Καμιά έκπτωση δεκτή για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα…Το 1982 η Υπουργός Πολιτισμού της εποχής εκείνης, Μελίνα Μερκούρη, στο Μεξικό στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα από το Λονδίνο, όπου βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο από το 1816!

Αυτήν την συλλογή γλυπτών που αποτελούν τμήμα της Ακροπόλεως των Αθηνών, έκλεψε το 1806 ο έβδομος κόμης του Έλγιν, Τόμας Μπρους, πρέσβης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Πάλι καλά που δεν μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, οπότε και θα είχαν καταστραφεί!

Η Μελίνα Μερκούρη είχε κάνει αγώνα ζωής την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και βροντοφώναζε στους Βρετανούς σε όλους τους τόνους, πως δεν είναι Ελγίνεια μάρμαρα, αλλά γλυπτά του Παρθενώνα!

Προς τούτο, όταν βρέθηκε στο Λονδίνο το 1986, στην Οξφόρδη συγκεκριμένα, αυτό ακριβώς διατύπωσε σε ομιλία της, αξιώνοντας την επιστροφή τους στην Ελλάδα!

Ωστόσο το οξύμωρο με το σήμερα, είναι πως, στο Λονδίνο τότε την είχε προσκαλέσει ο Πρόεδρος της Oxford Union! Που ήταν ο διοργανωτής της διαλέξεως! Και ο οποίος ήταν ο μετέπειτα Δήμαρχος του Λονδίνου και σημερινός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον!

Άρα, τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτό το ιστορικό γεγονός; Δεν σημαίνει πως ο τότε νεαρός Μπόρις Τζόνσον ήταν υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα;

Όλα τα παραπάνω τα θυμήθηκα, λόγω της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο και της εκεί συνάντησης με τον ομόλογό του Βρετανό Μπόρις Τζόνσον!

Όπου ο κ. Μητσοτάκης έθεσε θάμα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, μέσω ανταλλαγής άλλων αρχαίων θησαυρών, όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Times!

Μια πρωθυπουργική τοποθέτηση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων!

Όπως του κ. Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του στο facebook:

«Αν το κύριο θέμα συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Λονδίνο ήταν η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αποκαλύπτεται πόσο μεγάλη είναι η απόγνωση του να ξεφύγει από την τραγική διαχείριση της πανδημίας. Απόγνωση που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν επιβεβαιωθούν οι συνήθως αξιόπιστες πληροφορίες των Times του Λονδίνου, ότι η Ελλάδα προτείνει να δώσει σπουδαίους αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Μεγάλη Βρετανία για να πάρει πίσω τα γλυπτά. Αλήθεια ποιος έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση στον κ. Μητσοτάκη;»!

Αυτό ερωτούμε κι εμείς! Ποιος;

Διότι αλλάζει έτσι, την πάγια θέση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ζητούσαν άνευ όρων την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα!

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πως εκπτώσεις σε τέτοια κορυφαία ελληνικά-εθνικά ζητήματα δεν μπορεί να κάνει καμιά ελληνική κυβέρνηση και κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός!!Απίστευτα προκλητικοί Αλβανοί…Αχάριστοι στους ευεργέτες τους Έλληνες και παραχαράκτες της ιστορίας επιμένουν να είναι οι γείτονες Αλβανοί!

Τι στιγμή που η Ελλάδα πασχίζει, ώστε να γίνουν μέλος της ΕΕ! Ποιους αυτούς που θεωρούν εαυτούς ψυχοπαίδια των Τούρκων! Αυτοί που δημιουργούν εκ του μηδενός ζήτημα “Τσάμικο”, διεκδικώντας εδάφη μας στην Θεσπρωτία! Ποιοι αυτοί, οι σύμμαχοι των Ναζί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Έτσι και μη διαφέροντας σε τίποτε από τους ανιστόρητους Τούρκους και κόντρα στις Διεθνείς Συμφωνίες, αξιώνουν εδάφη μας! Δείχνοντας σε κάθε ευκαιρία το μίσος τους κατά της Ελλάδος!

Τελευταίο παράδειγμα η συμμετοχή του Ιλίρ Μέτα σε ξενάγηση χαρτών και φωτογραφιών που απεικόνιζαν τις ψευδό-διεκδικήσεις τους από την Ελλάδα, στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου!

