«Θα αλλάξετε εσείς οι ίδιοι» Τα σοκαριστικά λόγια από τον μέντορα του πρωθυπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

 Όλα έχουν ειπωθεί…

Όπως έχετε διαβάσει τον τελευταίο καιρό στο πλαίσιο του Forum «Ελλάδα 2040», που διοργανώνεται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στην χώρα μας θα συναφθεί ένα καινούριο «κοινωνικό συμβόλαιο», καθώς πλέον οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι τους.

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη για τα καλά στις ζωές των πολιτών.

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι η παγκόσμια αγορά ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη θα φτάσει τα 21, 4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, καταγράφοντας εντυπωσιακό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 25,4%. Η χρήση προηγμένων αλγορίθμων θα επιτρέψει στις μηχανές να εκτελούν πιο αποτελεσματικά επαναλαμβανόμενες εργασίες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και να εδραιώνουν επικοινωνία με άλλα ρομπότ και ανθρώπους.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα ρομπότ αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικά και ταυτόχρονα πιο οικονομικά, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ειδικά οι βιομηχανίες, για τις οποίες το κόστος εργασίας είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των επιχειρήσεων, υιοθετούν όλο και συχνότερα ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε προσφάτως στην Ελλάδα, ο άνθρωπος θα πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να μπορεί να επικοινωνήσει με το νέο περιβάλλον.

Ο μέντορας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το είχε εκφράσει καλύτερα σε συνέντευξή του:

«Η διαφορά μ’ αυτήν την αναγκαστική Βιομηχανική Επανάσταση είναι ότι δεν αλλάζει αυτό που κάνετε. Αλλάζει εσάς τους ίδιους….

Αν λάβετε, για παράδειγμα, κάτι που τροποποιεί το γονιδίωμά σας, εσείς είστε που τροποποιείστε και φυσικά αυτό έχει έναν σημαντικό αντίκτυπο στην ταυτότητά σας».

Τι ακριβώς θα συμβεί λοιπόν;;;

loading...