Τούρκος δείχνει σε βίντεο στους παράνομους μετανάστες πως θα εισβάλλουν στην Ελλάδα: Έτσι θα περάσετε από τον Έβρο

 

Αναλυτικές οδηγίες προς τους παράνομους μετανάστες για το πως θα μπουν στην Ελλάδα

Ένας Τούρκος δημοσίευσε δύο βίντεο στο ίντερνετ με τα οποία δείχνει αναλυτικές συμβουλές στους παράνομους μετανάστες για το πως μπορούν να περάσουν τον Έβρο και να μπουν στην Ελλάδα. 

Ο ίδιος έφτασε στη Γαλλία και από εκεί ανέβασε τις οδηγίες του στο Διαδίκτυο:

«Να πάρετε μαζί σας οπωσδήποτε 10 πακέτα τσιγάρα γιατί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι πολύ ακριβά.

»Να πάρετε ρούχα να αλλάξετε ώστε όταν περάσετε το ποτάμι να φοράτε ρούχα με τα οποία να μη φαίνεται ότι είστε μετανάστες.

»Στον δρόμο θα αντιμετωπίσετε οπωσδήποτε δίψα και για αυτό πάρτε μαζί σας νερό. Ένας πολύ γνωστός δρόμος για να περάσετε στην Ελλάδα είναι από το χωριό Κάρπουζλου των Ιψάλων.

»Αν σας συλλάβουν στην τουρκική πλευρά μπορεί να κατηγορηθείτε για είσοδο σε στρατιωτική περιοχή, ενώ αν καταζητείστε τότε θα πάτε φυλακή.

Οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται

»Όταν φτάσετε στα Ιψαλα τότε πάρτε ταξί, αυτοί δεν θα σας καταγγείλουν γιατί ξέρουν πως θα κερδίσουν χρήματα από εσάς. Θα του πείτε πως θέλω να πάω στην έξοδο του χωριού Σαριτζααλί.

»Στην έξοδο του χωριού υπάρχει ένα πάρκο για παιδιά και όταν θα σας αφήσει εκεί, από εκεί θα πάτε κατευθείαν προς τα κάτω. Θα δείτε κάτι σαν κανάλι και από κει θα συνεχίσετε.

»Μόλις περάσετε το κανάλι αμέσως θα πάτε προς τα δεξιά. Μόλις πάτε δεξιά θα δείτε πινακίδα που θα λέει ότι είναι στρατιωτική περιοχή. Και να σας δούνε εκεί Τούρκοι στρατιώτες (που εμένα με είδαν) δεν ενδιαφέρονται.

»Εγώ πέρασα τον Έβρο με φουσκωτή βάρκα δύο ατόμων που είχα αγοράσει έναντι 200 λιρών από την Κωνσταντινούπολη και είχα μαζί μου και τρόμπα. Αφού περάσετε θα προσέξετε να μην χρησιμοποιείτε τους δρόμους που χρησιμοποιούν τα περιπολικά της αστυνομίας.

»Το χωριό στο οποίο θα φτάσετε λέγεται Τυχερό. Πώς θα φτάσετε στο Τυχερό; Θα δείτε ότι υπάρχει εκεί πέρα κοντά ένα χωράφι με ηλιοτρόπια. Θα μπείτε μέσα στο χωράφι. Επειδή όμως έχουν αγκάθια η πρότασή μου είναι να φοράτε μακριά μπλούζα και να φοράτε κάτι στο κεφάλι σας.

Στο μάρκετ για νερό

»Μετά από 100 μέτρα φτάνετε στον κεντρικό δρόμο. Μόλις φτάσετε στο χωριό μπορείτε να πάτε στο μάρκετ και να πάρετε νερό, κόκα κόλες κ.λπ. Στο χωριό εκεί έχει λεωφορείο που μπορεί να σας πάει δύο φορές τη μέρα για Αλεξανδρούπολη αλλά έχει και τηλέφωνα από ταξί που μπορείτε να τα πάρετε και να σας πάνε για 50 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη.

»Η μπορείτε να δώσετε 500 ευρώ και να σας πάει το ταξί στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Αν πάντως πάτε Αλεξανδρούπολη, θα κατευθυνθείτε προς το ΚΤΕΛ. Δίπλα στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, σε ένα στενό, έχει ένα καφέ που το έχει ένας Τούρκος φίλος. Εκεί μπορείτε να εξηγήσετε σε αυτόν την κατάστασή σας.

»Εγώ δεν πήρα το λεωφορείο γιατί στο λεωφορείο υπάρχει πρόβλημα. Εγώ σας προτείνω είτε uber είτε ταξί ή διαφορετικά σας προτείνω το τρένο. Οι πιθανότητες να σε συλλάβουν στο τρένο είναι λιγότερες. Διότι στο τρένο δεν υπάρχουν αστυνομικοί.

»Φτάνετε σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και από κει υπάρχουν τρένα για Ευρώπη. Θα σας ζητήσουν όμως ταυτότητα ή διαβατήριο. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κάποια τουρκικά restaurant. Αν σε κάποιον που εργάζεται σε εκείνα του περιγράψετε την κατάστασή σας, αυτός θα βγάλει εισιτήριο για σας.

Πλέον είστε άνετοι…

»Και μόλις πάρετε το εισιτήριο πλέον είστε άνετοι γιατί μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι Γερμανία, Γαλλία, με τελευταία στάση την Ιταλία. Αν είναι να ταξιδέψετε με πλοίο τότε θα πρέπει να βρείτε κάποιο τουρκικό φορτηγό.

»Φυσικά ο οδηγός θα σας ζητήσει μπορεί και χίλια ευρώ για αυτό. Και με το φορτηγό θα φτάσετε στην Ιταλία και από κει ενδεχομένως στη Γαλλία.

»Πρέπει οπωσδήποτε όμως να έχετε δίπλα σας ένα κινητό το οποίο θα έχει πρόσβαση στο internet και θα μπορεί να κάνει μετάφραση μέσω google translate».

loading...