Στη Φυλακή Ο 27χρονος Αλβανός Δολοφόνος Του 44χρονου Μάριου – «Λήστεψα Για Να Πάρω Τη Δόση Μου»

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν ο 27χρονος Αλβανός δράστης της φονικής ληστείας τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Τούμπα με θύμα τον 44χρονο Μάριο και ο 35χρονος συνεργός του.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι απολογίες του 27χρονου δράστη και του 35χρονου συνεργού του. Ο δράστης στην απολογία του στον ανακριτή, που κράτησε περίπου μία ώρα, παραδέχθηκε ότι μπήκε στο μαγαζί για να κάνει ληστεία. «Μπήκα στο μαγαζί για να πάρω λεφτά για τη δόση μου» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Για τον πυροβολισμό δε, υποστήριξε ότι χτύπησε τον άτυχο Μάριο με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι και εκείνη τη στιγμή το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Ο 27χρονος Αλβανός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία και οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ ο 35χρονος Έλληνας κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Από την πλευρά του ο 35χρονος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην ληστεία.  Φέρεται να είπε μάλιστα στον ανακριτή ότι προσπάθησε να αποτρέψει τον 27χρονο για τη ληστεία και δεν γνώριζε τα σχέδια του.

Ανακριτής και εισαγγελέας λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι αποφάσισαν από κοινού την προσωρινή κράτηση και των δύο κατηγορουμένων.

Η δήλωση του δικηγόρου του 35χρονου συνεργού

«Δεν έχει απολύτως καμία συμμετοχική δράση στη ληστεία. Ήταν έρμαιο ολοκλήρου κυκλώματος – ατόμων, αυτό αποδεικνύεται και από το οπτικό υλικό. Είναι άτομο τοξικοεξαρτημενο ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης για να τελεστούν κάποιες παράνομες πράξεις. Κατηγορείται για το λεγόμενο ρόλο του τσιλιαδόρου. Δεν γνώριζε ότι είχε όπλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Σωτήρης Νάστας.

«Τον απέτρεψε από το να τελέσει τη ληστεία στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήταν η γειτονιά του και τον γνώριζαν όλοι φατσικα» πρόσθεσε.

H δήλωση του δικηγόρου του 27χρονου

«Ζητήσαμε πριν δύο ημέρες να έχουμε πρόσβαση στην δικογραφία. Ωστόσο, μέχρι και αυτή την ώρα το αντίγραφο που μας δόθηκε είναι ελλιπές. Ζητήσαμε λοιπόν να μην ολοκληρωθεί σήμερα η απολογία του δικού μου εντολέα, μέχρι να λάβουμε το πλήρες αντίγραφο της δικογραφίας».

Ο κ. Μπιδέρης μάλιστα, τόνισε πως δεν έχει στην κατοχή του το οπτικοακουστικό υλικό ή το βίντεο από το κατάστημα. «Η υπεράσπιση θα βασιστεί σε οτιδήποτε δει. Από αυτό το υλικό θα κριθεί τόσο η πρόθεση του φερόμενου ως δράστη, αλλά και αν ο ισχυρισμός του περί εκπυσοκρότησης του όπλου είναι αληθής ή ψευδής.

Λίγο αργότερα ο κ. Μπιδερης ζήτησε την εξέταση του 27χρονου από ψυχίατρο, προκειμένου να του προσκομιστεί φαρμακευτική αγωγή για το σύνδρομο στέρησης.

https://www.thessnews.gr/

loading...