O Λυκαβηττός δημιουργήθηκε επειδή η Αθηνά ήταν ατσούμπαλη;

Ο μύθος λοιπόν αναφέρει ότι στα χρόνια της βασιλείας του Κέκροπα, η Αθηνά είχε βγει για να δει βιτρίνες για να αγοράσει καινούριο δόρυ. Κάποια στιγμή ο δρόμος την έφερε στο εργαστήρι του Ηφαίστου.

Μπαίνει η Αθηνά ντιβάρα μέσα στο εργαστήρι, ντουβρουτζάς ο Ήφαιστος.  Της την πέφτει, τρώει άκυρο και η ανωμαλάρα ο άλλος πάει και “τελειώνει” στο πόδι της.

Αηδιασμένη η Αθηνά, βρίσκει ένα πανί σκουπίζεται και το πετάει στη γη. Από αυτό το πανί γεννήθηκε ο Ερεχθέας. Ένα ερπετό με τη μορφή μωρού. Η Αθηνά μόλις τον είδε τον έβαλε σε ένα πιθάρι και τον παρέδωσε στις 3 κόρες του βασιλιά Κέκροπα με την υπόσχεση να μην το ανοίξουν ποτέ.

Σιγά μη γινόταν αυτό. Οι 2 κόρες του Κέκροπα από περιέργεια άνοιξαν το πιθάρι και ήταν τέτοια η τρομάρα τους που πισωπατώντας έπεσαν από την Ακρόπολη.

Η Αθηνά εκείνη την ώρα είχε κάτι μερεμέτια με τα διάσημα Κεκρόπια τείχη και κουβαλούσε βράχους, όπου σκάει ένα κοράκι και της λέει τα μαντάτα.

Σοκ η θεά! Της πέφτει ο βράχος από τα χέρια.  Τσουπ να σου ο Λυκαβηττός!

Από τότε μέχρι σήμερα ο βράχος που κρατούσε η Αθηνά έχει γίνει σούπερ τουριστική ατραξιόν και hotspot για φάσωμα κα μπυρόνια.

loading...