«Έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής σε ηλικία 68 ετών – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

 Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδας και όχι μόνο, σκόρπισε η είδηση της απώλειας του τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστου Κυριαζή.

Ο Χρήστος Κυριαζής έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, μετά από μεγάλη μάχη που έδινε με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ενώ στο πλευρό του μέχρι το τέλος ήταν και η σύζυγός του Σοφία.

Αν και πάλεψε αρκετά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Ο άνθρωπος ο οποίος έκανε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» δήλωνε επιπλοποιός και είχε γεννηθεί στον Πειραιά. 

Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων. 

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

loading...