ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ.

 

Κυριακή εβδόμη του Λουκά σήμερα και παραμονή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων, σεβαστοί εν Χριστώ Πατέρες και αγαπημένοι μας αδελφοί. Αυτή η εβδομάδα που ήδη ξεκίνησε, να θυμίσουμε ότι περιλαμβάνει μεγάλες εορτές Αγίων, παλαιών και νεωτέρων, όπως τον Άγιο Νεκτάριο, τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, τον Άγιο Μηνά, τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και άλλους πολλούς.

Η αγία μας Εκκλησία στο Αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Γαλάτας επιστολή του Απ.Παύλου διαβάζει μια περικοπή στην οποία ο θείος Παύλος αναγκάζεται να απαντήσει στους Γαλάτες για τους διάφορους συκοφάντες και απατεώνες ψευδαποστόλους, οι οποίοι τους επηρέαζαν αρνητικά εναντίον του και λεει ότι ο ίδιος προσωπικά είδε και διδάχτηκε το Ευαγγέλιο από τον Χριστό, όπως και οι λοιποί Απόστολοι• άρα το Ευαγγέλιο αυτό δεν είναι ανθρώπινο έργο και νόημα.

Στο ιερό Ευαγγέλιο πάλι της ημέρας, ακούμε σήμερα την διήγηση για την ανάσταση της κόρης του Ιαείρου και τη θεραπεία της αιμορροούσας γυναίκας.

Τα νοήματα, όπως πάντα, κάθε στίχου της Γραφής, είναι υψηλά και διδακτικότατα, εμείς όμως θα σχολιάσουμε σήμερα ένα κομμάτι του αυριανού Αποστόλου της εορτής και θα προσπαθήσουμε με τη βοήθεια των Αγίων Πατέρων να δούμε πόσο φοβερά θανάσιμο είναι το πάθος της πνευματικής αμέλειας και ποιον άγγελο έχουν πλέον δίπλα τους οι εκούσια  εμβολιασμένοι και σφραγισμένοι Χριστιανοί της αντίχριστης εποχής μας.

Α. Η ΠΑΓΚΑΚΙΣΤΗ ΑΜΕΛΕΙΑ, ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ.

“Εἰ γὰρ ὁ δι’ ἀγγέλων λαληθεὶς λόγος ἐγένετο βέβαιος, καὶ πᾶσα παράβασις καὶ παρακοὴ ἔλαβεν ἔνδικον μισθαποδοσίαν, πῶς ἡμεῖς ἐκφευξόμεθα τηλικαύτης ἀμελήσαντες σωτηρίας; ( Εβρ.2, 2-3) αναρωτιέται προς τους εξ Εβραίων πιστεύσαντας Χριστιανούς, ο μέγας Απόστολος των Εθνών.

“Διότι, αν ο λόγος, που ελέχθη δι’ αγγέλων, βεβαιώθηκε ως αληθινός, και (κατόπιν τούτου) κάθε παράβαση και παρακοή τιμωρήθηκε δικαίως, πώς εμείς θα διαφύγουμε την τιμωρία, εάν δείξουμε αμέλεια για τόσο μεγάλη σωτηρία;”

Ο σκοπός των προαναφερθέντων λόγων του Αποστόλου είναι αυτός:  Αν τα δια των αγγέλων στην Παλαιά Διαθήκη προστάγματα του Θεού Λόγου επαληθεύτηκαν επακριβώς, πόσο μάλλον θα γίνουν και τα όσα ο ίδιος ο Κύριος είπε στην Καινή Διαθήκη!

Η σωτηρία τώρα πια είναι τόσο μεγάλη, “τηλικαύτη”, διότι παλιά υπήρχε μόνο σωτηρία  από τους σωματικούς εχθρούς και χάριζε μόνο πρόσκαιρα αγαθά. Όμως με το Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης έγινε κατάλυση του θανάτου, απώλεια των δαιμόνων και ανοίχθηκε η Βασιλεία των ουρανών. Τώρα έχουμε ψυχική και αιώνια σωτηρία και όλα αυτά έγιναν με τους λόγους όχι Αγγέλων, αλλά του ίδιου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

” Πώς ημείς εκφευξόμεθα τηλικαύτης αμελήσαντες σωτηρίας;”. Να το φλέγον θέμα της αμέλειας των Χριστιανών!

