Rafale: Δύο Scalp με εμβέλεια έως 560 χλμ στα ελληνικά μαχητικά – Χτυπάνε Άγκυρα

Εκτός από την Γαλλία, πυραύλους Scalp έχει η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Rafale: Δύο Scalp με εμβέλεια έως 560 χλμ στα ελληνικά μαχητικά και η Ελλάδα λύνει το πρόβλημα των στρατηγικών πληγμάτων στην Τουρκία.

Μόλις σήμερα 4/10 η ινδική Πολεμική Αεροπορία «σήκωσε» στον λογαριασμό της στο Twitter την φωτογραφία ενός ινδικού Rafale να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Scalp (κεντρική φωτογραφία άρθρου).

Mάλιστα η αντίστοιχη ινδική λεζάντα έγραφε: «Όταν ξέρεις πως να είσαι έξυπνος».

Το ινδικό σκάφος μετέφερε επίσης δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων και τέσσερις πυραύλους αέρος – αέρος MICA.

Ο Scalp κατασκευάζεται από τον ευρωπαϊκό αμυντικό κολοσσό MBDA, και μπορεί να καταστρέψει «σταθερούς στόχους υψηλής αξίας, καταφύγια ή βασικές υποδομές».

Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες αντιμετώπισης του πυραύλου αυτού, αφού μπορεί να πετάξει σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, με τροφοδοσία χαρακτηριστικών του εδάφους καθώς και αναζήτηση απεικόνισης του στόχου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι παράπλευρες απώλειες.

Αν και η MBDA δίνει εμβέλεια του πυραύλου Scalp «άνω των 250 χλμ», ορισμένοι ειδικού ισχυρίζονται ότι ο πύραυλος κρουζ μπορεί να χτυπήσει στόχους έως και 560 χλμ μακριά.

Εκτός από την Γαλλία, πυραύλους Scalp έχει η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Ένα Rafale μπορεί να μεταφέρει δύο βλήματα Scalp, με τρεις δεξαμενές καυσίμων σε διαμόρφωση επίθεσης μεγάλου βεληνεκούς.

Στους στόχους των Scalp περιλαμβάνονται και οι ρωσικού S-400 που διαθέτει η Τουρκία.

Στις ελληνικές Belharra δεν περιλαμβάνεται πύραυλος κρουζ (σ.σ. Scalp Naval) με την Γαλλία να έχει τονίσει στο παρελθόν πως αν θέλει η Ελλάδα μπορούν να μπουν.

Βέβαια το θέμα δεν είναι τι θέλει η Ελλάδα αλλά αν θέλουν οι ΗΠΑ να διαταραχθεί τόσο πολύ η ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία.

ΠΗΓΗ

loading...