ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ «ΕΠΩΦΕΛEΙΣ» ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

(ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΛΕΞΗ ΚΥΠΡΟΣ, Η ΗΜΙΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.)

Επιμέλεια κειμένου από Αντώνη Αντωνά.

Ουσιαστικά «νομικά δικαιολογημένη», εν μέρει η απουσία όποιας αναφοράς για Κύπρο, αφού είναι «ξένο κράτος» όπως το 1974 ο προδότης στρατηγός της Χούντας Μπονάνος ιταμά δήλωνε «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΤΥΠΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ» και ακολούθησε το « Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ» του Κ. Καραμανλή και ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ…

Και το εύλογο ερώτημα είναι … Μήπως και σήμερα τηρούνται τα επαίσχυντα δόγματα παλαιότερων «ΕΛΛΗΝΩΝ» πολιτικών και ηγετών του Ελληνισμού (μερικά πιο κάτω) και η σημερινή ηγεσία μας συνεχίζει να θεωρεί την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ως ξένο σώμα και γάγγραινα, από την οποία πρέπει να απαλλαγεί σε συνεργασία με τους Τούρκους;;;

Και στο δια ταύτα, γιατί δεν υπογράφεται επίσημη διακρατική αμυντική συμφωνία και με Ελληνική Κύπρο; Που είναι το ενιαίο αμυντικό δόγμα, γιατί δεν ενοποιούνται Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, γιατί δεν υπάρχει *ελληνικός στρατός στη Κύπρο, προς προστασία όπως έπραξε το *1963, ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου; ΓΙΑΤΙ;

*Το ταταρικό καθεστώς προχθές παρεχώρησε επί πλέον 140 τ.χ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γης, στον παράνομο στρατό εισβολής στην κατεχόμενη Καρπασία γη αγίων και ηρώων μεταξύ σκλαβωμένων μοναστηριών Αποστόλου Βαρνάβα και Αγίου Ανδρέα, για στρατιωτική χρήση. Εμείς οι Έλληνες Κύπριοι πρόθυμοι είμαστε να παραχωρήσουμε όποια έκταση, στη ιερή μας γη και στις θάλασσες μας, για εγκατάσταση Ελληνικού στρατού. Ιδού η Κύπρος, ιδού και το πήδημα …

*Μετά την τουρκοανταρσία τα Ματωμένα χριστούγεννα του 1963, η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της τούρκικης εισβολής στο νησί.

Έτσι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γεώργιος Παπανδρέου, εύτολμα αποφάσισε την μυστική αποστολή μεραρχίας στο νησί με 8,500 χιλιάδες άνδρες με 3 συντάγματα πεζικού, 2 μοίρες καταδρομών και 2 ίλες αρμάτων. Η μετάβαση της μεραρχίας ολοκληρώθηκε ως τις 20 Οκτωβρίου 1964.

1967. Τελικά απόσυρση Μεραρχίας. Ακόμη μια προδοσία από την χούντα, τον Δεκέμβριο του 1967. Η Χούντα των Αθηνών μετά τις νικηφόρες μάχες της ΕΦ στην Κοφίνου και Αγίους Θεοδώρους, υποκύπτει προδοτικά και μειοδοτικά στα τελεσίγραφα των Τούρκων και προβαίνει στην απαγκίστρωση της Μεραρχίας από την Κυπριακή Δημοκρατία και εξοστρακισμό του Στρατηγού Διγενή, παρά την τουρκική απειλή. Και η αρχή του τέλους της Κύπρου αρχίζει και τελειώνει το 1974. ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ …..

ΙΔΕΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ…. ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ…

Κύπρος: Χωρίς προδοσία δεν πέφτει κάστρο – olympia

https://www.olympia.gr › apopsi › k…

12 Oct 2020 — Ἡ νίκη θὰ εἶναι δικὴ μας, ἂν βασιλεύει τὴν καρδίαν μας, , μόνο τὸ αἴσθημα τὸ Ἑλληνικό. Ο φιλήκοος τῶν ξένων εἶναι προδότης». Καποδίστριας.