Μα είναι αλήθεια τόσο φοβερό κακό η πνευματική τεμπελιά, η αδιαφορία, η ραθυμία ή αλλιώς ακηδία, όπως την λένε οι Άγιοι Πατέρες; Βεβαιότατα! Είναι το πιο ύπουλο και θανάσιμο πάθος!

Παγκάκιστη την ονομάζει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, άθεη την λέει ο Όσιος Μάρκος ο ασκητής, διότι κάνει τους ανθρώπους άθεους και αρνητές του Χριστού!

Ο ίδιος άγιος είπε ότι τρεις είναι οι γίγαντες του διαβόλου και των παθών, η αμέλεια, η λησμοσύνη και η άγνοια!

Αυτή οδήγησε στην άρνηση του Πέτρου, μας εξηγεί ο άγιος Νικόδημος τόσο παραστατικά και μας ελέγχει διδάσκοντας: ” Εσύ, θέλεις να ακολουθείς τον Ιησού, αλλά με μία ενδιάμεση κατάσταση, δηλαδή ούτε όλος να δοθείς στον Θεό, ούτε όλος στον κόσμο· δηλαδή ζητάς έναν δρόμο που να μη είναι ούτε ο πλατύς δρόμος που οδηγεί στην απώλεια, ούτε ο στενός και γεμάτος θλίψεις που οδηγεί στην σωτηρία· αλλά ζητάς έναν δρόμο, που να μπορείς και συ να ακολουθήσεις τον Χριστό, όπως ο Πέτρος, από μακριά, αλλά χωρίς να παραιτείσαι καθόλου από την υπηρεσία των παθών σου.

Ω παγκάκιστη αμέλεια, που κυριεύει ακόμη κι εσένα αδελφέ! Μη κατακρίνεις τον Πέτρο, γιατί αρνήθηκε μια φορά τον Κύριο, αλλά να κατακρίνεις τον εαυτό σου, που νικιέται καθημερινά απ’ αυτήν· διότι μολονότι ομολογείς τον Θεό με τα λόγια, τον αρνείσαι όμως με τα έργα, κάνοντας αντίθετα σ’ εκείνα που διατάζει, όπως λέει ο Απ. Παύλος· «Ομολογούν ότι γνωρίζουν τον Θεό, τον αρνούνται όμως με τα έργα». Να κατακρίνεις τον εαυτό σου, γιατί όσες φορές αρνείσαι την αλήθεια και δεν θέλεις να την ομολογήσεις ή από πείσμα ή από υπερηφάνεια ή αυταρέσκεια, τόσες φορές αρνείσαι τον Χριστό, που είναι η αλήθεια”! Γνώρισε, λοιπόν, συνεχίζει ο άγιος, ότι αιτία όλων σου των πταισμάτων είναι η αμέλειά σου και να ντραπείς μπροστά στον θεϊκό σου διδάσκαλο· και από δω και πέρα αποφάσισε να αρχίσεις μία καινούρια ζωή με νέα θερμότητα και με σκοπούς όλους θεϊκούς, δηλαδή για να δοξάζεις τον Θεό και για να ασφαλίσεις τη σωτηρία σου. Πρόσεξε, γιατί η αμέλεια έχει μεγάλη δύναμη να σε ρίξει και πάλι στην πτώση της αμαρτίας ή και της άρνησης του Χριστού…

Γι’ αυτό παρακάλεσε τον Κύριο να σε ελευθερώσει από την μία και από την άλλη, αλλά το σπουδαιότερο να σε ελευθερώσει από τον εαυτό σου, γιατί συ ο ίδιος είσαι για τον εαυτό σου ένας εχθρός χειρότερος από κάθε διάβολο, καθώς αναφέρεται· «Εκείνοι που αμαρτάνουν είναι εχθροί της ζωής τους» (Τωβίτ 12,10).

( Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου,

“Πνευματικά Γυμνάσματα” σελ.291-295)

 Β. ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΚΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ.

