41 π.Χ. και η πιο ξακουστή βασίλισσα της ιστορίας, η Κλεοπάτρα, φτάνει στην πόλη Τάρσο, μετά από πρόσκληση του Μάρκου Αντώνιου. O Ρωμαίος ύπατος, είχε σκοπό να ζητήσει από την πιο πλούσια γυναίκα του τότε γνωστού κόσμου χρήματα για την εκστρατεία του στην Παρθία.

Σκάει μύτη η Κλεοπάτρα στη συνάντηση, καρδούλες και αστεράκια ο Μάρκος Αντώνιος. Πάνε και οι εκστρατείες, πάνε και όλα. Ντουβρουτζάς λέμε.

Όπως αναφέρει και ο Πλούταρχος η βασίλισσα του Νείλου, ούτε καμιά καλλονή ήταν, ούτε έμενες στον τόπο με την κορμοστασιά της. Είχε όμως φοβερή γοητεία και όταν σου μιλούσε, σε καθήλωνε με τον ήχο της φωνής της, το πνεύμα και την αυτοπεποίθηση της.  

Ίσως να βοηθούσαν σε αυτό ότι ήταν πάμπλουτη και ότι την προσκυνούσε ένας ολόκληρος λαός… λέμε τώρα εμείς. 

Πάνω στο τσιτσίνισμα, η Κλέο έβαλε στοιχηματάκι με τον Μάρκο Αντώνιο ότι μπορεί να ξοδέψει πάνω από 10 εκατομμύρια σηστέρτια σε ένα μόνο γεύμα (πολλά λεφτά λέμε τώρα). Ο άλλος δέχτηκε την πρόσκληση και λίγο πριν το τέλος του φανταστικού γεύματος ήταν σίγουρος ότι είχε κερδίσει.

Τότε η Κλεοπάτρα έβγαλε ένα από τα μεγαλύτερα μαργαριτάρια που είχε στη διάθεση της, το έριξε σε ένα ποτήρι ξύδι και το κατάπιε. Σπίτσλις ο Μάρκος!

Όλοι χειροκρότησαν τη βασίλισσα για την έξυπνη νίκη της αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι η Κλεοπάτρα ξαναπήρε πίσω το μαργαριτάρι με τη ῾φυσική῾ μέθοδο.

Γατάκια…

Α! Και επειδή ξέρω ότι θα μου έχετε απορίες, το μαργαριτάρι σύμφωνα με τον ιστορικό Πλίνιο ζύγιζε πάνω από 15 γραμμάρια και μετά από το θάνατο της Κλεοπάτρας το έκοψαν στα 2 και το στερέωσαν στα αυτιά του αγάλματος της Αφροδίτης στο Πάνθεον της Ρώμης.

Αφού το ξέπλυναν φυσικά…

loading...