Μαζικό πείραμα της Pfizer στην Βραζιλία - Δοκιμάζουν τις παρενέργειες στους ιθαγενείς Πειραματόζωα οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλης Η  Pfizer πρόκειται να προχωρήσει στο μεγαλύτερο παγκοσμίως μαζικό πείραμα με επίκεντρο τον πληθυσμό μιας ολόκληρης πόλης στην Βραζιλία!

Όπως ανακοινώθηκε από τις βραζιλιάνικες τοπικές αρχές και στελέχη της εταιρείας η μελέτη θα διεξαχθεί στην πόλη Τολέδο, με πληθυσμό 143.000 κατοίκων, στο δυτικό τμήμα της πολιτείας Παρανά και θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι άνω των 12 ετών.

H μελέτη θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα της Βραζιλίας, τις τοπικές αρχές, ένα νοσοκομείο και ένα πανεπιστήμιο. Η Pfizer ισχυρίζεται πως στόχος είναι να μελετηθεί η μετάδοση του νέου κορωνοϊού σε ένα «σενάριο της πραγματικής ζωής», αφότου ο πληθυσμός θα έχει εμβολιαστεί.


«Η πρωτοβουλία είναι η πρώτη και η μοναδική του είδους της, που θα αναληφθεί σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία σε μια αναπτυσσόμενη χώρα», λένε τα στελέχη της εταιρείας με το αμαρτωλό παρελθόν.


Μια παρόμοια έρευνα διεξήχθη από το Ινστιτούτο Butantan, ένα από τα κορυφαία κέντρα έρευνας στον τομέα της βιοιατρικής στη Βραζιλία, στη μικρότερη πόλη Σερανά, στην πολιτεία του Σάο Πάολο, προκειμένου να μελετηθεί το εμβόλιο CoronaVac της κινεζικής Sinovac Biotech Ltd. Τον Μάιο, το ινστιτούτο Butantan είχε δηλώσει πως ο μαζικός εμβολιασμός είχε μειώσει τους θανάτους από την Covid-19 κατά 95% στην πόλη με πληθυσμό 45.644 κατοίκους. Το ινστιτούτο σκέφτεται να επεκτείνει την έρευνα για μια τρίτη δόση.


«Εδώ, πιστεύουμε στην επιστήμη και λυπόμαστε για τους σχεδόν 600.000 θανάτους από την Covid-19 στη Βραζιλία», δήλωσε ο δήμαρχος του Τολέδο Μπέτο Λουνίτι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε σχέση με τη μελέτη της Pfizer.


Από την πλευρά του, ο Ρέγκις Γουλάρτ, ένας ερευνητής του νοσοκομείου Moinhos de Vento στο Τολέδο, σημείωσε πως στόχος της μελέτης είναι να επικυρώσει σε συνθήκες πραγματικής ζωής την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου, όπως καταγράφεται στις κλινικές δοκιμές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μελέτη θα αποτελέσει, επίσης, ευκαιρία να υπάρξει μακροχρόνια παρατήρηση, σε βάθος έως και ενός έτους, των συμμετεχόντων και να απαντηθούν ερωτήματα, όπως η διάρκεια της εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της covid-19 και των νέων παραλλαγών.


Κι εδώ εγείρονται κάποια ερωτήματα. Τους κατοίκους της πόλης Τολέδο στον δυτικό Παρανά ( μια περιοχή με πληθυσμό ιθαγενών και μιγάδων) τους ρώτησαν η θα κάνουν τα πειράματα τους όπως ο Δρ. Μένγκελε στους Εβραίους; Επίσης γιατί τα στελέχη της εταιρείας μιλούν για μελέτες ενός έτους όταν σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, οι μακροχρόνιες μελέτες απαιτούσαν δώδεκα έτη;


Υγ. Είναι γνωστό πως ο Γιόζεφ Μένγκελε κατέφυγε στη ζούγκλα της Βραζιλίας μετά τον ΒΠΠ όπου και πέθανε σε μεγάλη ηλικία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :