Έχει προβλεφθεί: «Η Ευρώπη θα διαλυθεί» – ΝΕΑ «ΒΟΜΒΑ» στα θεμέλια της Ένωσης, vid

Τα «καμπανάκια» έχουν χτυπήσει εδώ και καιρό! Δεν αποκλείεται όλα να γίνονται προσχεδιασμένα!!!


Αρχικά ανακοινώθηκε το σύμφωνο AUKUS, το οποίο απομονώνει την Γαλλία από τις αγγλοσαξονικές χώρες στο θέμα των πυρηνικών υποβρυχίων της Αυστραλίας, με το Παρίσι να αναλαμβάνει άλλο καθήκον, εκείνο του «μαντρώματος» ολόκληρης της Μεσογείου (των χωρών που βρέχονται από αυτήν), με πρόσχημα το περιβάλλον, σε μία σταθερά εξελισσόμενη Εύρω-Μεσογειακή Ένωση, η οποία, αντικαθιστώντας ενδεχομένως την ΕΕ που βαίνει προς διάλυση (Βρετανία χέρι-χέρι με ΗΠΑ, Γερμανία αποδυναμωμένη) θα έχει δύο επίκεντρα, τα οποία θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων στον δρόμο για παγκόσμια, αριστερόστροφη χούντα: Την Ιερουσαλήμ και την Θεσσαλονίκη .


Ακόμα ένα τριγμός έρχεται τώρα να ταράξει το ευρωπαϊκό «μόρφωμα». Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας απεφάνθη την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, ότι ορισμένα άρθρα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών είναι ασύμβατα με το Σύνταγμα της χώρας και υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία της: «Τα ευρωπαϊκά όργανα ενεργούν πέραν της δικαιοδοσίας τους», δήλωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Γιούλια Πριλέμπσκα, αναφέροντας μια σειρά άρθρων των Συνθηκών τα οποία, σύμφωνα με τους δικαστές, είναι αντίθετα με το πολωνικό Σύνταγμα. Κατήγγειλε επίσης «την παρέμβαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πολωνικό δικαστικό σύστημα».

Την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για την απόφαση του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. «Ανησυχώ βαθιά για τη χθεσινή απόφαση του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες της Επιτροπής να την αναλύσουν διεξοδικά και γρήγορα. Σε αυτή τη βάση, θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα», τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ε.Ε. είναι μια κοινότητα αξιών και νόμων. Αυτό είναι που ενώνει την Ένωσή μας και την κάνει ισχυρή. Θα τηρήσουμε τις θεμελιώδεις αρχές της έννομης τάξης της Ένωσης. Οι 450 εκατομμύρια Ευρωπαίοι βασίζονται σε αυτό», προσθέτει στη συνέχεια η φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Πολωνών πολιτών, οι οποίοι πρέπει να απολαμβάνουν οφέλη που παρέχει η ένταξη στην Ε.Ε., όπως όλοι οι πολίτες της Ε.Ε.. Προσθέτει, δε, ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία, χρειάζονται την νομική βεβαιότητα ότι οι κανόνες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εφαρμόζονται πλήρως στην Πολωνία.

Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς οι εποχές ηρεμίας στην Ευρώπη δείχνουν να «στερεύουν»! Ο δρόμος μοιάζει να είναι δίχως επιστροφή και η αποδυνάμωση της Ευρώπης, προκειμένου να συγχωνευθεί σε κάτι καινούριο, αν δε αλλάξει κάτι, δεν φαίνεται να αργεί. Η ανατολική διείσδυση της «γαλλο-γερμανικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλλον σταματάει κάπου εδώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :