Ο ΠΟΥ θα εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V Αναδίπλωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που τώρα λέει πως το Sputnik είναι καλό εμβόλιο

Σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, σύντομα ομάδα επιθεωρητών θα επισκεφθεί τη Ρωσία, με σκοπό την προετοιμασία των σχετικών εγγράφων, καθώς η έγκριση του Sputnik V από τον ΠΟΥ αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Προχωρά η διαδικασία αξιολόγησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι η προκαταρκτική αξιολόγηση του Sputnik V βρίσκεται στα τελικά στάδια, σημειώνοντας ότι σύντομα μία ομάδα επιθεωρητών θα επισκεφθεί τη Ρωσία, με σκοπό την προετοιμασία των σχετικών εγγράφων.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο CEO του RDIF, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων αναμένει ότι η έγκριση του ΠΟΥ θα λάβει χώρα μέσα στους επόμενους μήνες.

Από την πλευρά του, το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει εκφράσει την ελπίδα ο ΠΟΥ να ανάψει το «πράσινο φως» στο Sputnik V μέχρι το τέλος του έτους.

«Νομίζω ότι θα τελειώσουμε αυτόν τον χρόνο και το εμβόλιο θα αναγνωριστεί τελικά πλήρως από τον ΠΟΥ» έχει δηλώσει ο Βλαντίμιρ Γκούσκιν, ερευνητής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί σε συνολικά 70 χώρες (με συνολικό πληθυσμό πάνω από 4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων).

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια, που ανέπτυξε το εμβόλιο, και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, η αποτελεσματικότητά του κατά της νόσησης από COVID-19 είναι 97,6%. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας έχει ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα του Sputnik V έναντι της μετάλλαξης Δέλτα ανέρχεται περίπου σε 83%.

loading...