«ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΤΙ» πάνω από τους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ εργαζομένους – Ξεκινά «άγριο κυνηγητό», vid

 

«Αι παραβάται θα τιμωρούνται δια προστίμου» – Οι λεπτομέρειες!

Υποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασία,.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, εξειδικεύτηκαν τα μέτρα που προβλέπονται στον νόμο που τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο και βάσει αυτόν καταργείται η δυνατότητα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) για τους εργαζόμενους. 

Με την κοινή υπουργική απόφαση είναι υποχρεωτικό για τους ανεμβολίαστους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με φυσική παρουσία να υποβάλλονται με δική τους επιβάρυνση σε τεστ κορωνοϊού, rapid ή μοριακό.

Το νέο είναι πως τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΤΙ πάνω από τους ανεμβολίαστους εργαζομένους και όποιος προσπαθήσει να αποφύγει το rapid test θα  πληρώνει πρόστιμο, ενώ και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταθέτει ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση! Σε περίπτωση παράβασης, προβλέπονται πρόστιμα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες που δεν τηρούν όσα αναφέρει η ΚΥΑ.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ:

Το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 300-600 ευρώ την εβδομάδα αναλόγως με τα πόσα rapid test υποχρεώνει το Κράτος τον εργαζόμενο να κάνει και θα επιβάλλεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ!!!

Στην ΚΥΑ περιγράφεται μία ηλεκτρονική διαδικασία, μέσα από την οποία και θα ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, αν τηρούν την υποχρέωσή τους και να υποβάλλονται σε 1-2 rapid test την εβδομάδα, και θα πέφτουν τα πρόστιμα!

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες να στέλνουν το αποτέλεσμα στο Μητρώο Ασθενών.

Στην συνέχεια, το Μητρώο των Ασθενών θα διαλειτουργεί με το μητρώο των εμβολιασμών και το μητρώο των εργαζομένων που τηρείται στο υπουργείο Εργασίας, δηλαδή την ΕΡΓΑΝΗ, ενώ ο εργοδότης θα πρέπει κάθε εβδομάδα, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να υποβάλλει μία νέα υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνεις την Εργάνη, για τους εργαζομένους πόσα τεστ έχουν κάνει.

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ! Οι Έλληνες συνηθίζουν σε διαδικασίες, οι οποίες θα ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ των εντολών του κράτους και αργότερα, ενδεχομένως, μίας παγκόσμιας εξουσίας.

Δείτε το ρεπορτάζ:

loading...