Πύραυλοι SPIKE NLOS σε Έβρο και νησιά! Περνάμε από το δόγμα “θα το ρισκάρουμε” με τους Τούρκους στο δόγμα “θα το ρισκάρετε;”

 

Τα νησιά μας αποτελούν το φυσικό “τείχος” του Αιγαίου προς την Τουρκία.

Εγκρίθηκε ως γνωστόν από την βουλή η απόκτηση πυραύλων SPIKE NLOS πολλοί από τους οποίους θα τοποθετηθούν σε Έβρο και νησιά, “εξοργίζοντας” τους αλαζόνες Τούρκους που έχουν μια ολόκληρη πάνοπλη στρατιά με εκατοντάδες αποβατικά απέναντι από τα νησιά μας.   

Η προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων Spike  NLOS  δεν αφορά μόνο το Στρατό Ξηράς και τα ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού τύπου Αpache,  αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό αφού θα εξοπλιστούν με αυτούς 4 κανονιοφόροι και 4 σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, μετατρέποντας έτσι σε εξαιρετικά επικίνδυνε ναυτικές πλατφόρμες ικανές να προκαλέσουν εξοντωτικά πλήγματα στον αντίπαλο.

Το SPIKE NLOS αποτελεί την έκδοση μεγάλου βεληνεκούς της οικογένειας SPIKE και αποτελεί βλήμα ‘’Fire And Forget’’ το οποίο ‘’λοκάρει’’ το στόχο και διορθώνει συνεχώς την πορεία του. Το όνομα ΝLOS (Non Line Of Sign) καταδεικνύει τη δυνατότητα του χειριστή να εκτελεί βολή ακόμα και από προστατευμένη θέση χωρίς καν να απαιτείται οπτική επαφή με τον στόχο. Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του.

Σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση προσβολής η οποία ξεπερνά τα 25 χλμ ενώ σύμφωνα με πηγές από το Ισραήλ αγγίζει ακόμα και τα 32. Βεληνεκές και δυνατότητες βολής που τοποθετούν το SPIKE NLOS στην κορυφή τέτοιου είδους οπλικών συστημάτων αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ημέρα αλλά και νύχτα με τη βοήθεια θερμικών αισθητήρων ακόμα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Είναι πραγματικά τρομερό όμως το πόσο πολύ έχει θορυβηθεί η Τουρκία από το  ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, που έσπευσε άρον-άρον να ζητήσει την αναβάθμιση 40 F-16 BLOCK 30 σε BLOCK 70.

Πολλοί ειδικοί και μη εκτιμούν ότι αυτήν την περίοδο με αυτούς τους ελληνικούς εξοπλισμούς ( Φρεγάτες Belhara , Rafale Spike NLOS κά), αλλάζουμε το έως τώρα φοβικό δόγμα μας προς τους Τούρκους, και από “θα το ρισκάρουμε”, περνάμε κατευθείαν στο δόγμα “θα το ρισκάρετε;”

Αν το ρισκάρουν οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι λέμε, τότε οι απώλειες στην Συρία θα είναι τίποτα σε σχέση με αυτές που θα υποστούν στο Αιγαίο, το οποίο τόσο επιμελώς έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει υπογράψει ρήτρες αμοιβαίας συνδρομής με Γαλλία, ΗΑΕ, ενώ ενισχύει το στρατιωτικό αποτύπωμα της στη Σαουδική Αραβία, καθώς η αμυντική συνεργασία με την Αίγυπτο μας δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στη ναυτική βάση Gargoub, μια ανάσα από Λιβύη, από την οποία μπορούμε να κινηθούμε στα πλάγια της τουρκικής επικράτειας.

Το επικίνδυνο με την Άγκυρα είναι μια ανεξήγητη εμμονή με τα νησιά μας, και την κυπριακή ΑΟΖ, η οποία δείχνει ότι πιθανόν κάποιοι θερμοκέφαλοι εκεί στην Άγκυρα “βιάζονται”, να κινηθούν κατά της χώρας μας, εκτελώντας σχέδια πολλών ετών.

Η έκπληξη που θα αντιμετωπίσουν όμως από Έβρο έως νησιά και την Κύπρο πραγματικά θα τους εκπλήξει.  

loading...