Αταλάντη, η πιο γρήγορη εργένισσα της Ελλάδας!

Η Αταλάντη λοιπόν ήταν κόρη του Σχοινέα, ξακουστή για την ομορφιά της, την ταχύτητα της και το πόσο γρήγορα έκοβε λάσπη όταν άκουγε για παντρειά. Βαριόταν απίστευτα την παρέα με τις υπόλοιπες γιατί μιλούσαν μόνο για γάμο και ντεπιές και προτιμούσε το τρέξιμο και το κυνήγι με τους άνδρες.

Και κουκλάρα και αγρίμι σωστό, λύσσαξαν όλοι να την παντρευτούν, όμως εκείνη δήλωσε ότι θα παντρευόταν εκείνον που θα κατάφερνε να τη νικήσει σε αγώνα δρόμου, όποιος πάλι έχανε θα τον σκότωνε η ίδια με το τόξο της.

Πολύ μάσησαν και έφυγαν, άλλοι τη διεκδίκησαν και έχασαν και τον αγώνα και τη ζωή τους. Μέχρι που ο Ιππομένης κατάφερε να την κερδίσει αν και λίγο μπαμπέσικα.

Συγκεκριμένα ο Ιππομένης έκανε deal με τη θεά Αφροδίτη και εκείνη του έδωσε τα μήλα των Εσπερίδων (όχι αυτά που είχε δώσει στον Πάρη, γενικά είχαν καλή σοδειά σου λέει οι Εσπερίδες και μοίραζε μήλα η άλλη η θεότητα). Ο αγώνας ξεκίνησε και η Αταλάντη την είχε σίγουρη τη νίκη, αλλά ξάφνου άρχισε να βρίσκει πεταμένα μήλα των Εσπερίδων και σταματούσε να τα μαζέψει και κάπως έτσι έχασε την κόντρα και την εργένικη ζωή.

Κάποια άλλη στιγμή θα μιλήσουμε για τον μύθο της Αταλάντης κυνηγού και τη νίκη της με τον Καλυδώνιο κάπρο. Θα το πάμε σε στυλ η Αταλάντη δρομέας, η Αταλάντη κυνηγός, η Αταλάντη κομμώτρια, σαν την Barbie ένα πράγμα…

loading...