Γκέιτς: Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα μειωθούν οι θάνατοι από Covid κάτω από τα επίπεδα της γρίπης

 Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο δεν είναι σαφές, σε πολλές χώρες, ποιο θα είναι το επίπεδο ζήτησης των εμβολίων, ειδικά σε μέρη όπως η υποσαχάρια Αφρική

Την άποψη πως τα ποσοστά μόλυνσης και οι θάνατοι από Covid-19, μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς, υπό την αίρεση -όπως είπε- ότι δεν θα εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Μεταξύ της φυσικής ανοσίας, της ανοσίας από τα εμβόλια και των αναδυόμενων θεραπειών μέσω χαπιών, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό μολύνσεων θα πρέπει να μειωθει πολύ», δήλωσε την Πέμπτη ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Corp. στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα, ο Γκέιτς σημείωσε πως οι περιορισμοί στον εμβολιασμό του κόσμου κατά της Covid-19 θα μετατοπιστούν το επόμενο έτος, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού επιλύονται. Την ίδια ώρα, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διανομής και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο δεν είναι σαφές, σε πολλές χώρες, ποιο θα είναι το επίπεδο ζήτησης, ειδικά σε μέρη όπως η υποσαχάρια Αφρική.

Τέλος, ο Γκέιτς ανέφερε ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.

loading...