Απίστευτη δήλωση από μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, η Ελλάδα όχι»

 Σε μια απίστευτη πρόκληση εντός του Κοινοβουλίου, προχώρησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, θέλοντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε: «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος».

Η εν λόγω αναφορά του κ. Ζεϊμπέκ κατά την συνεδρίαση της ειδικής διακομματικής επιτροπής της Βουλής για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, προκάλεσε όπως αναμενόταν τη σφοδρή αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη από τη ΝΔ, οι οποίοι χαρακτήρισαν τα στάση του βουλευτή απαράδεκτη. «Είναι τραγικός ο ισχυρός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία, αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Άμεση ήταν πάντως και η αντίδραση του Γιώργου Κατρουγκαλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει θητεύσει στο υπουργείο Εξωτερικών και έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, διορθώνοντας τον βουλευτή και παίρνοντας ξεκάθαρες αποστάσεις, λέγοντας: «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει, ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων εκκλησίας – κράτους».

loading...