ΗΠΑ : Το πιο ισχυρό γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα κυριαρχήσει στις θάλασσες (βίντεο)

Πρόκειται να αναπτυχθεί τελικά τον επόμενο χρόνο μετά από καθυστερήσεις

Μετά από χρόνια δαπανηρών αποτυχιών και καθυστερήσεων, το ηγετικό πλοίο των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων μιας νέας κατηγορίας αεροπλανοφόρων, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αναπτυχθεί τελικά το επόμενο έτος, δήλωσε ένας ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο USNI News αυτή την εβδομάδα .

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, διαθέτει μια σειρά από νέες τεχνολογίες – όπως το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και προηγμένους ανελκυστήρες όπλων – που προορίζονται να το καταστήσουν πιο ικανό από τους προκατόχους του στην κατηγορία Nimitz, αλλά προκλήσεις αξιοπιστίας και προβλήματα τεχνολογικής ολοκλήρωσης, μεταξύ άλλων , εμπόδισε το έργο.

Όμως, επιτέλους, το προβληματικό πλοίο, που αρχικά αναμενόταν να αναπτυχθεί το 2018, θα πρέπει σύντομα να είναι έτοιμο να προσφέρει  τις υπηρεσίες του στο Αμερικανικό έθνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αερομεταφορέας βρίσκεται στη μέση της τελικής φάσης συντήρησης πριν από την ανάπτυξη.

“Όλα είναι σε καλό δρόμο”, είπε ο υποναύαρχος Γκρέγκορι Χάφμαν, ο οποίος διοικεί το Carrier Strike Group 12 και ο ναύαρχος που θα ηγηθεί της ομάδας κρούσης του Ford στην παρθενική ανάπτυξή του, είπε στο USNI News .

Εξακολουθούμε να ψάχνουμε να βγούμε όπως είχε προγραμματιστεί μετά την εξάμηνη διαθεσιμότητα. Δεν έχουμε συναντήσει κανένα μεγάλο show-stoppers. Έτσι πολύ, πολύ θετικά νέα έρχονται από τον καπετάνιο και από το ναυπηγείο”, είπε. .

«Και μετά καθώς βγαίνουμε από αυτό, νομίζω ότι θα είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι να επιστρέψουμε σε αυτήν την επιχειρησιακή νοοτροπία και να ετοιμαστούμε για την ανάπτυξη».

Η συνεχιζόμενη περίοδος συντήρησης, ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών εκρηκτικών σοκ αυτό το καλοκαίρι , όταν το Πολεμικό Ναυτικό πυροδότησε πολλές βόμβες 40.000 λιβρών κοντά στο Ford, για να δοκιμάσει την ικανότητά του να χειρίζεται το σοκ της πραγματικής μάχης.

«Είχαμε πράγματι χαλάσει κάποια πράγματα, αλλά θα τα διορθώσουμε», είπε τότε ο πλοίαρχος Πολ Λανζιλότα, ο διοικητής του Ford . “Από άποψη σοβαρότητας, θα ήθελα να πω ότι είχαμε μηδενικές καταστροφικές αστοχίες στο πλοίο, μηδέν καταστάσεις όπου δεν είχαμε πλημμύρες, μηδενικές πυρκαγιές. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά.”

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι πρόθυμο να αναπτύξει το Ford, όχι μόνο για τις προηγμένες δυνατότητές του, αλλά και για να προσθέσει ένα επιπλέον αεροπλάνο στην αναπτυσσόμενη δύναμη εν μέσω συχνών απαιτήσεων για αυτά τα ισχυρά ναυτικά μέσα.

“Το να βγάλουμε το Ford-class εκεί έξω με τις δυνατότητές του, θα αυξήσουμε ουσιαστικά τον αριθμό των μεταφορέων και των ομάδων απεργίας αερομεταφορέων που έχουμε στη διάθεσή μας για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις”, είπε ο Huffman στο USNI News , προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το Ford ” είναι ικανό για να μας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία».

«Στη συνέχεια, όταν το συνδυάσετε με την προβλεπόμενη αύξηση του τι θα έπρεπε να κάνει το Ford, αυτό θα παράσχει στους μάχιμους διοικητές και σε άλλους ανθρώπους, απλώς περισσότερες επιλογές και περισσότερα πράγματα στα χέρια τους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν». είπε

Αν και το USS Gerald R. Ford φέρνει πολλές νέες δυνατότητες, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τροποποιήσεις προκειμένου να αναπτυχθεί τελικά με το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, το F-35C Lightning II Joint Strike Fighter. Το μόνο αερομεταφορέα του Ναυτικού που αναπτύσσεται με το F-35 είναι το USS Carl Vinson, το οποίο αναπτύχθηκε τον Αύγουστο . Το Ford είναι το πιο πρόσφατο, στον απαράμιλλο στόλο της υπηρεσίας των 11 επιχειρησιακών αερομεταφορέων.

Το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει επίσης να εξετάσει πώς να ενσωματώσει νέα μη επανδρωμένα συστήματα, όπως το ιπτάμενο τάνκερ MQ-25 Stingray drone.

“Το Ford έχει σχεδιαστεί με περισσότερο αυτή τη σπονδυλωτή νοοτροπία”, είπε ο Huffman, εξηγώντας ότι αυτό πιθανότατα καθιστά ευκολότερη την προσαρμογή και την ευελιξία, καθώς ο νέος εξοπλισμός έρχεται στο διαδίκτυο, καθώς αρχίζουμε να εξετάζουμε ποια νέα σύνθεση πτερυγίων αέρα θα έχει  παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες».

Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει επί του παρόντος τρία επιπλέον αεροπλανοφόρα κλάσης Ford, τα USS John F. Kennedy, USS Enterprise και USS Doris Miller, σε διάφορα στάδια κατασκευής.

loading...