Μέγας Ν.Τζόκοβιτς: Λέει «όχι» στους εκβιασμούς και βάζει «βόμβα» στον παγκόσμιο αθλητισμό – Τι θα κάνει ο Σ.Τσιτσιπάς

 

Το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open λόγω του εμβολίου

«Βόμβα» στον παγκόσμιο αθλητισμό βάζει ο Σέρβος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο Australian Open, λόγω των κανονισμών που ισχύουν με το εμβόλιο. 

Το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης στέλνει ένα «ηχηρό» μήνυμα σε όσους εκβιάζουν τους πολίτες, καθώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας του, είναι απίθανο να παίξει στο τουρνουά. 

Οι διοργανωτές του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς έχουν ανακοινώσει πως οι τενίστες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού προκειμένου να μετάσχουν. 

Μέχρι στιγμής ο Τζόκοβιτς, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει αρνηθεί να αποκαλύψει αν έχει εμβολιαστεί. Ο πατέρας του, Σρντγιαν Τζόκοβιτς, δήλωσε στο σερβικό κανάλι TV Prva ότι η απαίτηση των Αυστραλών για τον εμβολιασμών των παικτών ισοδυναμεί με «εκβιασμό». 

«Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός μας το αν θα εμβολιαστούμε ή όχι. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εμπλέκεται», δήλωσε ο πατέρας του κορυφαίου τενίστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Β92. 

«Υπό αυτούς τους εκβιασμούς και τις συνθήκες, πιθανότατα (ο Τζόκοβιτς) δεν θα παίξει. Εγώ δεν θα το έκανα. Και είναι γιος μου, οπότε αποφασίζεις για τον εαυτό σου», συμπλήρωσε. 

Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει εννιά τίτλους στο Australian Open- μεταξύ των οποίων και στο φετινό τουρνουά. Στη «συλλογή» του έχει 20 τίτλους Γκραν Σλαμ, ρεκόρ που μοιράζεται με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ. 

Ακολουθεί ο Σ.Τσιτσιπάς;

Δεν είναι μόνο ο Ν.Τζόκοβιτς που αναμένεται να απουσιάσει λόγω του εμβολίου, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας δεν έχει αποκαλύψει εάν έχει εμβολιαστεί, ενώ πριν από λίγους μήνες είχε πει ότι θα το κάνει μόνο εάν αυτό γίνει υποχρεωτικό. 

Ο Τσιτσιπάς δίνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του, όμως τελικά είναι αρκετά πιθανό να μείνει εκτός τουρνουά γιατί είναι ανεμβολίαστους. Ο Έλληνας τενίστας έχει ως πρότυπο τον Τζόκοβιτς και πιθανότατα θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Σέρβου. 

loading...