Να εμβολιαστεί κανείς ή να μην εμβολιαστεί; – Τι απαντούν πολίτες του Πύργου

Παρότι τα ραντεβού για εμβολιασμό έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο για την πρώτη δόση, όσο και για την τρίτη, εντούτοις είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των Ελλήνων που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν σκέφτονται να εμβολιαστούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, με διάφορα μέτρα τα οποία και έχει επιβάλλει, πιέζει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν το εμβόλιο. Το θέμα είναι όμως αν αυτά τα μέτρα αποδίδουν! Η εφημερίδα «Πατρίς» μίλησε με πολίτες του Πύργου για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που έχουν ως στόχο να αυξηθεί ο εμβολιασμός και φάνηκε για μία ακόμα φορά ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Υπάρχουν πολίτες οι οποίοι πιστεύουν πως είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός και καλώς παίρνει αυτά τα μέτρα η πολιτεία, αλλά και κάποιοι άλλοι οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι στην λάθος κατεύθυνση η όλη πολιτική και θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε όλους όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Ασήμω Μπλάθρα

«Πρέπει όλοι να τηρούμε τους νόμους και να εμβολιαστούμε, αν είναι για το καλό μας. Ο καθένας βέβαια έχει τη δική του προσωπικότητα και δεν μπορείς να επιβάλεις τη γνώμη σου στον άλλον. Πήγα και έκανα το εμβόλιο και κυκλοφορώ άνετα όπως και τα αδέρφια μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τώρα πώς μπορείς να πεις σε κάποιον να κάνει το εμβόλιο; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Είναι δύσκολο».

Νίκος Ανδριανάκης

«Θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν κάνει. Αν δεν εμβολιαστούν αυτοί, θα υποφέρουμε και εμείς. Καλώς λοιπόν γίνεται ο εμβολιασμός, αλλιώς δεν θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Αν δεν δέχεται ο άλλος να εμβολιαστεί, τι θα γίνει; Θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας; Δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από το πρόβλημα αυτό, οπότε καλώς κάνει η κυβέρνηση και πιέζει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Άρης Φάφας

«Θεωρώ πως η κυβέρνηση χειρίζεται πολύ λάθος το θέμα και δεν δείχνει και την απαιτούμενη σοβαρότητα. Πιστεύω ξεκάθαρα ότι όλα τα μέτρα που έχει πάρει είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Δεν έχει δηλαδή σκοπό να προλάβει κάποια πανδημία ή να πείσει κάποιον να εμβολιαστεί. Απλά επιλέγει να τιμωρεί όποιον δεν εμβολιαστεί. Θα έλεγα ότι όσοι ήταν να κάνουν το εμβόλιο το έχουν κάνει και αυτοί που έχουν επιλέξει να μην το κάνουν δεν θα το κάνουν και δεν υπάρχει λόγος και τρόπος για να πειστούν. Κάποιος που δεν θέλει να κάνει κάτι δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να τον πείσεις. Στο κενό πέφτουν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν πάρει».

Σπύρος Μπλάθρας

«Δεν συμφωνώ με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση η κυβέρνηση, αφού έχω την εντύπωση ότι πρέπει να πιεστούν περισσότερο αυτοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Τρόποι υπάρχουν πάρα πολλοί και αν θελήσουν μπορούν να τους βρουν. Γιατί με το να τους αντιμετωπίζει η πολιτεία με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει, το πρόβλημα θα διογκώνεται. Σε λίγο έρχεται χειμώνας σε όλη την Ελλάδα, αφού μετά τη Βόρεια Ελλάδα θα έρθει και στη νότια Ελλάδα και θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να πιέσει περισσότερο όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να το κάνουν».

Διονύσης Χαϊκάλης

«Δεν συμφωνώ με τα μέτρα της κυβέρνησης. Νομίζω ότι πιέζονται πολύ οι καταστάσεις, σε μία εποχή πολύ δύσκολη για όλους μας και αυτή η πίεση δεν ξέρω πού θα καταλήξει. Μπορεί να υπάρξει αντίδραση από τον κόσμο. Εγώ δεν έχω εμβολιαστεί, πάω να κάνω Rapid γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας, να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Όλα τα μέτρα που έχει πάρει έως τώρα η κυβέρνηση δεν έχουν βγάλει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, οπότε πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιος άλλος τρόπος για να λυθεί όλο αυτό που ζούμε».

Ξένια Ζούβελου

«Όπως έχουν δείξει τα πράγματα, ο κόσμος λειτουργεί αντιδραστικά. Δηλαδή η κυβέρνηση έχει πιέσει τόσο πολύ τον κόσμο και με τέτοιο τρόπο, που ο κόσμος αναγκάζεται να αντιδράσει. Δηλαδή λειτουργεί αντίθετα. Αν η πίεση ήταν λιγότερη θεωρώ ότι θα είχε εμβολιαστεί πολύ περισσότερος κόσμος. Τώρα με τον τρόπο που λειτουργούν, ο κόσμος βλέπουμε ότι έχει αντιδράσει, δεν πάει πλέον εύκολα να εμβολιαστεί, έχει πεισμώσει και σίγουρα αυτή η πίεση έχει οδηγήσει και στο φόβο. Σκέφτονται ότι με το να μας πιέζουν τόσο πολύ, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; Γιατί δεν μπορεί να σκέφτονται μόνο την υγεία μας, μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό. Πάντως για το καλό όλων πρέπει να εμβολιαστούμε, για να επιστρέψουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κανονικότητα και να μη ζούμε τέτοιες καταστάσεις. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το εμβολιαστικό ποσοστό είναι πολύ μικρό ακόμα και στην περιοχή μας και γενικότερα».

loading...