Κατεβάζει υποψηφίους στις εθνικές εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την χώρα το φιλοτουρκικό κόμμα της Θράκης!

Έκθεση της Ε.Υ.Π. αποκαλύπτει! Η απλή αναλογική και οι χιλιάδες Ελληνικές Ιθαγένειες που δοθήκαν σε μουσουλμάνους “άνοιξαν την όρεξη” στο DEB!

Του Άρη Σπίνου  *  

Αργά ή γρήγορα θα γινόταν! Η “νεκρή” εξωτερική πολιτική της χώρας μας οδηγεί στην Ελληνική αυτοκτονία. Το όνομα του, ΚΙΕΦ ή DEB – Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και τη Φιλίας. Πρόκειται, ουσιαστικά για τη παράταξη η οποία εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δυτική Θράκη και φυσικά στηρίζεται από το Τουρκικό προξενείο στην περιοχή.

Στον νομό Ροδόπης το ποσοστό του ΚΙΕΦ στις πρόσφατες εκλογές έφτασε το 38,01%, με 23.069 πολίτες να το στηρίζουν, ενώ στην Ξάνθη το 25,05%, με τους ψηφοφόρους εκεί να αγγίζουν τους 15.000. Όπως εξηγεί στο edolio5 δημοσιογράφος που εργάζεται στην Κομοτηνή, ο οποίος, όμως, δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, οι συγκεκριμένες επιδόσεις, αν και για αρκετούς μοιάζουν απίθανες, στην περιοχή ήταν σχεδόν σίγουρες, αν κρίνει κανείς από τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις που διοργάνωνε το κόμμα στη Δυτική Θράκη.

Οι συνεχόμενες πρωτιές του ΚΙΕΦ βρήκαν μουδιασμένους την εκλογική νύχτα τα media και τους πολιτικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να μην αναφερθούν ιδιαίτερα στο θέμα και όταν το έκαναν, επεσήμαναν πως το συγκεκριμένο κόμμα πρέπει να απομονωθεί, καθώς κάνει κακό στα εθνικά συμφέροντα.

Τα ποσοστά του, μάλιστα, είναι πεσμένα σχετικά με εκείνα του 2014, καθώς τότε στη Ροδόπη είχε αγγίξει το 42% ενώ στην Ξάνθη το 25,91%.


Πρόεδρος του ΚΙΕΦ είναι η Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Το ζήτημα της αναγνώρισης «μουσουλμανικής – τουρκικής» μειονότητας στην περιοχή είναι το κεντρικό αίτημα του ΚΙΕΦ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος από την Κομοτηνή, η συγκεκριμένη απαίτηση συνοδεύεται, όμως, με την εκλογή μουφτή στην περιοχή και την αναγνώριση των μουσουλμανικών περιουσιών στη Δυτική Θράκη, οι οποίες αποτελούν κόκκινο πανί για την ελληνική πλευρά.

Τα αιτήματα αυτά άρχιζαν να τίθενται από το 1989, όταν ο Σαδίκ Αχμέτ, γιατρός στο επάγγελμα από την Κομοτηνή και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αποφάσισε να ιδρύσει δύο πολιτικούς συνδυασμούς, την Εμπιστοσύνη, «Guven» στα τούρκικα, στον νομό Ροδόπης, και το «Πεπρωμένο», Ikbal, στον νομό Ξάνθης.

Ο Σαδίκ εκμεταλλεύτηκε το ευνοϊκό, εκείνη την εποχή, για τα μικρά κόμματα, εκλογικό σύστημα, που είχε τη μορφή απλής αναλογικής, χωρίς το πλαφόν του 3%. Ο συνδυασμός του οποίου ήταν επικεφαλής κατέβηκε στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 μόνο στον νομό Ροδόπης. Σε αυτές έλαβε 25.099 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 32,67%, αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στον νομό και ο ίδιος, συγκεντρώνοντας 22.216 σταυρούς, εξελέγη βουλευτής. Ένα χρόνο μετά η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε το 3% ως όριο Πανελλαδικού ποσοστού για την είσοδο στην Βουλή.

Ο ίδιος, όμως, εξαιτίας των διακηρύξεών του σε τουρκικές εφημερίδες κατά την προεκλογική περίοδο τον ίδιο χρόνο, στις οποίες αναφέρονταν σε «τουρκική μειονότητα» και όχι μουσουλμανική, καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια για «διατάραξη της κοινής ειρήνης» να εκτίσει ποινή φυλάκισης για 18 μήνες χωρίς αναστολή. Παρέμεινε στη φυλακή περί τους δύο μήνες. Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε σε 15 μήνες εξαγοράσιμους.

Λίγα χρόνια μετά, όμως, στις 14 Ιουλίου του 1995, σε ηλικία μόλις 48 ετών, σκοτώθηκε αναπάντεχα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά άρθρο του Ριζοσπάστη της εποχής, το αυτοκίνητο του Σαδίκ Αχμέτ, στο οποίο επέβαιναν και μέλη της οικογενείας του, συγκρούστηκε στον δρόμο Ξάνθης – Κομοτηνής με ένα τρακτέρ που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και ετοιμαζόταν να στρίψει σε μία διασταύρωση. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν επίσης τα παιδιά του.

«Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η γυναίκα του άτυχου Σαδίκ, Ίρικ, το αυτοκίνητό τους, που κατευθυνόταν προς την Ξάνθη, συγκρούστηκε με το τρακτέρ, το οποίο από μακριά φαινόταν ότι ήταν σταματημένο. Όταν όμως πλησίασαν, είπε, το είδαν ξαφνικά μπροστά τους. Μετά τη σύγκρουση το αυτοκίνητο ανατράπηκε και έπεσε στα χωράφια. Μόλις συνήλθε και πήγε στο σημείο όπου είχε γίνει η σύγκρουση διαπίστωσε ότι το τρακτέρ δεν ήταν στο δρόμο, αλλά έξω από το οδόστρωμα, εκεί που άρχιζε μία διασταύρωση

»Για το πώς έγινε αυτή η μετακίνηση του τρακτέρ δεν μπόρεσε να δώσει κάποια εξήγηση. Πρόσθεσε ότι στο σχεδιάγραμμα της Τροχαίας απεικονίζεται ως τόπος σύγκρουσης όχι το μέρος όπου αυτή έγινε, δηλαδή στο μέσο του δρόμου, αλλά το σημείο όπου βρέθηκε στη συνέχεια το τρακτέρ. Υποστήριξε ότι το γεγονός δεν είναι απλά ένα τροχαίο και σε μια στιγμή φώναξε “τον φάγανε”» αναγράφει συγκεκριμένα το άρθρο.

Σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο δρόμος που βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει πάρει το όνομά του, ενώ κάθε χρόνο στο μνημόσυνο που γίνεται στη Δυτική Θράκη παρευρίσκονται εκατοντάδες μουσουλμάνοι για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Μετά τον θάνατό του, την ηγεσία του κόμματος ανέλαβε η χήρα του Ίρικ Αχμέτ, η οποία προέδρευσε μέχρι το 1999. Επόμενος επικεφαλής, ο Αχμέτ Χατζηοσμάν μέχρι το 2007 όταν και παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του μετά την εκλογή του ως βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι και το 2011 παρέμενε ουσιαστικά αδρανές, με τις ευρωεκλογές του 2014 να σηματοδοτούν την επανεκκίνησή του. Σήμερα πολλοί το κατηγορούν πως ασκεί φιλοτουρκική πολιτική, και δεν έχουν άδικο

Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν το ΚΙΕΦ σκοπεύει να προσέλθει αυτόνομο και στις εθνικές εκλογές. Μέχρι στιγμής, όπως καταλήγουν δημοσιογραφικές πηγές μας, δεν έχουν συμμετάσχει εξαιτίας του πλαφόν του 3%. Τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην προς όφελος τους. Η απλή αναλογική αλλά και οι χιλιάδες πολιτικές ιθαγένειες που έχουν δοθεί σε μουσουλμάνους και Αλβανούς με δικαίωμα ψήφου χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τους “έχει ανοίξει την όρεξη” για συγκρότηση ψηφοδελτίων σε όλη την Ελλάδα γεγονός που μπορούν να καταφέρουν. Όλα τα στοιχεία που προαναφέραμε στο ρεπορτάζ προέρχονται από έκθεση της Ε.Υ.Π. που συντάχθηκε πριν από 2 μήνες.

edolio5.blogspot.com

loading...