ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΥΡΙΟ;





Δρ Ευριπίδης Μπίλλης *  

 “Έχετε μήπως συνειδητοποιήσει πόσοι πέθαναν σήμερα στα Ασθενοφόρα; Αφού εκτός από το χάος της ρύθμισης που (δεν) έγινε δεν υπήρξε και καμία πρόνοια για τα ασθενοφόρα. Θα πείτε ίσως  μπροστά στο  μεγαλείο της εκδήλωσης τι είναι λίγοι νεκρο”

Κύριοι Βουλευτές,

·      Επειδή την Κυριακή θα ήταν ο μαραθώνιος,  πολύς κόσμος σκέφτηκε να μεταβεί σήμερα στα περίχωρα και στις παραλίες κτλ. Τραγικό λάθος.

Συγκεκριμένα

·      Σήμερα το απόγευμα από τις 4μμ περίπου μέχρι αργά το βράδυ το απόλυτο χάος στην Αθήνα.

Ασθενοφόρα να ουρλιάζουν ακινητοποιημένα με ανθρώπους να πεθαίνουν , αυτοκίνητα στην Μεσογείων προς Αθήνα, στην Κηφισίας προς και από την Αθήνα και σε όλους τους γύρω δρόμους να πηγαίνουν με 5 χιλιόμετρα την ώρα σταματώντας συνεχώς

·      Να υποχρεώνονται οι οδηγοί να ακολουθούν δρόμο χειρότερο από αυτό που βρισκόντουσαν και να καταλήγουν στο ίδιο σημείο χωρίς καμία οργάνωση της κυκλοφορίας. Σκέτη τρέλα.

·      Αν και είμαι σίγουρος ότι μόνον ένας θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτό το χάος, επειδή δεν είμαι βέβαιος δεν τον αναφέρω. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει τον υπεύθυνο του χάους να μας τον γνωρίσει.

·      Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβαινε.

·      Οδηγώντας το αυτοκίνητο από την Αγία Παρασκευή προς Αθήνα εύρισκες σταδιακά συμφόρηση που συνεχώς μεγάλωνε  όσον  προχωρούσες. Στο τέλος όσο πλησίαζες την γέφυρα Κατεχάκη  πήγαινες με το αυτοκίνητο με πολύ μικρότερη ταχύτητα από το περπάτημα.

·      Στην διασταύρωση της Μεσογείων με την Κατεχάκη το απόλυτο πάλιν χάος. Αυτοκίνητα να έρχονται από τον Υμηττό, προς Κηφισίας, άλλα να θέλουν να στρίψουν από Μεσογείων αριστερά προς το βουνό, άλλα να θέλουν να στρίψουν από Μεσογείων προς Κηφισίας μέσω Κατεχάκη, όλα να μπλέκουν μεταξύ τους χωρίς να ασχολείται κανείς από την τροχαία να ελέγξει το χάος.

·      Πιστεύοντας πολλοί όπως εγώ ότι η Κηφισίας  προς Αθήνα θα ήταν ελεύθερη διάλεξα να στρίψω από Μεσογείων προς Κατεχάκη –Κηφισίας. Με τη στροφή αντιλαμβάνομαι  το αδιέξοδο. Η Κατεχάκη ήταν ακινητοποιημένη.

·      Στρίβω με χίλια βάσανα στην οδό Καραθεοδωρή και μετά στην πλατεία Αγίας Σοφίας στρίβω στον δρόμου του σούπερ μάρκετ ΑΒ προς Κηφισίας. Και στρίβω μετά αριστερά για την Κηφισίας μέσω ενός πλαϊνού της δρόμου που σε βγάζει στη λεωφόρο προς Αθήνα. Στον δρόμο αυτό όλα σταματημένα.

·      Κάνουμε περίπου μισή ώρα για μία απόσταση 100 μέτρων. Βγαίνοντας στην Κηφισίας πάλιν στο μισό δεξιό της τμήμα προς Αθήνα πλήρης ακινησία. Με χίλια βάσανα καταφέρνω να βρεθώ στο αριστερό μέρος του δρόμου όπου τα αυτοκίνητα δεν ήταν πλήρως ακινητοποιημένα. Στο ύψος της διασταύρωσης με την Πανόρμου (ύψος νοσοκομείου Ερυθρός) απαγορευόταν η προς Αθήνα όδευση. Προς Πανόρμου πλήρης ακινητοποίηση.

·      Στρίβω προς νοσοκομείο Ερυθρός ελπίζοντας να καταφέρω να βγω στην Μεσογείων και στρίβοντας αριστερά να πάρω την Κατεχάκη προς Ζωγράφου και να φτάσω στο σπίτι μου. Μετά ταλαιπωρία άλλης μισής ώρα μισής βλέπω κάτι δρομείς στην Μεσογείων  (νύκτα) και απαγόρευση να προχωρήσω.

·      Συνειδητοποιώ τότε ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσω ήταν να γυρίσω στην Κηφισίας και μέσω της πλατείας Αγίας Σοφίας να βγω στην Μεσογείων. Και  μέσω Κατεχάκη, Ζωγράφου να φτάσω στο σπίτι μου.

·      Στη διασταύρωση της Μεσογείων προς ΑΘήνα με την Κατεχάχη το απόλυτοι περιγραφέν χάος με τους αστυνομικούς θεατές μόνον. Και με πλήρη συμφόρηση διασταύρωσης

·      Επιτυγχάνω με πολύ κόπο και στρίβω στον δρόμο προς Ζωγράφου (δίπλα στα κτίρια της Πολυτεχνειούπολης). Κάνω την «βλακεία» να στρίψω στον δρόμο των νοσοκομείων Πάιδων. Πλήρες πάλιν βήμα σημειωτόν τα αυτοκίνητα.

·      Γνωρίζοντας τους δρόμους ξαναμπαίνω στο δρόμο του παλιού ποταμιού (νομίζω με το όνομα του «σωτήρα» μας Ανδρέα Παπανδρέου)  και απ εκεί μέσω γνωστού μου μικρού δρόμου φτάνω στην οδο Μικράς Ασίας (ο δρόμος του Λαϊκού νοσοκομείου).

·      Αδύνατον όμως με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα να διασταυρώσω την Μιχαλακαπούλου.

Έτσι προχωρώ και μέσω Παπαδιαμαντόπουλου και στρίβω δεξιά στην Μιχαλακοπούλου. Πάλιν τα αυτοκίνητα βήμα σημειωτόν.

·      Γνωρίζοντας και εκεί τους δρόμους στρίβω δεξιά απέναντι από το νοσοκομείο Αλεξάνδρας και παίρνω την οδό Πόντου. Και μετά ένα χιλιόμετρο περίπου καταφέρνω με μεγάλη δυσκολία και κίνδυνο να διασταυρώσω την Μιχαλακοπούλου και μέσω Έβρου (όπου κάποτε έμενε ο Μυριβήλης, google για όποιον τον αγνοεί), Αγίου Θωμά και Μαχαλακοπούλου προς Αθήνα να φτάσω στο στο σπίτι μου.

·      Μετά 3,5 ώρες Οδύσσεια ταξιδιού στους γύρω δρόμους.

·      Έχετε μήπως συνειδητοποιήσει πόσοι πέθαναν σήμερα στα Ασθενοφόρα; Αφού εκτός από το χάος της ρύθμισης που (δεν) έγινε δεν υπήρξε και καμία πρόνοια για τα ασθενοφόρα. Θα πείτε ίσως  μπροστά στο  μεγαλείο της εκδήλωσης τι είναι λίγοι νεκροί.

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης

loading...