«Δείχνει» εκλογές με τις δηλώσεις του ο Μ.Βορίδης: Προανήγγειλε προσλήψεις στο Δημόσιο Η ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή δημοσκοπική πτώση

 Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε διαρκή δημοσκοπική πτώση ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε πως οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, ενώ αναφέρθηκε και σε προσλήψεις, δηλώσεις που γίνονται ξεκάθαρα για να «γλυκάνουν» τους πολίτες ενόψει εκλογών. 

Συγκεκριμένα ο Μ.Βορίδης έκανε την προαναγγελία για 22.000 προσλήψεις στο Δημόσιο επισημαίνοντας ότι, θα τηρηθεί ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου. Εφέτος για πρώτη φορά νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υπάρχει και πρόβλεψη  μείωσης του αριθμού αυτού κατά 10% για την επόμενη χρονιά  υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικο.

loading...