2020-2021. Άρχισαν πάλι λοιπόν οι άκαρπες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, παρ όλον ότι οι βάρβαροι συνεχίζουν να αλωνίζουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, να εισβάλλουν για δεύτερη φορά στην σκλαβωμένη ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ και να διεκδικούν πάτρια ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΤΕ……Αναμενόμενη και αυτονόητη, για ακόμη μια φορά η εγκατάλειψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και από τους Έλληνες ταγούς μας, αλλά και από τους άσπονδους δόλιους συμμάχους μας……!

Οι βάρβαροι και σήμερα βιάζουν την ανυπεράσπιστη Ελληνική Κύπρο και όλοι οι επίδοξοι ολετήρες της ένθεν και εκείθεν το απολαμβάνουν. ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ.

Συνεχίστε λοιπόν και σήμερα τυχόν επίδοξοι ολετήρες της Ελλάδας και της Ελληνικής Κύπρου και ακολουθήστε την πεπατημένη οδό, που χάραξαν και ορισμένοι ριψάσπιδες προκάτοχοι σας….

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ…..

Μετά το ενωτικό δημοψήφισμα….Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του τότε αντιπροέδρου Γεώργιου Παπανδρέου που δήλωσε ότι η «Η Ελλάς αναπνέει σήμερον με δύο πνεύμονας, τον μεν αγγλικόν, τον δε αμερικανικόν. Δεν ημπορεί, λόγω του Κυπριακού, να διακινδυνεύσει από ασφυξίαν». Η αντίδραση και συμπαράσταση όμως του ελληνικού λαού ήταν εντελώς διαφορετική από της επίσημης Αθήνας.
Στις 20 Μαΐου 1950, πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους για να υποστηρίξουν το αίτημα των Κυπρίων για Ένωση.

Η υποδοχή της Ε/Κ πρεσβείας στην Αθήνα στις 20 Μαΐου 1950 από τον αθηναϊκό λαό.. Μια γαλάζια λαοθάλασσα υποδέχτηκε την Κυπριακή αντιπροσωπεία. Μόνο ο απλός Ελληνικός λαός απέδειξε μέχρι σήμερα την συμπαράσταση του και αγάπη του στη Ελληνική Κύπρο. Μόνο αυτός …!

Και προσθέτω μερικές παλαιότερες ενδεικτικές δηλώσεις αυτονόητου περιεχομένου και συμπερασμάτων, οι οποίες μάλλον επίκαιρα σήμερα συνοδεύουν τις μέρες και πράξεις των σύγχρονων Ελλήνων πολιτικών…. Το απευχόμαστε …..

Νικόλας Πλαστήρας: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όπως η Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλία λύσεως του Κυπριακού!»
«Υπομονή και τήρηση εφεκτικής (επιφυλακτικής), στάσης για να μην συγκρουσθώμεν με τους Άγγλους συμμάχους!»

Γεώργιος Παπανδρέου: Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον Αγγλικό και τον Αμερικανικό. Λόγω του Κυπριακού Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει από ασφυξία!

Σοφοκλής Βενιζέλος: «Δια τους γνωστούς διεθνείς λόγους δεν δυνάμεθα να ζητήσωμεν την ευόδωση και επίλυση της Πανελλήνιας αυτής αξίωσης!» (Ένωσης)

Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Εθνική γάγγραινα το Κυπριακό, που πρέπει να θεραπευθεί σε συνεργασία με τους Τούρκους…και αυτονόητο συμπερασματικά με τους άσπονδους φίλους συμμάχους μας!» Πιο συγκεκριμένα:

«Το Κυπριακό έχει μεταβληθεί σε εθνική γάγγραινα και αποτελεί εθνική περιπέτεια στην οποία σύρεται η Ελλάς και η μόνη λύση που σπομένει είναι μια απ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους.» (Βουλή Ελλήνων 14-12-1958.)

