Τι πάει λάθος με τον κορονοϊό στην Ελλάδα; Αλήθειες από έναν μάχιμο ιατρό-Π.Παπανικολάου


 Ο κ.Παναγιώτης Παπανικολάου είναι μάχιμος ιατρός, διευθυντής ίσως στο πιο «μάχιμο» νοσοκομείο της Αττικής, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας που εξυπηρετεί εκατομμύρια πολίτες. Βλέπει από την «πρώτη γραμμή» τη μάχη κατά του κορονοϊού και γι΄ αυτό έχει στη διάθεση του όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα για να επισημάνει τα επαναλαμβανόμενα τραγικά λάθη που έχουν οδηγήσει την χώρα σε αδιέξοδο στην διαχείριση της πανδημίας.


«Κάντε μια σύγκριση με τις αντίστοιχες ημερομηνίες πέρυσι που δεν είχαμε εμβόλιο και φέτος. Το λοκ ντάουν άρχισε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη στις 3 Νοεμβρίου και στην Αθήνα στις 7. Φέτος έχουμε κάθε μέρα πενταπλάσιο με εξαπλάσιο αριθμό απωλειών και σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό διασωληνωμένων. Έχουμε μια τεράστια αύξηση θανάτων όχι μόνο από τον Covid 19 αλλά και από άλλες ασθένειες… Αυτό δεν είναι αποτυχία είναι μια πανωλεθρία και σαφώς υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες…


…Το μοντέλο επιδημιολογικής επιτήρησης είναι λάθος, εξυπηρετεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και επικοινωνιακές σκοπιμότητες της κυβέρνησης… Είναι η δεύτερη χρονιά το 2021 που πήγαμε εν μία νυκτί από ένα τυφλό , αναποτελεσματικό λοκ ντάουν -το εξάμηνο Νοέμβριος 2020- Απρίλιος 2021 εκτοξεύθηκαν στον ουρανό κρούσματα και θάνατοι- περάσαμε ξαφνικά στο πετάξτε τις μάσκες ήρθαν οι τουρίστες! Αυτό έγινε για δεύτερη χρονιά».


Ο κ. Παπανικολάου μιλά και για τον εμβολιασμό του κόσμου επισημαίνοντας ότι ένα από τα μεγάλα λάθη ήταν ότι η κυβέρνηση το παρουσίασε ως κάτι που δεν ήταν και δεν είπε από την αρχή την αλήθεια. Ότι δηλαδή είναι το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο προστασίας μας, αλλά δεν «τελειώνουμε» μ΄ αυτό με την πανδημία.


Μιλά για τις «επιστημονικές μπαρούφες» που ακούγονται όλο αυτό το διάστημα από τα χείλη πολιτικών και έδωσαν δυστυχώς έτοιμα επιχειρήματα στους αρνητές της πανδημίας και των εμβολιασμών. Ο κ.Παπανικολάου λέει πολλά ακόμη που πρέπει να ακουστούν και γι΄ αυτό μάλλον δεν τον βλέπουμε στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.Δεν υπάρχουν σχόλια :