ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ VALENTINA ZHARKOVA: « ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ 30ΕΤΗΣ «ΜΙΚΡΗ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΕΤΩΝΑ»

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ “ΣΥΓΧΡΟΝΟ” ΜΕΓΑΛΟ ΗΛΙΑΚΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Μία νέα συντακτική μελέτη παραδόθηκε από την καθηγήτρια Valentina Zharkova, με τίτλο: “Το σύγχρονο Μεγάλο Ηλιακό Ελάχιστο θα οδηγήσει

σε γήινη ψύξη”. 

Δημοσιευμένη στις 4 Αυγούστου 2020, η τελευταία ανάλυση της Zharkova υποδεικνύει ότι η 8η Ιουνίου 2020 ήταν η ημερομηνία κατά την οποία εισήλθαμε στο Σύγχρονο (Eddy) Μεγάλο Ηλιακό Ελάχιστο.

Η εναρκτήρια παράγραφος έχει ως εξής:

“Σε αυτό το κύριο άρθρο θα αποδείξω με πρόσφατα ανακαλυφθέντα προσεγγιστικά στοιχεία ηλιακής δραστηριότητας -μαγνητικού πεδίου ότι ο Ήλιος έχει εισέλθει στο σύγχρονο Μεγάλο Ηλιακό Ελάχιστο (2020-2053) που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ηλιακού μαγνητικού πεδίου και της δραστηριότητας όπως κατά τη διάρκεια του ελάχιστου του Maunder οδηγώντας σε αισθητή μείωση της γήινης θερμοκρασίας.”

Ένα άλλο απόσπασμα αναφέρει:

Επί του παρόντος, ο Ήλιος έχει ολοκληρώσει τον ηλιακό κύκλο 24 – τον πιο αδύναμο κύκλο των τελευταίων 100+ ετών – και το 2020, έχει ξεκινήσει τον κύκλο 25. Κατά τη διάρκεια των περιόδων χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας, όπως το σύγχρονο μεγάλο ηλιακό ελάχιστο, ο Ήλιος συχνά θα στερείται ηλιακών κηλίδων.

 Αυτό παρατηρείται τώρα στην αρχή αυτού του ελάχιστου, διότι το 2020 ο Ήλιος έχει δει, συνολικά, 115 ημέρες χωρίς κηλίδες (ή 78%), πράγμα που σημαίνει ότι το 2020 είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει το ρεκόρ της διαστημικής εποχής των 281 ημερών χωρίς κηλίδες (ή 77%) που παρατηρήθηκε το 2019. 

Ωστόσο, η έναρξη του κύκλου 25 εξακολουθεί να είναι αργή στην πυροδότηση ενεργών περιοχών και εκλάμψεων, οπότε με κάθε επιπλέον ημέρα/εβδομάδα/μήνα που περνά, το μηδενικό στην ηλιακή δραστηριότητα παρατείνεται σηματοδοτώντας την έναρξη του μεγάλου ηλιακού ελάχιστου.

Ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της μείωσης της ηλιακής δραστηριότητας για τη Γη;

“Από το 1645 έως το 1710, οι θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου της Γης έπεσαν κατακόρυφα, όταν ο Ήλιος εισήλθε σε μια φάση ηρεμίας που σήμερα ονομάζεται ελάχιστο Maunder. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...