«Θα κυκλοφορούμε με ΤΑΜΠΕΛΕΣ πάνω μας: φορέας ιού, ρατσιστής» – «ΡΟΥΚΕΤΑ» επιστήμονα για την συνέχεια

 «Η επαυξημένη πραγματικότητα θα πάρει τη θέση της πραγματικής ζωής», τονίζει…

«Ξεχάστε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε, σύντομα όλοι θα ζούμε μια εικονική πραγματικότητα. Το ΜΕΤΑverse έρχεται», γράφει η εφημερίδα «Έθνος».

Αυτά είναι τα λόγια που δεσπόζουν πλέον σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!!! Δεν τα λέει πια ο Λιακόπουλος, ο οποίος επιβεβαιώθηκε και σε αυτό που αποκάλυψε ότι δηλαδή στους ανθρώπους, μετά το λεγόμενο «σφράγισμα», το οποίο δεν αποκλείεται να συνοδεύεται από ένα υπερεμβόλιο, και τα εμφυτεύματα ενίσχυσης του οργανισμού, θα προσφερθεί και ένας προσωπικός εικονικός κόσμος!

Πλέον, στο φως της δημοσιότητας έρχονται ακόμα πιο ζουμερές λεπτομέρειες!!!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα, επιστήμονας προειδοποίησε ότι η νέα τεχνολογία θα γίνει τόσο αναπόσπαστο μέρος της ζωής των ανθρώπων, που δεν θα μπορούν να αποσυνδεθούν από την εικονική τους ύπαρξή!

Αναφέρεται λοιπόν:

«Σε ένα άρθρο που γράφτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Louis Rosenberg, επιστήμονας υπολογιστών και προγραμματιστής του πρώτου συστήματος λειτουργικής επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε «τρομοκρατημένος» από την ανάπτυξη της πρώιμης τεχνολογίας. Ισχυρίζεται ότι η AR θα αλλάξει «θεμελιωδώς» την κοινωνία μας, και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο.

Η πραγματική ζωή παραγκωνίζεται!

Ο Rosenberg υποστηρίζει ότι η επαυξημένη πραγματικότητα θα πάρει τη θέση της πραγματικής ζωής, γιατί θα προσδίδει κάτι το  «μαγικό» στην καθημερινότητα, όμως προειδοποίησε για τις αρνητικές συνέπειες που σχετίζονται με το «νόμιμο» της τεχνολογίας «από τους ισχυρούς παρόχους πλατφόρμας που θα ελέγχουν τις υποδομές». Απέφυγε να αναφέρει το Facebook, ή τον χειριστή του Meta, ονομαστικά.

Ο επιστήμονας σημείωσε ότι το AR θα μπορούσε να τροποποιηθεί από τρίτους που μπορούν να εισάγουν το δικό τους περιεχόμενο, ίσως ως στρώμα φίλτρου επί πληρωμή το οποίο θα μπορούν να δουν μόνο ορισμένα άτομα. Δίνοντας ένα παράδειγμα, ο επιστήμονας σημείωσε ότι θα μπορούσαν να προστεθούν αιωρούμενες πινακίδες πληροφοριών πάνω από τα κεφάλια συναδέλφων χρηστών και να περιλαμβάνουν περιγραφικές λέξεις όπως «Αλκοολικός» ή «Μετανάστης» ή «Άθεος» ή «Ρατσιστής».

Και συνεχίζει την συλλογιστική του ο Ρόζενμπεργκ: «Οι εικονικές πινακίδες θα μπορούσαν εύκολα να σχεδιαστούν και να ενισχύσουν τον πολιτικό διχασμό, να εξοστρακίσουν ορισμένες ομάδες, ακόμη και να οδηγήσουν στο μίσος και στη δυσπιστία», υποστήριξε.

Το AR θα γίνει τόσο αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης καθημερινότητας όσο είναι σήμερα η πρόσβαση στο διαδίκτυο, προέβλεψε ο επιστήμονας, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι «θα εξαρτηθούν πλήρως από τα εικονικά στρώματα πληροφοριών που προβάλλονται παντού γύρω μας».

Στο βυθό του εικονικού κόσμου

Ο Ρόζενμπεργκ υποστήριξε ότι οι άνθρωποι θα βυθιστούν τόσο πολύ στον εικονικό κόσμο τους, που θα μειονεκτούν στην πραγματική ζωή, και θα υπολείπονται κοινωνικά, οικονομικά και πνευματικά.

Σημείωσε ακόμη ότι, αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να αποσυνδεθούν από την τεχνολογία, κλείνοντας τα κινητά τους τηλέφωνά τους ή απομακρυνόμενοι από τις οθόνες, όμως η AR θα το αλλάξει αυτό δραματικά, ισχυρίζεται. Το «τελευταίο προπύργιο της αξιόπιστης πραγματικότητας θα καταρρεύσει εντελώς. Και όταν συμβεί αυτό, θα επιδεινώσει κυρίως τους κοινωνικούς διαχωρισμούς που μας απειλούν», κατέληξε.

https://www.el.gr/

loading...