1959-1960 Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου….Και ακολούθησαν οι επαίσχυντες συμφωνίες Ζυρίχης μετά από ένα νικηφόρο αγώνα κατά τον οποίον θυσιάστηκαν δεκάδες αγωνιστές υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΕΝΩΣΗΣ 55-59 μας εξανάγκασαν να «συνθηκολογήσουμε» και να βάλουμε ασήκωτη ταφόπλακα στο εθνικά μας οράματα, διότι ΟΛΟΙ ήθελαν να απαλλαγούν από αυτό τον μπελά των απροσκύνητων Ελλήνων Κυπρίων….Ήταν η αρχή όλων των δεινών μας…και αυτό απεδείχθη όταν ο Μακάριος αργά αντελήφθη ότι έπρεπε να ανατρέψει τις συμφωνίες Ζ.Λ. με την κατάργηση των 13 σημείων που ευνοούσαν κατάφωρα τους Τουρκοκυπρίους…. Και ακολούθησε η αιματοβαμμένη εξέγερση των εξτρεμιστών ΤΚ με δάκτυλο της Τουρκίας 1963, 1964, 1967, 15η Ιουλίου το άφρων και προδοτικό πραξικόπημα και το τέλος η 20ηΙουλίου 1974, η εισβολή των Βαρβάρων. 6000 άμαχοι σφαγιασθέντες ( 1619 αγνοούμενοι), 250-300000 εκτοπισμένοι, 30000 εγκλωβισμένοι, 800 γυναίκες όμηροι βάναυσα κακοποιημένες, 500 εκκλησίες συλημένες, το 37% των πατρίων εδαφών υπό κατοχή.…..

Κατά τα άλλα, ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕ αναφώνησε μετά τις επάρατες συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου, που ενταφίασαν το προαιώνιο όραμα της ΕΝΩΣΗΣ, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφοντας στην Κύπρο… Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καραμανλής….Μια Πύρειος και Κάδμειος νίκη, διότι τελικά αυτοί που ΝΕΝΙΚΗΚΑΝ το 1974 ήταν οι Τούρκοι και οι Άγγλοι….!

Ενδιεκτικά επίσης αναφέρω εν συντομία ότι μεταξύ 13ης και 14ης Αυγούστου 1974, ο Γ. Μαύρος ΥΠΕΞ Ελλάδος προς τιμή του δήλωνε μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Γενεύη, υπαιτιότητι της Τουρκίας, ότι μεταξύ πολέμου και ντροπής θα επιλέξουμε το πρώτο, συμφωνώντας μαζί του και ο Κληρίδης και ο Ομήρου ΥΠΑΜ Κύπρου, ο τότε Πρωθυπουργός το αναίρεσε και είπε…. Άλλο τι λέει ο Μαύρος και άλλο τι θα αποφασίσω ΕΓΩ και επέλεξε το δεύτερο …ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ… Και η Τουρκία αφού η Κύπρος πλέον εγκαταλείφθηκε και προδόθηκε, ανενόχλητη συνέχισε την άλωση με τον Β΄ Αττίλα …!

Και το1998.

ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ S 300. Αντί στην Κύπρο, κατέληξαν στην Κρήτη. Η στάση του Σημίτη στο Κυπριακό, οι S-300 και οι βαριές κουβέντες με τον Κληρίδη Ο Κ. Σημίτης προσπάθησε να πείσει τον Γ. Κληρίδη να ακυρώσει την παραγγελία ή να μεταφερθούν οι πύραυλοι στην Κρήτη, όπως και έγινε. Με τη στάση του αυτή προκαλεί μίνι κρίση στις σχέσεις της Αθήνας – Λευκωσίας 27ης Νοεμβρίου 1998 και παραιτείται προς τιμή του ο ΥΠΑΜ κ. Γ. Ομήρου, αγανακτισμένος και διαμαρτυρόμενος ….

