Γ.Πετράκος: «Έχω για “δάσκαλο” μια κυβέρνηση που με τιμωρεί και έχει βάλει τους “συμμαθητές μου” να με “καρφώνουν”»

 Μια ανάρτηση με την οποία παραλληλίζει τα όσα βιώνουν τον τελευταίο χρόνο με τα όσα βίωνε στα σχολικά του χρόνια έκανε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι Γρηγόρης Πετράκος. 

Ο Γ.Πετράκος χαρακτηρίζει ως «δάσκαλο» την κυβέρνηση, η οποία «χτυπάει στο χέρι» με πρόστιμα και χρησιμοποιεί τους λοιπούς «μαθητές» για να «καρφώνουν».

Αναλυτικά η ανάρτηση του:  

«Στην 4η Δημοτικού είχαμε ένα δάσκαλο ονόματι Φραγκογιάννη. Αν κάναμε κάτι που δεν του άρεσε μας σήκωνε με την παλάμη ανοιχτή και χτυπούσε το χέρι μας με το χοντρό τυλιγμένο χάρτη της Ελλάδος.

Για λόγους εκδίκησης, μιας και αυτά αποδεδειγμένα πλέον δεν είναι εκπαιδευτικοί τρόποι, μας άφηνε “μέσα” στα διαλείμματα, όσους ήμασταν “άτακτοι”.

Το καλύτερο όμως είναι ότι έβαζε κάποιο συμμαθητή μας ως “επιμελητή” να προσέχει να μη μιλάμε καν, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μέσα στην τάξη. Δεν του έφτανε δηλαδή να μη βγούμε στο προαύλιο να παίξουμε, αλλά ήθελε να είμαστε και μουγκοί.

Δυστυχώς όποιος συμμαθητής μας έμπαινε “επιμελητής” ξαφνικά άλλαζε… Από φιλαράκι μας γινόταν δήμιος. Με τρομερή χαιρεκακία μας “κάρφωνε” στον δάσκαλο ο οποίος μετά παρέτεινε για άλλη μια βδομάδα τον εγκλεισμό μας στην τάξη κατά το διάλειμμα.

Μάλιστα θυμάμαι ότι όλοι ήθελαν να γίνουν “επιμελητές” και να αποκτήσουν αυτή την εξουσία επάνω στους συμμαθητές τους, παρόλο που αυτό σήμαινε ότι ούτε οι ίδιοι θα μπορούσαν να βγουν να παίξουν στο διάλειμμα.

Και απορώ….

Είμαι ακόμα στην 4η Δημοτικού του έτους 1985;

Γιατί έτσι νιώθω.

Έχω για “δάσκαλο” μια κυβέρνηση που καθημερινά με τιμωρεί και με εκδικείται.

Μου “χτυπάει το χέρι” με πρόστιμα, αναστολές εργασίας, ανεργία, αστυνομική καταστολή.

Με αφήνει “μέσα στο διάλειμμα” στερώντας μου την ελευθερία κίνησης και εισόδου παντού, χωρίς την επίδειξη του ναζιστικού πιστοποιητικού υγειονομικών φρονημάτων.

Το χειρότερο όμως…

Εχει βάλει τους “συμμαθητές μου”, τους φίλους, γείτονες, συνεργάτες, συνανθρώπους μου να με “καρφώνουν” και να ζητούν απ’ το “δάσκαλο” να με τιμωρήσει κι άλλο…. Να με κλείσει κι άλλο μέσα».

loading...