Έρχονται νέα διχαστικά μέτρα: Lockdown μόνο για εμβολιασμένους! – Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στο 30% των Ελλήνων!

 Πολιτική διχαστική και αναποτελεσματική ακολουθεί σκόπιμα η κυβέρνηση διχάζοντας τους πολίτες

Συνεχίζει η κυβέρνηση να βαδίζει στον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο του διχασμού της κοινωνίας ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Οπως αναφέρθηκε απόψε, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν λόγω πως, μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει προς συζήτηση στο τραπέζι, είναι η κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές, αλλά αποκλεισμό των ανθρώπων που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο και αυτοί είναι το 30% των ενηλίκων!

Αυτό, πρακτικά, οδηγεί σε lockdown μόνο τους ανεμβολίαστους στο εξής, με τις επιχειρήσεις της εστίασης και της ψυχαγωγίας να μπορούν, στις εν λόγω περιοχές, να λειτουργούν, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους, όπως, δηλαδή, προέβλεπε και πριν το πρωτόκολλο.

Με την ίδια λογική, στις ίδιες περιοχές παύει για τους εμβολιασμένους και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη μία έως τις 6 το πρωί.

Γιατί; Γιατί η οργή είναι τέτοια που απειλεί να «κάψει» την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να βρει ενόχους για την αποτυχία της. Και ποιοι είναι τα εύκολα ανυπεράσπιστα θύματα; Οι ανεμβολίαστοι, οι πολίτες που δεν δέχονται να συμμετάσχουν στην αγοραπωλησία των BigFarm και της κυβέρνησης και να εμποτιστούν με τα σκευάσματα. Σωστό ή λάθος ανθρώπινο δικαίωμά τους. Κάτι το οποίο θα το χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να εκβιάσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Έτσι ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης κάποιων νέων μέτρων ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης προχώρησε σήμερα στην εξής αποκαλυπτική δήλωση: «Οι χώροι που δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα πρέπει να έχουν πιο ελεύθερο πλαίσιο. Εκεί η μετάδοση δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση και για αυτό σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα».

Αποκάλυψε έτσι με τον τρόπο του ο υπουργός πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει περισσότερες ακόμα ελευθερίες στους εμβολιασμένους, περιθωριοποιώντας  έτι περαιτέρω τους ανεμβολίαστους που ήδη θα πρέπει να αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Από κοντά και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που δήλωσε: «Όποιος εμβολιάζεται έρχεται πιο κοντά στην φυσιολογική ζωή».

Ας παρακάμψουμε το γεγονός ότι συζητούμε για παραχώρηση από την κυβέρνηση, ελευθεριών, που πριν μερικά χρόνια ήταν φυσικές και αυτονόητες για κάθε πολίτη. Αυτό και μόνο συνιστά μια πρώτη νίκη των δυνάμεων που επιδιώκουν να αλλάξουν την ζωή μας εισάγοντας την λεγόμενη Νέα Κανονικότητα.

Ας το βάλουμε όμως αυτό στην άκρη για την οικονομία της συζήτησης.  Αυτή την στιγμή οι ανεμβολίαστοι που  είναι ένα 30% του πληθυσμού της χώρας βάλλονται από παντού δεχόμενοι καθημερινά και μια καινούρια επίθεση και μια καινούργια ρύθμιση που ανατρέπει την ζωή τους.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες λες και πρόκειται για παρίες η για λεπρούς και επιπλέον είναι αναγκασμένοι να ακούν από τους «ειδικούς» της τηλεόρασης τις πλέον απίθανες προτάσεις. 

Κάποιος προ ημερών (N. Καπραβέλος) ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην μπαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κάποιος άλλος (Α. Πορτοσάλτε) είχε ρίξει στο τραπέζι την ιδέα να μην λαμβάνουν σύνταξη ( λες και δεν έχουν πληρώσει τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για δεκαετίες με τα ωραία τους χρήματα), κάποιοι άλλοι ζητούν στα σοβαρά να μην δικαιούνται Μ.Ε.Θ. οι ανεμβολίαστοι αν αρρωστήσουν ( λες και δεν συντηρούν και εκείνοι  το ανερπακέστατο Ε.Σ.Υ. δεκαετίες τώρα με τους φόρους τους).

Που θα πάει λοιπόν αυτή η ιστορία με τον διαχωρισμό σε προνομιούχους και μη προνομιούχους πολίτες; Σε πολίτες α και πολίτες β κατηγορίας ;

Και αν αυτή η διαχείριση ήταν τουλάχιστον αποτελεσματική ως προς την πανδημία θα είχε η κυβέρνηση ένα «πόντο». Θα μπορούσε η κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι «ναι μεν λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα αλλά αυτά αποδίδουν». Ούτε αυτό όμως ισχύει.

Γιατί και είχαμε το σκληρότερο lockdown της Ευρώπης επί μήνες και διχάσαμε την κοινωνίας και δεν πετύχαμε τίποτα. Αν δει κανείς  τα στατιστικά θα διαπιστώσει ότι η Σουηδία που δεν πήρε μέτρα lockdown και δεν δίχασε την κοινωνία της με προνόμια για εμβολιασμένους και με καταναγκαστικό εμβολιασμό και απολύσεις, έχει σήμερα τον ίδιο αριθμό νεκρών από Covid 19, με την χώρα μας.

Δεκαπέντε χιλιάδες θύματα μετρά η Σουηδία με όλα ανοιχτά. Τόσα μετράμε κι εμείς.  

Αν αυτό δεν είναι η πιο τρανή απόδειξη αποτυχίας διαχείρισης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τότε τι άλλο είναι;

Η κυβέρνηση της Σουηδίας δεν εφάρμοσε κάποια περίεργη κοινωνική μηχανική ώστε να στοχοποιήσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και να το περιθωριοποιήσει, επιχειρώντας να του φορτώσει όλα τα λάθη της δικής της διαχείρισης. 

Η Σουηδία δεν έγινε Ελλάδα ώστε να συζητάμε δυο χρόνια μετά την λεγόμενη πανδημία για το αν θα πρέπει η όχι να γίνουν οι στρατιωτικές παρελάσεις.

Η Σουηδία δεν χρησιμοποίησε τον κορωνοϊό πολιτικά ώστε να περάσει στην «ζούλα» περίεργες τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια. Στην Σουηδία δεν κατάργησαν την Δημοκρατία για να νικήσουν τον κορωνοϊό και κυρίως στην Σουηδία δεν είπαν ψέματα στους πολίτες.

Από την αρχή ο εκεί αντίστοιχος επικεφαλής λοιμωξιολόγος ( κάτι σαν τον δικό μας Σωτήρη Τσιόδρα) είχε παραδεχτεί πως «είτε κάνουμε lockdown είτε όχι αυτοί που είναι να πεθάνουν θα πεθάνουν».

Σήμερα ποια από τις δυο διαχειρίσεις είναι επιτυχημένη μπορεί να το κρίνει ο καθένας. Στο μεταξύ είμαστε αληθινά περίεργοι να δούμε ποιο άλλο εκδικητικό μέτρο θα σκεφτούν στο Μαξίμου για τον εξαναγκασμό των ανεμβολίαστων…

loading...