ΤΗΝ 1η ΜΑΙΟΥ 1776 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “PERFECTILIBISTS” Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ “ORDER OF THE ILLUMINATI”

ΟΙ AΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Μετάφραση: Απολλόδωρος

Οι μυστικές κοινωνίες, τα αόρατα χέρια που κατευθύνουν τις εθνικές και διεθνείς υποθέσεις από τις σκιές, χρονολογούνται από την αυγή του δυτικού πολιτισμού. 

Το πιο γνωστό άτομο που συνδέεται με αυτές τις απόκρυφες δυνάμεις είναι ο Adam Weishaupt (1748-1830), ένας ιησουίτης εκπαιδευμένος φιλόσοφος και λαϊκός καθηγητής κανονικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ingolstadt στη νότια Γερμανία.

Την 1η Μαΐου 1776 ο Weishaupt ίδρυσε μια μυστική οργάνωση με την ονομασία “Perfectilibists” (η οποία σύντομα έγινε γνωστή ως “Order of the Illuminati”). Οι Ιλλουμινάτι στρατολόγησαν πάνω από 2.000 οπαδούς με επιρροή, αλλά προφανώς διήρκεσε μόνο μέχρι τον Μάρτιο του 1785, όταν η βαυαρική κυβέρνηση αποκάλυψε τη συνωμοσία, εξόρισε τον Weishaupt και έθεσε εκτός νόμου το Τάγμα.

Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι Illuminati (“φωτισμένοι”), αντί να διαλυθούν το 1785, συνέχισαν να υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τελευταία 200 χρόνια συνεχίζεται η διαμάχη σχετικά με τον ρόλο τους στον επηρεασμό των παγκόσμιων υποθέσεων.

Το 1798 ο John Robison, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δημοσίευσε το Proofs of Conspiracy (Αποδείξεις για τη Συνομωσία), ένα βιβλίο που ισχυριζόταν ότι οι Illuminati/Μασονία συνωμοτούσαν εναντίον όλων των θρησκειών, των βασιλιάδων και των κυβερνήσεων της Ευρώπης [1].

Σύμφωνα με τον Robison, οι Illuminati είχαν συμβάλει στην υποκίνηση των χειρότερων υπερβολών της Γαλλικής Επανάστασης. Την ίδια χρονιά ο Ιησουίτης αββάς Augustin de Barruel δημοσίευσε τα Memoires pour Servir a l’Histoire de Jacobinisme, τα οποία υποστήριζαν τη θέση του Robison [2].

Ενάμιση αιώνα αργότερα, η Nesta Webster και ο William Guy Carr αναβίωσαν τις θεωρίες συνωμοσίας για τους Illuminati.

Η Nesta Webster (1876-1960), η οποία συνδεόταν με τη Βρετανική Ένωση Φασιστών, έγραψε ότι αντί να εξοριστούν, οι Ιλλουμινάτι παρέμειναν ενεργοί και μέσα σε λίγα χρόνια είχαν: “πολλαπλασιάσει τις εστίες τους σε όλη τη νότια Γερμανία, και κατά συνέπεια στη Σαξονία, στην Πρωσία, στη Σουηδία, ακόμη και στη Ρωσία”. [3]

Ο William Guy Carr, ένας αγγλικής καταγωγής Καναδός αξιωματικός του ναυτικού και λαϊκός χριστιανός ιεροκήρυκας, υποστήριξε αυτή τη θέση, υποστηρίζοντας ότι ο Weishaupt είχε διατηρηθεί από τους τοκογλύφους, συμπεριλαμβανομένου του οίκου Rothschild. Ο Carr ισχυρίστηκε ότι υπήρχε μια σατανική δύναμη στην πρώτη γραμμή μιας διεθνούς συνωμοσίας για την καταστροφή των θρησκευτικών θεσμών και των εθνικών κυβερνήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί μια “σατανική παγκόσμια κυβέρνηση”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...