Εδώ που έχουμε φτάσει, δύσκολο έως χλωμό να σωθούμε με εκλογές..Τι περιμένατε; Οι εγκληματίες έχουν αναλάβει..Και τι γίνεται πως το αντιμετωπίζουμε; Τι γίνεται στο τέλος όταν πλέον τα πουλήσουν όλα;- BINTEO

Τζον Τίτους Αμερικανός δικηγόρος, τα κύρια σημεία που θίγει είναι τα εξής:
1) όλα ξεκίνησαν το 17-18 αιώνα με το χρυσό. Τότε όλες οι συναλλαγές γινόντουσαν με αντίτιμο ένα κομμάτι χρυσού. Αλλά επειδή ήταν βαρύς και δύσχρηστος, οι χρυσοχόοι βρήκαν ευκαιρία για μια ελκυστική πρόταση.
Πρόσφεραν στους τότε πλούσιους, ασφάλεια του χρυσού τους και ως ‘απόδειξη’, δίναν ένα κομμάτι..χαρτί.
Σιγά σιγά, οι χρυσοχόοι διαπίστωσαν πως οι συναλλαγές ήταν πολύ πιο εύκολες με ένα κομμάτι χαρτί παρά με πολλά νομίσματα στη τσέπη.
Τουλάχιστον τότε, το αντίτιμο ήταν ο χρυσός, γιατί σήμερα είναι το χρέος.
Στις 15 Αυγούστου του 1971, όλα άλλαξαν. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αγόρασε πάμφθηνα όλο το διαθέσιμο χρυσάφι προς 35$ την ουγγιά. O Nίξον, ανακοίνωσε το τέλος του δολαρίου στην ουσία και την αρχή του χρεωστικού συστήματος:
https://www.forbes.com/…/august-15-1971-a-date…/…
Ο πρόεδρος Νίξον ανακοίνωσε πως πλέον ο χρυσός δεν θα χρησιμοποιείται ως υποθήκη έναντι του δολαρίου. Σε 9 χρόνια, η τιμή του χρυσού πήγε 800$, η ουγγιά..το 1980!
2) Για να καταλάβει κάποιος τον ακριβή ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας κάθε χώρας, πρέπει να αναλογιστεί πως σήμερα υπάρχουν δύο ειδών συναλλαγές.
Πολίτης με Τράπεζα.
Τράπεζα με Τράπεζα.
Τα ‘δικά’ μας χρήματα για τις τράπεζες είναι χρέος! Πώς είπατε, ορίστε; Ναι. Γιατί έτσι δημιουργήθηκαν. Ως χρέος!
Θέλεις καινούργιο αμάξι, σπίτι, ή να πας διακοπές; Όταν κάποιοι έπαιρναν 3000 ευρώ διακοποδάνειο στην ουσία αυτό που έκαναν υπέγραφαν ένα συμβόλαιο Άι Όου Γιου (Οφειλής, ‘σου χρωστάω και θα στα δώσω) με τη Τράπεζα που.. παλιά έκοβε δέντρα, τώρα απλά κάποιος πληκτρολογεί το ποσό του δανείου και τον αριθμό λογαριασμού. Συγχαρητήρια! Μόλις κερδίσατε 3000 ευρώ χρέος!
Για να το περιγράψω καλύτερα, φανταστείτε έναν απατεώνα ‘καλλιτέχνη’, να σου λέει:
– Λοιπόν πόσα θέλεις; Θα σου δανείσω εγώ, μη σε νοιάζει. Πόσα θες είπαμε 5 χιλιάδες ευρώ;
– Ναι 5 χιλιάδες
– Οκ, πέστο και έγινε. Δες το λογαριασμό σου.
– Ευχαριστώ πολύ..
– Τίποτα. Απλά ξες, εκείνο το μηχανάκι, βλέπω πάει καλά. Ένα τάλιρο το πιάνει εάν στραβώσει;
– Άνετα..
– Έκτακτα..
Και κάπως έτσι έδωσες το μηχανάκι σου ως περιουσιακό στοιχείο, σε κάποιον που σου πούλησε μπροστά στη μούρη, με το κομψό σακάκι του και τα μανικετόκουμπα του, ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ!
Αυτός ο κάποιος όμως, θέλει να είναι 100% σίγουρος πως θα πάρει τα λεφτά του πίσω, ο κόσμος να χαλάσει. Τα χρήματα που δάνεισε τα βλέπει ως ‘χρέος’, ως παθητικό στο ισοζύγιο της μέρας του. Και θέλει να το ξεφορτωθεί.
Κάθε βράδυ, γίνονται άπειροι ‘διακανονισμοί’ μεταξύ των τραπεζών.
Όταν εγώ σου χρωστάω 100 χιλιάδες ευρώ, θα βγούνε από το λογαριασμό μιας τράπεζας Α και θα μπούνε σε μια τράπεζα Β.
Η Τράπεζα Α, όσο και να σας φαίνεται περίεργο χαίρεται γιατί μόλις ξεφορτώθηκε ένα ‘χρέος’, ένα παθητικό από πάνω της. Είπαμε έτσι βλέπουν τα χρήματα μας. Ως χρέος. Γιατί αυτό είναι.
