Η CIA προβλέπει παγκόσμιο πόλεμο λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με παγκόσμιες στρατιωτικές συγκρούσεις τις επόμενες δεκαετίες λόγω της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, σύμφωνα με έκθεση της CIA που δημοσιεύθηκε.

“Οι εντεινόμενες φυσικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις διασυνοριακές γεωπολιτικές εστίες, καθώς τα κράτη λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των συμφερόντων τους”, αναφέρεται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, το αργότερο μέχρι το 2040, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει “κλιματικές συγκρούσεις”, στις οποίες τα μέρη θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες ο ένας εναντίον του άλλου, εντείνοντας τις φυσικές καταστροφές, όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες. Πάνω απ’ όλα, πρόκειται για τεχνολογίες γεωμηχανικής.

Οι εμπειρογνώμονες έχουν επίσης προειδοποιήσει για την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των χωρών λόγω των διαφορών σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, η οποία προβλέπει τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

“Οι περισσότερες χώρες θα αντιμετωπίσουν δύσκολες οικονομικές επιλογές και είναι πιθανό να βασιστούν σε τεχνολογικές ανακαλύψεις για να μειώσουν γρήγορα τις εκπομπές τους αργότερα. Η Κίνα και η Ινδία θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της τροχιάς της αύξησης της θερμοκρασίας”, αναφέρεται στο έγγραφο.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος εσωτερικών συγκρούσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς τα κράτη αυτά είναι λιγότερο ικανά να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Οι λεκάνες του Κονγκό, του Ινδού, του Μεκόνγκ και του Νείλου αναφέρονται ως πιθανές μελλοντικές εστίες κλιματικού πολέμου. Οι συγκρούσεις εκεί θα μπορούσαν να προκύψουν από τις αλλαγές στις κοίτες των ποταμών και την ανακατεύθυνση των υδάτινων ροών.

Η έκθεση απαριθμεί 11 χώρες που είναι πιθανότερο να επηρεαστούν αρνητικά από την παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα κράτη αυτά μπορεί να χρειαστεί να λάβουν ακραία μέτρα για να επιβιώσουν. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, καθώς και το Αφγανιστάν, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η Μιανμάρ και αρκετές χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

https://rusvesna.su/news/1635096611

loading...