τουΗ ποικιλία των χρήσεων του ελαιόλαδου και οι μαλακτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες παραμένει υπολογίσιμη δύναμη. Έχει θεραπευτική δράση ενάντια σε δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ψωρίαση και η δερματίτιδα, ενώ το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα παραμένει η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση και την ξηρότητα, χωρίς βέβαια να είναι το μοναδικό.

Ενυδατώνει το δέρμα
Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει το δέρμα, χωρίς να το στερεί από τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία, που -κατά γενική ομολογία- καταφέρνουν άλλα σαπούνια καταλήγοντας έτσι σε ξηρό και στεγνό δέρμα. Η φυσική του σύσταση αφήνει ελεύθερους τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας την εφίδρωση, προστατεύοντας, όμως ταυτόχρονα και με φυσικό τρόπο τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Στο πράσινο σαπούνι ακόμη, παρατηρείται η ουσία γλυκερίνη, η οποία συντηρεί την ενυδάτωση του δέρματος, αντλώντας νερό, ακόμα και από τον αέρα, ενώ σε άλλα σαπούνια του εμπορίου έχει αφαιρεθεί, για να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς.

Το πράσινο σαπούνι έχει διακριτικό άρωμα, ένα απαλό και φρουτώδες άρωμα.

Οι λοιπές χρήσεις του πράσινου σαπουνιού είναι πολλές:

Αφρός ξυρίσματος
Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Καθαριστικό πατώματος
Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Τα πατώματα θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.

Καθαριστικό ρούχων
Μουλιάστε καλύμματα, κουρτίνες και σεντόνια σε γεμάτη με νερό μπανιέρα μαζί με λίγο πράσινο σαπούνι και μετά βάλτε τα στο πλυντήριο για να πλυθούν. Θα διαπιστώσετε ότι θα βρουν τη χαμένη τους λάμψη και λευκότητα.

Η χρήση του πράσινου σαπουνιού, είναι ένα πραγματικό μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών -καθώς δε θα σας το αποκαλύψουν ποτέ-, έχει θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες σε πολλές δερματικές παθήσεις, όπως η ψωρίαση και οι δερματίτιδες, ενώ προστατεύει παράλληλα το δέρμα και τα μαλλιά, από τη ξηρότητα και την αφυδάτωση.

Είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς λόγω της φυσικής του προέλευσης, είναι υποαλλεργικό και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.


Το πράσινο σαπούνι θεωρείται ξεπερασμένο από πολλούς καθώς το έχουν συνδυάσει με παππούδες και γιαγιάδες στο χωριό

Ένα εντελώς φυσικό προϊόν άκρως ενυδατικό, το πράσινο σαπούνι καθαρίζει αποτελεσματικά το δέρμα, χωρίς να επηρεάζει το PH του, και χωρίς να του στερεί τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία, ενυδατώνοντάς το παράλληλα.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά καθώς και σε βιταμίνες Ε και Α, και άρα οι ωφέλιμες θεραπευτικές του ιδιότητες απορροφώνται από τον οργανισμό με τη χρήση του πράσινου σαπουνιού. Κάτι άλλο που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι, ότι το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα.

Η αξία του πράσινου σαπουνιού όμως, δεν εξαντλείται στην προσωπική υγιεινή, αλλά αφορά και την καθαριότητα των ρούχων, -κυρίως των βρεφικών ή αλλεργικών ατόμων- αλλά και του σπιτιού. Έχει λευκαντικές ιδιότητες και αν το συνδυάσετε με λίγο λευκό ξύδι, θα έχετε το ιδανικό καθαριστικό για μπάνιο και κουζίνα.

Μια άλλη χρήση του πράσινου σαπουνιού, είναι η χρήση του ως ήπιο φυτοφάρμακο καθώς ένας ψεκασμός -με διάλυμα πράσινου σαπουνιού με νερό-, προστατεύει φυσικά, τα φυτά από έντομα και ασθένειες.

Αυτές κι άλλες πολλές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου σαπουνιού, που παραμένει σταθερή αξία στο χρόνο, για όσους αγαπούν να φροντίζουν τον εαυτό τους με φυσικά προϊόντα και χωρίς να ξοδεύουν μια περιουσία!

Δείτε στα παρακάτω video πως να φτιάξετε μόνοι σας, δικό σας σαπούνι

Πηγή – messinialive.gr

loading...