Δύο είναι οι φοβεροί δαίμονες στην ανθρώπινη ζωή. Ο ένας της αμέλειας και ο άλλος της απελπισίας. Συγγενεύουν αυτοί, ξαδέλφια είναι. Ο αμελής δεν κάνει τίποτε απολύτως. Κρύβει το τάλαντο, γίνεται άχρηστος και μετά τον καταλαμβάνει ο σατανάς της απελπισίας και τον αποτελειώνει. Αυτό έπαθε και ο Ιούδας. Δεν πρόσεχε τον εαυτό του, έπεσε στην αμέλεια και πρόδωσε το Χριστό και μετά οδηγήθηκε στην απελπισία και αυτοκτόνησε.

Εμείς, αφού με τη βοήθεια του Θεού αρχίσαμε να τρέχουμε τον δρόμο της καλής ομολογίας της Πίστεως, να εντείνουμε τις δυνάμεις. Να κάνουμε αυτό που κάνουν οι δρομείς. Τρέχουν συνεχώς, δεν κοιτάζουν ποτέ πίσω και όταν πλησιάζουν στο τέρμα, τρέχουν ακόμα περισσότερο.

“Ο διάβολος, μας διδάσκει ο θείος Χρυσόστομος, πρώτα ήταν αγαθός άγγελος, επειδή όμως έδειξε αμέλεια και κυριεύθηκε από απόγνωση, έπεσε σε τόση κακία, που δεν μπορεί πια να σηκωθεί. Το ότι ήταν αγαθός πρώτα, το βεβαιώνει ο Κύριος, που λέει: «Είδα το σατανά να πέφτει από τον ουρανό σαν αστραπή» (Λουκ. 10:18) . Η παρομοίωσή του με την αστραπή φανερώνει και τη λαμπρότητα της προηγούμενης κατάστασής του και τη σφοδρότητα της πτώσης του. Ο Παύλος ήταν βλάσφημος και διώκτης και υβριστής, επειδή όμως δεν κυριεύθηκε από απόγνωση και σηκώθηκε από την αμαρτία, έγινε ίσος με τους αγγέλους! Ο Ιούδας ήταν απόστολος, επειδή όμως έδειξε αμέλεια, έγινε προδότης. Ο ληστής ύστερ’ από τόσα κακουργήματα που έκανε, δεν απελπίστηκε• έτσι μπήκε πρώτος απ’ όλους στον παράδεισο. Ο Φαρισαίος, επειδή υπερηφανεύθηκε, έπεσε από τα ύψη της αρετής και ο τελώνης, επειδή δεν απελπίστηκε, ανέβηκε τόσο ψηλά, ώστε ξεπέρασε την αρετή του Φαρισαίου”.

Από πού προέρχεται η ραθυμία;

«Η ραθυμία πόθεν;…Από καταφρονήσεως», ερωτά και απαντά ο ιερός Χρυσόστομος. Δηλαδή, όταν ο άνθρωπος περιφρονεί το θέλημα του Θεού, σιγά-σιγά η καρδιά του γίνεται χέρσο έδαφος, στο οποίο φυτρώνουν αγκάθια και τριβόλια. Αναπτύσσονται η αμέλεια, η ραθυμία, ο νυσταγμός της ψυχής. «Ενύσταξεν η ψυχή μου από ακηδίας» (Ψαλ. 118 28)!

Αυτή η αδιαφορία αδελφοί, η αμέλειά μας στα της Πίστεως, η πνευματική χλιαρότητα, η έλλειψη ομολογιακού φρονήματος και κατήχησης μας έφερε στην τραγική πτώση των ημερών μας.

Πόσο πολύ δεν φώναζε ο Άγιος Παΐσιος δεκαετίες πριν, ότι δεν υπάρχει άγνοια στο θέμα του σφραγίσματος, από αδιαφορία θα χαραχτούν, “θα βουλωθούν” οι άνθρωποι, όπως το έλεγε  ιδιωματικά ο Άγιος Κοσμάς.

Και συνέχιζαν και οι δύο, ότι “μετά δεν μπορεί να γίνει τίποτα! Όσοι βουλωθούν θα είναι άθλιοι και ταλαίπωροι και έχουν να κολαστούν αιώνια με τον Αντίχριστο”! “Μετά δεν θα ωφελεί ούτε η εξομολόγηση”, φώναζε ο άγιος Γαβριήλ της Γεωργίας! Άρα, θα αχρηστευθεί γι’ αυτούς το σωστικότερο όπλο του Χριστιανού, η μετάνοια!

