Ναυτεργατικά σωματεία κατά Cosco και κυβέρνησης για τον τραγικό θάνατο του λιμενεργάτη στο λιμάνι του Πειραιά (video)

 

Τι καταγγέλλει ο Πρόεδρος των εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων.

Ένας 45χρονος λιμενεργάτης έχασε τη ζωή του στις προβλήτες της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, όταν για άγνωστο ακόμα λόγο, εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα μια από αυτές να τον διαμελίσει.

Η κινητοποίηση και ο ξεσηκωμός των ναυτεργατικών σωματείων ήταν άμεση, ενώ το ΠΑΜΕ μέσω του κ. Μπεκρή, Προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, κατήγγειλε προσπάθεια διακίνησης ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε μέσω του ΑΠΕ ότι ο άτυχος 45χρονος δεν δούλευε και πως επέστρεψε για να πάρει κάποια πράγματα που είχε ξεχάσει. Σύμφωνα με τον κ.Μπεκρή αυτό είναι αναληθές, καθώς ο λιμενεργάτης δούλευε βάρδια 15:00-23:00 στη γερανογέφυρα 10 και το τραγικό δυστύχημα έγινε περίπου στην αρχή της βάρδιας.

Με τη σειρά τους, τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ο τραγικός θάνατος του 45χρονου λιμενεργάτη στις εγκαταστάσεις της COSCO, επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες της εταιρείας και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων, στην προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και κινητοποιήσεις του σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ)».

Πρόκειται για κοινή ανακοίνωση από τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), τα οποία δηλώνουν αλληλέγγυα στην 24ωρη απεργία, που προκήρυξε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

«Το ιδιότυπο καθεστώς “ελεύθερης οικονομικής ζώνης” που έχει εγκαθιδρύσει η κινέζικη Cosco, με τις πλάτες και την πολιτική στήριξη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την ωμή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων και ελέγχων στους εργασιακούς χώρους και τη μη τήρηση των κανόνων για την προστασία και ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της από την πλευρά της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x