Απόσπασμα. Σημίτης: Τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι στείλουν αεροπλάνα για υπερπτήσεις πάνω από τη Λευκωσία; Πρόεδρος Κληρίδης: Θα τους καταγγείλουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρωθυπουργός Σημίτης: Δεν θα επηρεαστεί ο τουρισμός σας; Πρόεδρος Κληρίδης: Θα το αντέξουμε. Η οικονομία μας είναι ισχυρή. Πρωθυπουργός Σημίτης: Και αν οι Τούρκοι προχωρήσουν σε κάποιας μορφής χερσαία επιχείρηση, για να καταλάβουν εδάφη; Τι θα γίνει; Πρόεδρος Κληρίδης: Θα γίνει πόλεμος! Ο Σημίτης άκουσε με έκπληξη και έκδηλη ταραχή τη χωρίς δισταγμούς αναφορά του Κληρίδη για πόλεμο και περιορίστηκε να αναφωνήσει επαναλαμβάνοντας δις το ερώτημα: «πόλεμος; πόλεμος;».

Ο αείμνηστος Πρόεδρος της μικρής Κύπρου, προς τιμή του μεταξύ πολέμου και και ντροπιαστικής υποχώρησης, ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, αλλά, άλλοι ριψάσπιδες, για λογαριασμό μας, απεφάσισαν και διέταξαν οι πύραυλοι, που θα ήταν χρήσιμοι για την άμυνα της δοκιμαζόμενης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, να μεταφερθούν στην αδελφή Κρήτη….

Σαράντα χρόνια μετά, την 1η Αυγούστου 2004, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της μάχης της Τηλλυρίας, ο φίλτατος μου αείμνηστος Στρατηγός Γεώργιος Καρούσος αναφέρει: «Σας βεβαιώνουμε, νεκροί συμπολίτες μας, ότι είμαστε έτοιμοι να λογοδοτήσουμε για τον απρόσφορο θάνατο σας. Έτοιμοι για όλα, όταν σε λίγο εκμετρώντας τον βίο μας, βρεθούμε απέναντι σας. Αλίμονο στους ανέτοιμους που ζουν με τις ψευδαισθήσεις ότι θα αποφύγουν το κολαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, που επέρχεται ως καταλύτης και κριτής αδυσώπητος, για όσα έπραξαν εις βάρος αυτών που τους εμπιστεύτηκαν».

Ο ηρωϊκός διοικητής της ΕΛΔΥΚ Π. Σταυρουλόπουλος ταξίαρχος ε.α., ΔΗΛΩΣΕ… «ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ, ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ…» ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥΣ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 92 ΕΤΩΝ ΤΗΝ 11η ΙΟΥΝΙΟΥ 2017. ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ…….

Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια για την εγκατάλειψη της προδομένης ανέκαθεν ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ….

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ….;

Καρτερούμεν μέραν νύχταν
να φυσήσει ένας αέρας
στουν τον τόπον πο `ν καμένος
τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν

Για να φέξει καρτερούμεν
το φως τζιήνης της μέρας
πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν
τζιαι δροσιάν τζαι ποσπασιάν

Και σημειώστε ότι έστω προδομένοι και μόνοι πάλι αν μείνουμε, οι Έλληνες Κύπριοι θα αντισταθούμε μέχρι εσχάτων, όπως οι τριακόσιοι Λακεδαιμόνιοι του Λεωνίδα και οι 700 Θεσπιείς του Δημόφιλου, γιου του ήρωα Διαδρόμου και του Διθύραμβου, γιου του επίσης ήρωα Αρματίδη, που έπεσαν άπαντες μαχόμενοι και κάπου εν Ελλάδι στήστε μια απλή μεταθανάτιο τιμητική στήλη, που να αναγράφει..Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ(Ν) ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ, ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ..