Πόσοι και πόσοι Άγιοι και ολόκληρη η Αποκάλυψη και ο ίδιος ο Κύριος και οι Απόστολοι δεν μας έχουν προειδοποιήσει; Να προσέξουμε μη πλανηθούμε φωνάζουν! Να γιατί τώρα και μεις οι ελάχιστοι φωνάζουμε για την πτώση των σφραγισμένων, ότι δεν έχει επιστροφή, μήπως κάποιοι απ’ αυτούς ταρακουνηθούν και ελαφρύνουν τα βάσανά τους αναστενάζοντας και κλαίγοντας, μήπως επίσης σωθεί έστω και μια καλοπροαίρετη και ανεμβολίαστη ψυχή από την Αίρεση και το χάραγμα του Αντιχρίστου, που τόσο ολοφάνερα πια ενεργείται στην οικουμένη.

Αδέλφια, είναι καιρός να ξυπνήσουμε! Χάνονται ψυχές! Κινδυνεύουμε όλοι, αν αμελήσουμε λίγο!  Αν πιστεύσουμε διαβολικά ότι δεν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα, αν ανακατευτούμε πνευματικά στους βλάσφημους ναούς με σφραγισμένους, χαθήκαμε! Κόσκινο περνάει η πίστη μας αγαπητοί! Για τόσο μεγάλη σωτηρία και στεφάνια που μας έχουν ετοιμαστεί, δεν αξίζει μια θυσία για τον Χριστό, που έχυσε το αίμα Του για μας;

Αμαρτωλοί είμαστε όλοι, αιρετικοί όμως και χαραγμένοι να μη γίνουμε, ούτε βέβαια και συγκοινωνοί τους, δηλ. να βρισκόμαστε μαζί στους αιρετικούς ναούς, που είναι γενικά όλοι τώρα σχεδόν, και όλα τα μοναστήρια! Προσέξτε αδελφοί!

Σ’ αυτό το γερό τράνταγμα το πνευματικό, ελάχιστοι θα αντέξουν!!! Άραγε θα φανούμε αληθινά πιστοί,  επιμελείς και θυσιαστικοί ομολογητές της Πίστεως έως τέλους;

Γ. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ.

Κατά την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας ο φύλακας άγγελος κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού του δίνεται κατά την ώρα της Βάπτισής του, όπως λένε και οι κατηχητικές ευχές που προηγούνται.

Γενικά οι άγιοι Άγγελοι, είναι αν και ανώτεροι από μας στη φύση τους, πνεύματα λειτουργικά που αποστέλλονται για να  διακονήσουν τους πιστούς ανθρώπους προς τη σωτηρία.

(Εβρ.1,14) Απ’ αυτό βλέπουμε πόσο μεγάλη και ιδιαίτερη είναι η αγάπη και η φροντίδα του Θεού σε μας τους ανθρώπους, ώστε με κάθε τρόπο να μας εξυψώσει πάνω και απ’ τους αγγέλους, να μας κάνει όμοιούς του κατά χάρη!

Στην εκκλησιαστική μας ιστορία βλέπουμε πως αποστέλλονται άγιοι Άγγελοι να διακονήσουν και να βοηθήσουν ειδικά τους δίκαιους και ενάρετους  ανθρώπους, που αγαπούν πολύ τον Θεό και τον υπακούνε θυσιαστικά

(π.χ Αβραάμ, Ιακώβ, Μωϋσής, Ιησούς του Ναυή, Ιωσήφ, οι Ποιμένες, η Παναγία, οι Μυροφόρες και πάμπολλοι Άγιοι).

Όσοι δεν είναι βαπτισμένοι ορθόδοξα στο όνομα του Τριαδικού μας Θεού δεν λαμβάνουν φύλακα άγγελο! Αυτοί μάλιστα που γίνονται από ορθόδοξοι αιρετικοί, αλλά λένε πως πιστεύουν αληθινά στο Θεό, ουσιαστικά διώχνουν εντελώς τον άγγελό τους και τον κάνουν να φύγει μακριά θλιμμένος, καθώς αυτός αγαπά μόνο την μία αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως!

Εννοείται πως οι αλλόθρησκοι και ειδωλολάτρες έχουν μόνο έναν άγγελο για κάθε κράτος, σύμφωνα με την Αγία Γραφή ( Δευτερ. 32,8).

