Τουρκικό πολεμικό έφτασε 2,5 μίλια από την Κρήτη – Η εντολή από την Αθήνα στο πολεμικό ναυτικό ήταν να μην υπάρξει αντίδραση

 Συναγερμός – Αποκάλυψη από το Σταυρό Λυγερό 

Εξελίξεις στα εθνικά θέματα και στις νέες προκλήσεις των Τούρκων στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ασταμάτητες οι προκλήσεις από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα.

Τουρκικό πολεμικό έφτασε 2,5 μίλια από την Κρήτη, σύμφωνα με αποκάλυψη στο Rise TV και τον Βασίλη Ταλαμαγκα από τον Σταύρο Λυγερό. Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται για τον πόλεμο υποβρυχίων με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σταύρου Λυγερού, τα Εθνικά μας θέματα παραμένουν τεταμένα, λόγω Τουρκίας. Η Τουρκία «αναγκάζει» την Ελλάδα σε στρατιωτικό καταναγκασμό, ενώ πιέζει ουσιαστικά την χώρα μας σε μια αντιπαράθεση πολεμικών πλοίων.

Όπως τονίζει σχετικά ο κ. Λυγερός, «η Τουρκία πιέζει την Ελλάδα να κάτσει στο ”τραπέζι” για να παραδώσει η Ελλάδα μέσω διαπραγματεύσεων τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Η χώρα μας φυσικά προσπαθεί να βρει τρόπους για να χειριστεί τις… επικίνδυνες παράλογες απαιτήσεις της γειτονικής χώρας.

«Μετά το σύντομο καλοκαίρι ηρεμίες, συνερχόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Η Τουρκία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα με νέες γεωτρήσεις», ανέφερε σχετικά.

«Φοβάμαι για θερμό επεισόδιο. Οι Τούρκοι έχουν δείξει πολλάκις την τακτική τους. Κάνανε έρευνες στο Καστελόριζο. Το επόμενο βήμα είναι να πάνε έξω από την Ανατολική Κρήτη. Αν δεν υπάρξει αντίδραση θα πάνε στα 8 μίλια», τόνισε.

Μάλιστα, κλείνοντας είπε μεταξύ άλλων στη σημαντικότερη είδηση: «Μπήκαν τουρκικά πολεμικά στα 2,5 μίλια αναλογικά της Κρήτης. Μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι μηχανισμοί κινητοποιήθηκαν αμέσως. Η εντολή από την Αθήνα στο πολεμικό ναυτικό ήταν να μην υπάρξει αντίδραση».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το 1:25:

loading...