Η Ρωμιοσύνη ( η Κύπρος στην προκειμένη περίπτωση) εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου,/κανένας δεν εβρέθηκεν για να την ι-ξηλείψη,/κανένας, γιατί σιέπει την που τα ‘ψη ο Θεός μου./Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει!/Σφάξε μας ούλους κι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάκιν,/κάμε τον κόσμον μακελλειόν και τους Ρωμιούς τραούλλια,/αμμά ξερε πως ίλαντρον όντας κοπεί καβάκιν/τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσια παραπούλια./Το ’νιν αντάν να τρώ’ την γην, τρώει την γην θαρκέται,/μα πάντα κείνον τρώεται και κείνον καταλυέται. Απόσπασμα από το ποίημα του Εθνικού μας ποιητή Β. Μιχηλίδη, 9η Ιουλίου 1821. Ανεπανάληπτα ύστατα λόγια του ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ, *Αρχιεπισκόπου Κυπριανού προς τον Τούρκο δήμιο του αγά της Κύπρου Κουτσιούκ.

*Το Σάββατο, 9 Ιουλίου 1821, μετά από βάρβαρα βασανιστήρια, θανατώθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός και οι Μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου και Κηρυνείας. Οι εκτελέσεις, βιαιοπραγίες, λεηλασίες των βαρβάρων συνεχίστηκαν ως τις 14 Ιουλίου και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 500 Ελλήνων της Κύπρου. Εν συνεχεία λογω της συμμετοχής των Κυπρίων στην Ελληνική επανάσταση, χιλιάδες διώχθηκαν και όσοι γλύτωσαν κατέφυγαν σε κοντινά Ελληνικά νησιά και την Ευρώπη…. ΙΔΕΤΕ google με βάση τον τίτλο…

Η 9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία Κύπρου – olympia

https://www.olympia.gr ›apopsi› i -…
9 Ιουλίου 1821 -Μια μαύρη μέρα για τον Ελληνισμό … ΘΥΣΙΑ …

https://www.olympia.gr ›istoria› ell …
ΣΗΜΕΑ ΕΛΛΗΝΗΚΙ– ΠΑΤΡΗΣ – ΚΗΠΡΟΥ (Β μέρος) – ΘΑΝΟΣ …

http://koukfamily.blogspot.com ›blo …

Οι αγώνες των Ελλήνων της Κύπρου για την ελευθερία της Ελλάδος …

https://koukfamily.blogspot.com ›bl ​​…

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΝΟΕΙΤΩ…

“Θάρσει. Λέγων τ ‘αληθές ου σφαλεί ποτε.”

Επιμέλεια Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα με καταγωγή από ηρωϊκή κατεχόμενη Μεσαορία της πολύπαθης, εσταυρωμένης, αλλά περήφανης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Αδελφό εθνομάρτυρα, που την υστάτη προδομένος και εγκαταλελειμμένος, όπως όλη η Εθνική Φρουρά, πολυβολώντας τους μυρίους βαρβάρους μέχρι τελευταίας σφαίρας, βροντοφώναξε ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ και έπεσε μαχόμενος μαζί με τους ολίγους συμπολεμιστές του, υπέρ πίστεως και πατρίδος, μιμούμενος τον Σταυραετό του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου και τους άλλους ήρωες μας….. «Γνωρίζατε πως πολεμούν οι Έλληνες. Τώρα θα μάθετε και πως πεθαίνουν» είπε και ο Αυξεντίου στους εκατοντάδες κατακτητές, που τον πολιορκούσαν και αφού αδυνατούσαν να καταλάβουν το απόρθητο μετερίζι του, τον πυρπόλησαν με εμπρηστικές βόμβες και έγινε ιερή λαμπάδα άσβεστου φωτός ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…

www.ledrastory.com

loading...