Η Τράπεζα Β χαίρεται και αυτή γιατί μόλις αγόρασε χρέος ΜΑΖΙ με εγγυητικά. Το σπιτάκι τώρα ‘ανήκει’ στη Τράπεζα Β.
Αυτό κανονικά είναι παράνομο. Το να αγοράζεις χρέος. Αλλά το θέσπισαν ειδικά για τις Τράπεζες το 1913 στις ΗΠΑ. Και από τότε οι τράπεζες μπορούν και αγοράζουν χρέος έως σήμερα.
3) Ποιός ο ρόλος της κεντρικής Τράπεζας; Η κεντρική Τράπεζα δανείζει και σώζει τις τράπεζες. Τρανό παράδειγμα η Έιτς Ες Μπι Σι. Χρωστούσε τα μαλλιοκέφαλα της και την σώσανε, ενώ εσύ και εγώ πάμε φυλακή και μακράν υποδιέστερο χρέος.
Έχουν το δικό τους ‘χαρτονόμισμα’ οι τράπεζες. Εν’ αντίθεση με το δικό μας, αυτών έχει πραγματικό αντίκτυπο. Όχι φανταστικό χρέος, αλλά ακίνητα, γη και ουρανό. Οι τράπεζες ποτέ δεν χρησιμοποιούν χρέος μεταξύ τους. Κάνουν τα συν πλην το βράδυ και ο χαμένος πληρώνει σε ακίνητα..
4) Oι πόλεμοι είναι τρομερή ευκαιρία για λουκούλειο φαγοπότι των τραπεζών. Μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Είμαστε σε πόλεμο πιάσε μια ντουζίνα αεροπλάνα, τα έχουμε ανάγκη, 500 εκατομμύρια το καθένα θα πούμε πως κοστίζει, φτιάξε ένα χρέος 6 δις..To ίδιο σε πολλαπλό επίπεδο με τον ιό. Που νομίζετε βρήκαν όλα αυτά τα χρήματα και `σώζουν` τις χώρες λαδώνοντας κανάλια και γιατρούς;
Η κρίση του 2008, έχει κάτι το ιδιαίτερο. Για πρώτη φορά οι κεντρικές τράπεζες χρησιμοποιούν ‘Τραπεζικό χρήμα’ για να σώσουν από την χρεωκοπία τις υπόλοιπες τράπεζες της κάθε χώρας..
5) Στο Τζάκσον Χολ γίνεται ένα συνέδριο κάθε Αύγουστο. Όλοι οι τραπεζίτες μαζεύονται εκεί. Τον Αύγουστο του 2019, ο Στάνλεϊ Φίσερ, εκπροσωπώντας τη Μπλακ Ροκ, έριξε την πρόταση στο τραπέζι:
Οι κεντρικές τράπεζες να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια.
Δηλαδή αυτοί που αποφασίζουν πότε και πόσα χρήματα θα τυπωθούν είναι ιδιώτες! Και όχι όπως λανθασμένα έχουν την εντύπωση πολλοί, το κράτος.
6) Και τελικά που οδηγούμαστε; Ποιος ο τελικός σκοπός αφού οι τράπεζες έχουν άπειρο χρήμα; Όταν μιλάμε σε Εθνικό επίπεδο χρέους, οι χώρες εκδίδουν ομόλογα για τα χρήματα που δανείζονται. Κανείς δεν ξέρει τι υποθήκη έχουν αυτά τα ομόλογα. Την Ακρόπολη; Τα λιμάνια; Τα αεροδρόμια; Θα τα πουλήσουν όλα. Δεν τους νοιάζει κάν.
Ναι αλλά οι τράπεζες διογκώνουν συνεχώς το χρέος.
Σκεφτείτε τις συντάξεις. Πάει το ελληνικό κράτος στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος (που είναι η μοναδική που δεν μπορεί να πτωχεύσει και σώζει και τις υπόλοιπες τράπεζες) και ζητάει χρήμα. Πάρε-δώσε. Και τι γίνεται όταν τα ξεπουλήσουμε όλα;
Τότε μπαίνουν υποθήκη οι άνθρωποι.
Ελπίζω να ξυπνήσουμε και να μην το ζήσουμε.
ΥΓ.
Βγάλτε ότι χρήματα έχετε από τις τράπεζες.
Εάν το κάναμε όλοι δεν έχουν καμία ισχύ.
Σε μία μέρα θα φαινόταν η απάτη.
Γιατί απλά δεν τα έχουν οι ΨΕΥΤΕΣ στο ‘θησαυροφυλάκιο’ τους.
Πρέπει να απαιτήσουμε όποιος εκδίδει χρήματα να έχει πάντα κάποιο αντίκτυπο από πίσω και όχι..χρέος..
Αλλιώς το σχέδιο τους είναι η ολοκληρωτική επικράτηση. Έχω 10 χιλιάδες στη τράπεζα αλλά δεν τα λέω καλά όπως θέλει η κυβέρνηση; ΤΣΑΚ! Πατάνε ένα κουμπί και πάει έσβησε το ‘χρέος’. Μου κλειδώνουν το λογαριασμό και παράλληλα απαλλάσσονται από εμένα. Το πρόβλημα.
Όλη η συνέντευξη εδώ:
https://jermwarfare.com/blog/john-titus

loading...