Ο προσωπικός άγγελος του πιστού τον φυλάει αόρατα από τους πειρασμούς του εχθρού, ψυχικά και σωματικά, τον παρηγορεί, τον ενισχύει στον αγώνα της μετανοίας.

Αν ο Χριστιανός έχει όντως φόβο Θεού και αγωνίζεται ταπεινά και θαρραλέα,

τότε τον κυκλώνει προστατευτικά μαζί και με άλλους αγγέλους στις δύσκολες ώρες και επιθέσεις των πονηρών ανθρώπων και δαιμόνων.

«Παρεμβαλεί άγγελος Κυρίου κύκλω των φοβούμενων αυτόν καί ρύσεται αυτούς» (Ψαλμ. 33,9)

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού μας, οι άγγελοι των μικρών παιδιών, αλλά και κάθε ταπεινού, καταφρονεμένου και διωγμένου ορθοδόξου πιστού, διαπαντός βλέπουν με παρρησία το πρόσωπο του Θεού στον ουρανό!! Σε αντίθεση βέβαια με τους αγγέλους των εκούσια αμαρτωλών, των άδικων, των προκλητικά ανήθικων και εγωϊστών, των οποίων ο Άγγελος όχι μόνο δεν έχει οικειότητα προς τον Θεό, αλλά δεν τολμά καν να πλησιάσει να δεηθεί γι’ αυτούς, μόνο απομακρύνεται περίλυπος και ντροπιασμένος, όπως φεύγει η μέλισσα τον καπνό, μας λέει ο άγιος Βασίλειος

Δ. ΤΙ ΑΓΓΕΛΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ;

Εκτός από τον καλό μας άγγελο φύλακα, που από τη βάπτισή μας  καταγράφει κάθε αγαθή πράξη, μας συμβουλεύει μυστικά και έχει την ευθύνη της ψυχής μας έως ότου την παραδώσει στον δίκαιο Κριτή, ακολουθεί κάθε Χριστιανό και ένας κακός άγγελος- διάβολος, που αντίστροφα καταγράφει κάθε μας αμαρτία μέχρι την ώρα του θανάτου. Σκοπός του πονηρού αγγέλου είναι να πειράζει τον άνθρωπο πάντοτε παρακινώντας τον στην αμαρτία με όλες τις αισθήσεις, σώματος και ψυχής.

Για κάθε αμαρτωλή επιθυμία, σκέψη ή πράξη θα μας ζητηθεί απολογία κατά την έξοδο της ψυχής μας από τα εναέρια τελώνια του σκότους, και βέβαια μπροστά στο φοβερό θρόνο του Χριστού. Μόνο όμως οι ανεξομολόγητες και οι αμετανόητες αμαρτίες είναι αυτές που θα μας κρατήσουν δεμένους και θα μας εμποδίσουν την είσοδο του Παραδείσου.

Οι εμβολιασμένοι και σφραγισμένοι ήδη από τον Αντίχριστο αποστάτες και αρνητές της Πίστεως, δεν έχουν απλώς χάσει για λίγο τον άγγελό τους φύλακα, όπως αυτό συμβαίνει με κάθε αμαρτωλό, ή και αιρετικό που παρασύρθηκε, αλλά έχασαν οριστικά την προστασία και παρουσία του Αγγέλου τους! Αυτό είναι φυσικό, αφού τους αφαιρέθηκε πια η σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος, που είχαν από το Βάπτισμα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, παραλαμβάνουν μέσα τους έναν πονηρό και εξολοθρευτή άγγελο του σκότους, σαν αυτόν που αναφέρεται στον Ψαλμό 77, στ.49:

” εξαπέστειλεν εις αυτούς οργήν θυμού αυτού, θυμόν και οργήν και θλίψιν, αποστολήν δι’ αγγέλων πονηρών”.

Μη ξεχνάμε και τους αγγέλους που αναφέρονται στην Αποκάλυψη με τις τελευταίες επτά πληγές του Θεού( κεφ15,16), απ’ τους οποίους ο πρώτος με το που χύνει την φιάλη του θείου θυμού, φέρνει έλκος κακόν και πονηρόν στους ανθρώπους που δέχθηκαν το χάραγμα του Θηρίου.

