Ρώσος αξιωματούχος: «O Covid-19 χρησιμοποιείται ως βιολογικό όπλο»


 «Τρομοκράτες σε ορισμένες χώρες επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν φορείς του κορωνοϊού για να διαδώσουν την πανδημία στον τοπικό πληθυσμό» υποστήριξε σήμερα ο ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Γιούρι Κόκοφ.


Αυτό εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της ρωσικής κυβέρνησης «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα».


«Τέτοιες ενέργειες, λόγου χάριν, έχουν αποκαλυφθεί από ινδικές μυστικές υπηρεσίες» δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε παρόμοια περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην Τυνησία, όταν εξτρεμιστές εισχώρησαν σε στρατόπεδα με σκοπό να μολύνουν το στρατιωτικό προσωπικό.


Κατά τον Γ. Κόκοφ, η σκόπιμη διάδοση του κορωνοϊού με τη χρήση μέσων μαζικής συγκοινωνίας είναι πλέον σπανιότερη, καθώς συμβάλλουν σε αυτό τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους και οι προβλεπόμενοι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε σημεία μεγάλων συγκεντρώσεων πολιτών και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.


Η Ρωσική κυβέρνηση, λοιπόν, δια στόματος του αξιωματούχου της επιβεβαιώνει τις υποψίες πολλών πως ο κορωνοϊός αποτελεί ένα βιολογικό όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από χώρες όσο και από οργανώσεις.


Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κάνει λόγο για βιολογικό πόλεμο αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :