ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ

 ΥΨΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΛΑΒΑΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΕΚΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ!



Μετάφραση: Απολλόδωρος

Προσπαθήστε να κοιτάξετε μπροστά και να δείτε αν μπορείτε να δείτε αυτό που έρχεται εδώ και δεκαετίες. Προσπαθήστε να σκαρφαλώσετε

ψηλότερα και να δείτε τα όμορφα πράγματα που φέρει ο Ουρανός, εκεί που βγήκαμε, και να δείτε για άλλη μια φορά τα αστέρια και να υψώσετε ένα λάβαρο αντίστασης στον Βασιλιά της Κόλασης και σε όλους τους μπράβους του. 

Γιατί είναι εδώ και εργάζονται σκληρά ως συνήθως, και η αδιαφορία θα ενισχύσει μόνο την αποφασιστικότητά τους.

Μην ξεγελιέστε από αυτούς τους ψηφιακούς δαίμονες. Θέλουν να σας κάνουν να πιστέψετε ότι δεν υπάρχουν. Θέλουν να σας κάνουν να αναστείλετε τη δυσπιστία σας και να χαθείτε στην ατελείωτη ταινία που έχουν δημιουργήσει για να αποκρύψουν τις πραγματικές τους μηχανορραφίες.

Διότι ζούμε σε έναν κόσμο ατελείωτης προπαγάνδας και προσομοίωσης, όπου τεράστιος αριθμός ανθρώπων είναι υπνωτισμένος και δεν μπορεί να προσδιορίσει τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού κόσμου της φύσης, του σώματος κ.λπ. και των ψηφιακών εικόνων.

Η πραγματικότητα έχει εξαφανιστεί μέσα στις οθόνες. Η προσομοίωση έχει καταπιεί τη διάκριση μεταξύ του πραγματικού κόσμου και των αναπαραστάσεών του. Το νόημα έχει μεταναστεύσει στο περιθώριο της συνείδησης. 

Αυτή η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά πλησιάζει προς τα εκεί. Αυτό μπορεί αρχικά να φαίνεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι. Θέλω να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ, πράγμα που δεν είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσω. 

Θα προσπαθήσω να είμαι ορθολογικός, ενώ γνωρίζω ότι ο ορθολογισμός και η λογική των γεγονότων μπορούν μόλις και μετά βίας να διαπεράσουν τη λογική των ψηφιακών προσομοιώσεων μέσα στις οποίες υπάρχουμε σήμερα σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Καλώς ήρθατε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία, αν δεν ξυπνήσουμε σύντομα από τις επερχόμενες ολέθριες συνέπειές τους, θα οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου “δεν θα ξέρουμε ποτέ”, επειδή ο εγκέφαλός μας θα έχει μετατραπεί σε πουρέ πατάτας και τίποτα δεν θα έχει νόημα.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Adam Curtis, είπε στην πρόσφατη ταινία του, Can’t Get You Out of My Head: An Emotional History of the Modern World, ότι είναι ήδη “άσκοπο να προσπαθούμε να καταλάβουμε το νόημα του γιατί συμβαίνουν τα πράγματα” και ότι δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά αυτός είναι ένας μηδενιστικός ισχυρισμός που οδηγεί σε παραιτημένη απελπισία.

Πρέπει να βγάλουμε τέτοια συναισθήματα “από το κεφάλι μας”.

Δεν ζούμε, βέβαια, στον μεσαίωνα όπως ο Δάντης. Η κόλαση, το καθαρτήριο και ο παράδεισος μοιάζουν να είναι πέρα από τις γνώσεις μας. Η φαντασία μας έχει μαραθεί μαζί με την αντίληψή μας για την πραγματικότητα. Πάνω/κάτω, καλό/κακό, πόλεμος/ειρήνη – τα αντίθετα έχουν συγχωνευτεί σε συμβιωτικούς γάμους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ντρέπονται, όπως έχει πει ο ποιητής Czeslaw Milosz, να θέσουν στον εαυτό τους ορισμένα ερωτήματα που μας έχει κληροδοτήσει το κοχλάζον άπειρο της σύγχρονης σχετικότητας. Ο χώρος και ο χρόνος έχουν χάσει κάθε διάσταση- η εμπειρία της κατάρρευσης του ιεραρχικού χώρου και χρόνου είναι ευρέως διαδεδομένη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...