Η Πολωνική Εκρηξη στον Ιερό των Βρυξελλών – Το Πολωνικό προηγούμενο θα έχει συνεχιστές


Reseau International/ via http://euro-synergies.hautetfort.com —-   
Mετάφραση Μ.Στυλιανού * —

Για δεύτερη ημέρα, οι Βρυξέλλες συγκλονίζονται από την απόφαση του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο αναγνώρισε την υπεροχή του πολωνικού συντάγματος έναντι του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών της ΕΕ. Τα πολιτικά κοινωνικά δίκτυα βρίθουν από οργισμένα σχόλια αξιωματούχων της ΕΕ, βουλευτών και ειδικών. Η EADaily παρουσίασε μιαν επισκόπηση ορισμένων δειγμάτων.

( Σημείωση: Η απόφαση αυτή καταγγέλλεται από τις Βρυξέλλες ως αποτέλεσμα της υποταγής της πολωνικής Δικαιοσύνης στις υποδείξεις της κυβέρνησης της Βαρσοβίας, κατηγορούμενης ως απολυταρχικής , αρνούμενης να συμμορφωθεί με τις προοδευτικές ντιρεκτίβες της ΕΕ σε θέματα όπως το μεταναστευτικό και οι γάμοι, οι υιοθεσίες και διαδηλώσεις ομοφυλοφίλων, μεταξύ άλλων στοιχείων της σύγχρονης δημοκρατικής κανονικότητας στην Δύση.)

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli δήλωσε: «Η υπεροχή του δικαίου της ΕΕ πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητη. Όποιος παραβιάζει αυτήν την αρχή απειλεί μία από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα αναγκαία μέτρα».

Ο Jeroen Lenaers, νομικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση του PiS (το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας ) λέει ότι δεν θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ. Ενεργεί ωστόσο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αρκετά! Κηρύσσοντας ότι οι Συνθήκες της ΕΕ είναι ασύμβατες με το πολωνικό δίκαιο, το παράνομο Συνταγματικό Δικαστήριο βάζει τη χώρα στο δρόμο προς το Polexit (αντιγραφή της Βρετανικής απόσχισης από την ΕΕ, “BREXIT”).. Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να παραμείνουν αδρανή! ».

Ο Jens Geyer, ευρωβουλευτής του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: «Εάν η νομική κοινότητα της ΕΕ δεν υπάρχει πλέον, πρέπει να διαλυθεί. Υπάρχουν τώρα δύο επιλογές για την Πολωνία. Είτε το πολωνικό σύνταγμα θα ευθυγραμμιστεί με το δίκαιο της ΕΕ, είτε η Πολωνία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ. ».

Η Teresa Reintke, Γερμανίδα ευρωβουλευτής (Πράσινοι): «Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν πρέπει πλέον να αδρανούν ενώ η πολωνική κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει τους κανόνες της δημοκρατίας! ».

Ο Laurent Pech, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου στο Λονδίνο: «Έχουμε μπροστά μας το Polexit του νομικού συστήματος. Και επίσης το τέλος της εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Η Πολωνία θέλει να δημιουργήσει ένα σοβιετικού τύπου δικαστικό σύστημα έτσι ώστε η απολυταρχία να μπορεί να αναπτυχθεί ανεμπόδιστα ».

Η TG Europe WTF συνοψίζει: «Αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή για ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινότητα. Εάν τώρα το ζήτημα της Πολωνίας δεν επιλυθεί ριζικά (ούτε με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, ούτε με την επιστροφή της Βαρσοβίας στην ευρωπαϊκή οδηγία) και οι Βρυξέλλες καταπιούν τις ενέργειες των Πολωνών, τότε ένα τέτοιο προηγούμενο θα οδηγήσει σε ένα ντόμινο, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, όπου για παράδειγμα και η Ουγγαρία έχει ξεκινήσει το δρόμο της μεγαλύτερης κυριαρχίας. Τελικά, αυτό θα οδηγούσε στη διάλυση ολόκληρου της ένωσης. ».

*Σχόλια Ευρω-συνέργειες Commentaires Euro-synergies :

1) Ο νόμος πρέπει να ανταποκρίνεται σε έναν οντολογικό και ανθρωπολογικό ρεαλισμό: Εάν δεν τον λαμβάνει υπόψη, είναι άχρηστος και πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από ένα συνεκτικό νομικό σύστημα, εμπνευσμένο, για παράδειγμα, από το πολωνικό συνταγματικό Δίκαιο ή το Δίκαιο όπως ίσχυε πριν από τη σύγχρονη αποσύνθεση.

2) Ο φετιχισμός του νόμου, Ιακωβινισμός και δυτική μανία, είναι μια συμφορά. Κάποιοi μπορεί να θέλoυν να διαφύγουν από αυτή την καταστροφή. Ο νόμος είναι πάντα μια αφαίρεση που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραβιάσει τους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής και βιολογικής πραγματικότητας.

3) Το φαινόμενο ντόμινο (αλυσιδωτών επαναλήψεων)είναι απολύτως επιθυμητό γιατί τελικά θα οδηγήσει σε εναρμόνιση του Δικαίου, με τις οντολογικές και ανθρωπολογικές πραγματικότητες. Αντίθετα, ο νόμος που υποστηρίζει η σημερινή ΕΕ οδηγεί σε ατελείωτες διαφωνίες. Οι αποφάσεις του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου και της ουγγρικής δυστροπίας είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να θέσουμε τέλος σε όλες αυτές τις πιθανές διαμάχες επιστρέφοντας σε ένα Δίκαιο εκκαθαρισμένο από όλες τις σύγχρονες μανίες, για τις οποίες η πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από ανεπάρκειες ή κενά που πρέπει να καλυφθούν με τα μερεμέτια ανεγκέφαλων νομικών και παραφρόνων ιδεολόγων.

πηγή: http://aurorasito.altervista.org μέσω http://euro-synergies.hautetfort.com

loading...