Τί φρίκη! Αυτό το έλκος το βλέπουμε ήδη στις φοβερές παρενέργειες του νέου εμβολιασμού, που θα γίνονται όλο και πιο επώδυνες όσο περνά ο καιρός. Πόσα παιδιά, το γνωρίζετε, γεννιούνται με ουρά σε όλη την Ελλάδα  και μας το κρύβουν; Πόσοι άνθρωποι υποφέρουν νύχτα μέρα από αφόρητους πόνους και φοβίες; Γιατί όλα αυτά;

Διότι οι Άγγελοι των εμβολιασμένων τρέπονται με απερίγραπτη ντροπή σε φυγή ανεπιστρεπτί, ενώ διάβολοι έρχονται να τους βασανίζουν ψυχή τε και σώματι, με φανερό η κρυφό δαιμονισμό. Χάνουν οι ταλαίπωροι την προστασία του Θεού, γίνονται έκθετοι στη μανία του πονηρού, και να θελήσουν να μετανοήσουν δεν τους αφήνει πλέον ο εξουσιαστής τους, στον οποίον παραχώρησαν με σφραγίδα την κυριαρχία!

Αυτή είναι “η κόλαση εν ζωή”, που μας έλεγε ο Άγιος Πορφύριος, ότι θα βλέπουμε στους δικούς μας ανθρώπους!

Έφυγαν επίσης οι Άγγελοι των Ναών, πέταξαν, όπως μας το έχουν γράψει πολλοί Άγιοι Πατέρες, από τη στιγμή που εισήλθε η Αίρεση, και κατάντησαν πλέον οι ναοί μας κοινά σπίτια και διδασκαλεία ασεβείας κατά τον Μ.Βασίλειο.

Και οι ανεμβολίαστοι όμως, που αφόβως συμφύρονται στις αιρετικές ενορίες και τα μοναστήρια, κι αυτοί χάνουν την προστασία του αγγέλου τους, αμαρτάνοντας θανάσιμα, συγκοινωνώντας δηλ. με τους αιρετικούς! Διότι ο άγγελος του Χριστού δεν ανέχεται να εισέρχεται σε οίκους προδοσίας και μολυσμού της Πίστης μας.

Δεν είναι μικρό πράγμα αδελφέ μου ανεμβολίαστε, να χάνεις και συ την προστασία του Αγγέλου σου, να μολύνεται η ψυχή σου στο βούρκο της αίρεσης, χωρίς να το καταλαβαίνεις!! Χάνεις την προστασία του Θεού!

Γι’ αυτό όλοι οι Άγιοι Ομολογητές μας φωνάζουν να μην έχουμε φιλίες και σχέσεις πνευματικές με τους αιρετικούς, διότι μολυνόμαστε στην ψυχή, παίρνουμε δηλητήριο, πόσο μάλλον αν κοινωνήσουμε τα μυστήριά τους! Εκεί γινόμαστε ένα σώμα με τον διάβολο!!!

Και νομίζουμε ότι είμαστε και ανεμβολίαστοι και αγωνιστές της Ορθοδοξίας! Ξυπνάτε, αδέλφια, αιρετικοί είναι με τον πιο επίσημο τρόπο όλοι τώρα, ακόμα και οι ορθόδοξοι στο φρόνημα, που όμως μνημονεύουν και υποτάσσονται στην ανίερη και αντίχριστη  Σύνοδο της κρατικής Ιεραρχίας, ακόμη κι αυτοί που δεν τη  μνημονεύουν, ούτε υποτάσσονται, αλλ’ όμως δεν θεωρούν το εμβόλιο αυτό κανονικό χάραγμα και σφράγισμα του Αντιχρίστου, που σε αποξενώνει οριστικά από την Θεία Χάρη! Μη ξεχνάμε ότι, όπου εισέρχονται εμβολιασμένοι, ή όπου ανακατεύονται πνευματικά με τους ανεμβολίαστους πιστούς, εκεί εισέρχεται και χορεύει και βασιλεύει ο διάβολος! Στώμεν καλώς!

 Ε. ΕΡΧΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΕ!