Ναι ο Ιλιρ Μέτα, ο πρώην ΥΠΕΞ της Αλβανίας (δις) και Πρωθυπουργός της την τριετία 1999-2002! Ο σημερινός – από το 2017 – Πρόεδρος της γείτονας χώρας!

Μια νέα επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδος και η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως! Με αποστολή διαβήματος διαμαρτυρίας από την ελληνική πρεσβεία μας στα Τίρανα!

Αυτή η νέα προκλητική ενέργεια της Αλβανίας κατά της Ελλάδος προκάλεσε και την αντίδραση, μέσω ερωτήσεως στην Κομισιόν των Ευρωβουλευτών μας Μανώλη Κεφαλογιάννη και Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου!

Οι παραπάνω Ευρωβουλευτές καταλήγουν στην ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Ερωτάσθε, είναι σε γνώση σας η παραπάνω έκθεση που παρουσιάζεται στην περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου;

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η Επιτροπή σας, δεδομένου ότι η Αλβανία, μία υπό ένταξη χώρα, με τη συγκεκριμένη έκθεση προσβάλλει βάναυσα την ιστορική αλήθεια με τη δήθεν “γενοκτονία των Τσάμηδων” και τις σχέσεις καλής γειτονίας με την εμφάνιση αλυτρωτικών χαρτών για δήθεν “κατοχή αλβανικών εδαφών” από την Ελλάδα;

Πάντως ειλικρινά θα ήθελα να γνωρίζω, πιστεύει πράγματι η ελληνική πλευρά πως θα συμμορφωθούν κάποτε οι Τούρκοι, οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί και θα σταματήσουν τις ανύπαρκτες διεκδικήσεις τους από την Ελλάδα; Γι΄ αυτό κανένα δώρο της Ελλάδος προς αυτούς! Ποτά να μην επιτρέψει η Ελλάδα την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή οικογένεια!

Ωστόσο, θα ήθελα να πω και δυο κουβέντες στον κ. Κεφαλογιάννη, επειδή είναι Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας Ε.Ε.-Αλβανίας!

Γνωρίζει ο κ. Κεφαλογιάννης το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που υπογράφτηκε τον Μάιο του 1914 μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας και το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα σε ισχύ;

Στην οποία Συμφωνία αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου μαζί με μια σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό και το οποίο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη!

Γιατί λοιπόν δεν ζητάει η ελληνική κυβέρνηση από την αλβανική την απαράκλητη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, προκειμένου να τους ανοίξουμε την πόρτα της Ευρώπης; Γιατί;

Αφού ο θυμόσοφος λαός μας λέγει πως, με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια!

Άρα ουσιαστικά έργα κύριοι της Νέας Δημοκρατίας! Όχι άλλα άχρηστα διαβήματα, όχι άλλα λόγια χωρίς ουσία και εφαρμογή!!Θα πληρώσει η Εκκλησία τα rapid test των πιστών;Στα νέα υγειονομικά μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19 που εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, εντάσσεται και το rapid test των πιστών κατά την είσοδό τους στους Ιερούς Ναούς!

Το Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) εξέδωσε Δελτίο Τύπου, όπου διατυπώνει μια πάρα πολύ ρηξικέλευθη πρόταση προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας!

Παρακάτω το συγκεκριμένο απόσπασμα από το ΔΤ του ΑΚΚΕΛ στις 17 Νοεμβρίου 2021:

«…Το άμεσο θέμα όμως για το οποίο θα μπορεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας να δώσει μία λύση και να καθαρίσει εν μέρει το όνομα της Εκκλησίας, είναι το κόστος των τεστ που εκβιαστικά υποχρεώνονται να κάνουν οι μη εμβολιασμένοι κατά παράβαση της ισονομίας και πολλών άλλων αρχών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αφού έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμη και μητροπολίτες να επιτίθενται με μίσος απέναντι στους ανεμβολίαστους, το πνευματικά σωστό και τίμιο από την πλευρά της Εκκλησίας θα είναι να καλύπτει το κόστος των τεστ, ώστε να μην εκβιάζονται οι πολίτες και να μην τιμωρούνται…»!!Δεν υπάρχουν σχόλια :