ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: ΤΟ ΧΑΟΣ, Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Γράφει και κοινοποιεί ο Γεωκών

Οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο υφίστανται μεγάλες επαναλαμβανόμενες διακοπές λειτουργίας: Εκατομμύρια πελάτες ταλαιπωρούνται καθημερινά

Την προηγούμενη εβδομάδα το σύστημα των τραπεζών ήταν σε πτώση σε επτά χώρες σε πέντε ηπείρους, δεκάδες εκατομμύρια πελάτες όχι μόνο δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν, αλλά άρχισαν να ανησυχούν για το μέλλον των τραπεζών…

Στην Νέα Ζηλανδία, εκατομμύρια έμειναν χωρίς πρόσβαση στα χρήματά τους καθώς οι τραπεζικές υπηρεσίες ήταν εκτός λειτουργίας τη στιγμή που όλα τα τοπικά καταστήματα ήταν κλειστά.

Σε τράπεζες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική, τη Βενεζουέλα, την Ιαπωνία και το Μεξικό αναφέρθηκαν επίσης πρόσφατα λειτουργικές αποτυχίες. 

Τουλάχιστον 24 εκατομμύρια κάτοχοι λογαριασμών της μεγαλύτερης τράπεζας του Μεξικού, BBVA Mexico, έμειναν ανίκανοι να χρησιμοποιήσουν τα ΑΤΜ της τράπεζας, την εφαρμογή για κινητά ή να πραγματοποιήσουν πληρωμές στα καταστήματα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθιά» για τον αυξανόμενο αριθμό διακοπών τεχνολογίας κατά 300 % σε ετήσια βάση, 

Στα τέλη Ιουλίου, οι ιστότοποι έξι μεγάλων τραπεζών – Lloyds, HSBC, TESCO Bank, Bank of Scotland, Halifax και Barclays – κατέρρευσαν δήθεν λόγω παγκόσμιας διακοπής του Διαδικτύου που προκλήθηκε από αποτυχία ενημέρωσης λογισμικού στην υπηρεσία φιλοξενίας Akamai.

Ένα μήνα αργότερα, οι εφαρμογές των πέντε από τις έξι τράπεζες έπεσαν για μέρες. Αρκετοί πελάτες αντιμετώπισαν σοβαρές οικονομικές απώλειες και κατά συνέπεια είδαν την πιστοληπτική τους αξιολόγηση να επιδεινώνεται. Εκατομμύρια δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν πληρωμές υποθηκών και έχουν μείνει πίσω στους λογαριασμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...