Σεβαστοί μας αναγνώστες, στην καθημερινή προσευχή μας στον φύλακα Άγγελο της ψυχής μας τον  παρακαλούμε να μη μας αφήσει να παροργίσουμε σε κάτι τον Κύριο, αλλά να πρεσβεύει για μας ώστε να είμαστε πάντα στερεωμένοι στον θείο του φόβο και να μένουμε άξιοι δούλοι της αγαθότητάς του.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο νομίζουμε! Ζούμε πρωτοφανή αποκαλυπτικά γεγονότα! Κάθε μας πράξη, που ως τώρα φαινόταν μια απλή και συνηθισμένη ιατρική φροντίδα του εαυτού μας, μπορεί να καταστεί μοιραία για την αιώνια  ψυχή, μα και την πρόσκαιρη ζωή μας! Ο Αντίχριστος έχει καταλάβει από καιρό την καθέδρα της υγείας και της τεχνολογίας σφραγίζοντας με υπομονή και επιμονή όλη την οικουμένη.

Οι Αρχάγγελοι, που ως γνωστόν έχουν την επιστασία της Εκκλησίας σε θέματα Πίστεως και δογμάτων, ειδικά ο μέγιστος Ταξιάρχης Μιχαήλ, ο άρχων της θείας δικαιοσύνης, έχει ήδη έτοιμη τη ρομφαία της εξολόθρευσης!

Δεν θα υπάρχει σε λίγο καιρός μετανοίας για τους ανεμβολίαστους, αν συνεχίζουν να κοινωνούν σε ένα σώμα με τους σφραγισμένους! Αυτό το βδελύσσεται ο Θεός και όλος ο ουρανός! Είναι η μεγαλύτερη πονηριά και επιτυχία του Αντιχρίστου που μόλυνε τα πάντα και νίκησε κατά κράτος το χλιαρό σώμα της Εκκλησίας!

Οι σφραγισμένοι είναι ήδη τελειωμένοι! Οι ανεμβολίαστοι όλοι δοκιμάζονται τώρα σκληρά!

Ο κλοιός σφίγγει αδέλφια, πρέπει να το χωνέψουμε, πως δεν μπορούμε άλλο να εμπαίζουμε τον Θεό! Οι Αρχάγγελοι μας θέλουν τώρα μαχητές και όχι σιωπηλούς  και επαμφοτερίζοντες, δηλ. με το ένα πόδι στην ομολογία και με το άλλο στην αίρεση!

Αρχιστράτηγε και πρωτοστάτα του θείου πολέμου, αγαπημένε μας Μιχαήλ, λυπήσου τη συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση των εκλεκτών και τον πόνο των διωκομένων παιδιών σου, λυπήσου το πλήθος των ντροπιασμένων αγγέλων όσων Χριστιανών σφραγίστηκαν, παρηγόρησέ τους, στείλε τους σε παρακαλούμε σε όλους όσους αγωνίζονται θυσιαστικά, υποφέρουν ταπεινά και διώκονται άδικα για την Πίστη, μην αργήσεις όμως να φανείς φοβερός τιμωρός του διαβόλου και των οργάνων του, που έφεραν αυτό το κακό στον κόσμο και στην άγια πατρίδα μας, εξαιτίας της αδιαφορίας και αμέλειάς μας.

Σφράγισέ μας με τη σφραγίδα των εκλεκτών σου των ελαχίστων, και φύλαξέ μας τώρα στην τελική μάχη, να βγούμε αλώβητοι από τη δολιοφθορά των λυκοποιμένων και την μανία των πολιτικών υπανθρώπων της κολάσεως, να μείνουμε ασυμβίβαστοι και ακοινώνητοι με τη θανάσιμη ομολογιακή μετριοφροσύνη, που ανακατεύει το σκότος με το φως, τον Χριστό με τον Εωσφόρο, την αλήθεια με το ψεύδος και τέλος, να φανούμε άξιοι προσκυνητές, υμνητές και ομολογητές της Αγίας Τριάδος, μαζί με όλα τα τάγματα των Αγγέλων και των Αγίων.

Έρχου Αρχάγγελε του Θεού και φύλαξε τα παιδιά μας και σκέπασέ μας από την επερχόμενη δίκαιη και φρικτή οργή του Θεού και από την αιωνίζουσα κόλαση όσων λαμβάνουν το χάραγμα και προσκυνούν την εικόνα του Αντιχρίστου. Αμήν.

loading...