Ερχεται χειμώνας πείνας, φτώχειας και κοινωνικών εκρήξεων – Η κλεψύδρα της κυβέρνησης αδειάζει

 Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την κυβέρνηση καθώς ακρίβεια – μεταναστευτικό και κοινωνικές εντάσεις υπονομεύουν τους σχεδιασμούς της και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία μυρίζει μπαρούτι και είναι αδύνατον να μην επηρεαστεί η χώρα μας.

Ότι κι αν λέει η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις μπορεί να αποδειχτούν αέρας κοπανιστός και επικοινωνιακές πομφόλυγες καθώς όλα εξαρτώνται από την πολύ ρευστή κατάσταση διεθνώς.

Ας βάλουμε κάτω τα δεδομένα.

Πρώτον: Ακρίβεια. Ήδη το καλάθι της νοικοκυράς πλήττεται βαριά από τις καθημερινές ανατιμήσεις προϊόντων σε βασικά είδη. Η ακρίβεια εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών κα προκαλεί την λαϊκή δυσαρέσκεια. 

Δεδομένο δεύτερο: Ενεργειακή κρίση. Κρατήστε αυτές τις δύο λέξεις γιατί θα μπουν πολύ σύντομα στο λεξιλόγιο μας, όπως μπήκε η λέξη πανδημία. Μετά την πανδημία λοιπόν, έρχεται η ενεργειακή κρίση. Ήδη η ΕΕ έχει ζητήσει από την Ρωσία περισσότερο άνθρακα ( πάνε περίπατο οι νόρμες για την Κλιματική Αλλαγή) για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Κίνα όπου η βιομηχανική της παραγωγή έχει ήδη επικίνδυνα επιβραδυνθεί. Βάλτε στην εξίσωση και την κατάρρευση μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου στην χώρα του «Δράκου».

Κοντά σε αυτά τα προβλήματα που υπονομεύουν τις όποιες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουμε και την συνεχιζόμενη κρίση του κορωνοϊού που πλέον έχει μετατραπεί σε κοινωνική κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης που δίχασε τους Έλληνες προκειμένου να πετύχει τις επιδιώξεις της.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, σε περίπτωση που «στραβώσει» το πράγμα και πρέπει να πάμε σε γενικό lochdown, είναι να ρίξει όλο την ευθύνη στους ανεμβολίαστους αλλά η δυσαρέσκεια πλέον των πολιτών δεν μπορεί να καλυφτεί με τέτοια τρικ και πλέον γίνεται φανερή σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού.

Για την διαχείριση της κυβέρνησης στην πανδημία πλέον έχει αρνητική γνώμη και μεγάλο ποσοστό εξ αυτών που εμβολιάστηκαν καθώς αναγκάστηκαν να το κάνουν κάτω από την απειλή της απόλυσης.

Επιπλέον αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την αναμενόμενη ένταση του μεταναστευτικού, λόγω Αφγανιστάν, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται να ζήσουμε έναν πολύ ενδιαφέροντα χειμώνα με ακρίβεια, φτώχεια, πείνα, κοινωνικές εντάσεις και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες να χτυπούν την πόρτα των συνόρων μας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Τι θα κάνει τότε η κυβέρνηση;  Θα επιχειρήσει να διαφύγει με εκλογές; Είναι κάτι που μένει να το δούμε.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η κλεψύδρα αδειάζει για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

loading...